Yerli otomobilin babayiğitleri belli oldu

••3 dk okuma
Yerli otomobilin babayiğitleri belli oldu

Hızlı Özet

“Hakkari ve Tunceli'deki çıkan çatışmalarda şehit olan askerlerimize başsağlığı dilerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;”






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"na katıldı.



Hakkari ve Tunceli'deki çıkan çatışmalarda şehit olan askerlerimize başsağlığı dilerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;



Değerli arkadaşlar, Türkiye'nin otomobili için elini taşın altına koyacak bu babayiğitler için bu grubu oluşturan şirketlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu safhaya gelene kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim de bugün ortak girişim grubunun tanıtımı için bir araya geldiğimiz markası Türk, tasarımı Türk, üretimi Türk bir otomobile sahip olma hayalimiz vardı. Bizimle birlikte milletimizin de hayali idi.



Bundan 30 yıl önce yerli otomobil üretimindeki tereddütleri anlayabiliyorum. Geçtiğimzi yıl itibarıyla yılda 757 bin otomobil satışına ulaşmış Türkiye'de hala adım atılmıyor olması bir ayıp haline gelmiştir.



Biraz sonra isimlerini tek tek açıklayacağım ortak girişim grubundan beklentimiz, en geç 2019'da otomobilimizin prototipini tamalaması 2021'de de ticari satışına başlamasıdır.



Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım



Engellerin aşılması noktasında Cumhurbaşkanı olarak bizzat yanınızda yer alacağımı belirtmek isterim. Hatta gerekiyorsa Cumhurbaşkanlığında da bir ekibi görevlendireceğimi belirtmek istiyorum.



Madem ki bu babayiğit arkadaşlarımız ellerini taşın altına soktular bizlerin de destek vermesi düşer. İlk otomobilin bedelini ödemek şartıyla da ilk taliplisi benim.



Bugün burada atılacak imzalar, dönüşümü yakalama kararımızın nişanesi olacaktır. Üretilecek otomobilin de geleceğin ihtiyaçlarına uygun olacağından şüphe duymuyoruz. Bununla birlikte bu otomobil tüm türkiyenin birikimi ile ortaya çıkacaktır. Bu ürünü çevremizden başlayarak dünyaya pazarlanması konusunda her türlü desteği vereceğimizden emin olabilirsiniz.



Bu proje için daha önceleri başkaları aynı kararlığı göstermiş olsaydı, onların da yanında yer alırdık. Savunma Sanayii'nden iletişim sektörüne, yapay zekaya kadar her alanda Türkiye'nin yeni yatırımlara ihtiyacı var.



Ülke ve millet olarak burada iddiamızı ortaya koyuyor ve diyoruz ki "Türkiye'nin otomobilini yapacağız" hiçbir şüpheniz olmasın. Ülkemize ve dünyamıza kazandıracağız. Böyle babayiğitler bizlere destek olduğu sürece, otomobil ile birlikte daha nice başarılara imza atacağız.



Gençlerimizle her bir araya gelişimizde onların 2071 vizyonlarını sahiplenişlerine şahit oldukça bu nesil bu dönüşüm değişimi taçlandıracaktır buna inanıyorum. Biz bir oldukça, diri oldukça, kardeş oldukça önümüze çıkan engelleri çiğner aşar ve geçeriz.



 Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;



Türkiye'yi daha da ileri taşıyacak bu adımı bugün atıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllar içinde Türkiye'nin ilerlemekte olduğunu göreceğiz.



Biz sadece sizin önünüzü açıp, yardımcı olmak görevimiz olduğunu düşündük ve bu noktada buluştuk. Türkiye'de Ar-Ge merkezleri içerisinde 83 Ar-Ge merkezi var. Otomotiv ile ilgili Ar-Ge merkezleri sayısı toplam içerisinde bir numaraya oturuyor. Türkiye toplam istihdamın da yaklaşık yüzde 6'sı otomotiv sektöründe geliyor. Avrupa'da beşinci, Dünyada 15'nci sıraya yerleşmiş durumdayız.



Otomotiv sanayisinin cirosunu iki katına çıkarmayı planlıyoruz. Önemli gelişmeler görüyoruz. Sürücüsüz otomobilden tutun, elektrikle çalışan otomobile varıncaya kadar birçok yenilik hayatımıza girmeye başladı.



Kamu-Özel işbirliğinin geliştirmenin önemini önümüzdeki yıllarda göreceğiz. Ülkemizin ekonomik sıçramayı gerçekleştirebilmesi için önemli gördüğümüz yerli otomobil projesinin resmen başlangıcını yapmış buluyoruz.



Eksiği yok fazlası vardır. Köprüler, havalimanları, tüneller, tüp geçitler yapan elbette yerli otomobili de hayli hayli yapar.



15 yıldır karşılaştığımız onca badireye rağmen ülkemize yaşatılan darbe girişimlerine rağmen, Türkiye büyümeye devam ediyor.



Hayatın her alanında özellikle ekonomide önemli adımlar gerçekleştirdik. Bir Türkiye'ye üç Türkiye ilave ettik. Ve dünya ekonomileri arasında G-20 arasında 17'nci sıraya yükselttik. Satın alma parametresine bakarsak dünya daha farklı. Bütün bunlar nasıl başarıldı? Güven ve istikrarla! Bu nasıl sağlandı? Milletin desteği ile sağlandı.



İnşallah önümüzdeki 10 yıl içerisinde, Cumhuriyetimizin 100. yılında emin adımlarla ilerlerken, ileri teknolojiye sahip ev bölgesinde dosta düşmana karşı, güven ve istikrarın timsali olan bir ülke olarak emin adımlarla devam edecektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle bu Türkiye'nin gelecek adımları için atılan bu adımların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.



Bu gruba ortak girişim grubuna başarılar diliyorum. Türkiye'deki otomotiv sektörüne emek veren herkese teşekkür ediyorum.




Bu haber 2262 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karadeniz’in dibinde dev servet bulundu! Ruhsat için başvuru yapıldı
Ekonomi
#TPAO#TPAO petrol#TPAO Karadeniz petrol

Karadeniz’in dibinde dev servet bulundu! Ruhsat için başvuru yapıldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz'deki ikili sınırlandırma anlaşmalarıyla belirlenen deniz yetki alanlarında yürüttüğü arama çalışmaları..

Habervitrini14613 Görüntüleme
Bakan Şimşek'ten flaş istifa açıklaması!
Ekonomi

Bakan Şimşek'ten flaş istifa açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, sosyal medyada yayılan istifa iddialarını yalanladı. Şimşek, ekonomik istikrarı hedef alan spekülatif haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulunurken, DMM de iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Söz konusu paylaşımları yapanlar hakkında adli süreç başlatıldığı bildirildi.

Habervitrini13029 Görüntüleme
Hayvan varlığı haziranda arttı.. İşte koyun ve keçi sayısı
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Hayvan varlığı haziranda arttı.. İşte koyun ve keçi sayısı

Büyükbaş hayvan sayısı Aralık 2025'e göre yüzde 0,5 artışla 17 milyon 804 bin 510 başa, küçükbaş hayvan sayısı da yüzde 5,1 artarak 60 milyon 815 bin 177 başa ulaştı. | Anadolu Ajansı

Habervitrini14113 Görüntüleme
Erdoğan açıkladı! Yıl sonu enflasyon hedefi belli oldu
Ekonomi

Erdoğan açıkladı! Yıl sonu enflasyon hedefi belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türk-Amerikan iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, savaşların etkilerine rağmen ekonomi programında ilerleme kaydedildiğini belirterek, yıl sonu enflasyonunun yüzde 28 civarında olmasını öngördüklerini açıkladı.

Habervitrini12504 Görüntüleme