Ekonomi
  • 24.2.2006 13:41

YERLİ TURİSTE UYGUN ŞARTLARDA TATİL KAMPANYASI

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bakanlık olarak vatandaşların Türkiye'de daha uygun şartlarda tatil yapabilmeleri amacıyla bir kampanya başlattıklarını belirterek, ''Çünkü 'bizim insanımız da bizim ülkemizde yabancılar kadar imkana sahip olsun' diye düşünmek, hem iktidarın, hem de sosyal devlet anlayışına sahip Anayasa'nın bize verdiği bir görevdir'' dedi.
     Bakan Koç, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut'un da aralarında bulunduğu sektör temsilcileri ve bazı bankaların yetkilileriyle TÜRSAB'ta bir araya geldi.
     Basına kapalı yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Atilla Koç, bakanlık olarak vatandaşların Türkiye'de daha uygun şartlarda tatil yapabilmeleri amacıyla bir kampanya başlattıklarını söyledi.
     Bu kampanyada bütün sektör kuruluşlarını, havayollarını ve bankaları işbirliği ve katkıya çağıran Bakan Koç, tatilin gerçekleştirildiği yer, rezervasyon ve ödeme tarihine bağlı olarak vatandaşa uygun fiyatlarla tatil sunulabilmesi için bugünden itibaren sektörel çalışmaların başlatıldığını bildirdi.
     Sektörel çalışmaların sonucunun en geç 1 hafta veya 15 gün içinde tamamlanacağını umduğunu dile getiren Koç, ''Ulaştırma sektörü uygun fiyatlarda ulaşım imkanı sunacak, finans kuruluşları vatandaşlara uygun ödeme seçenekleri sunacak '' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:56

İLGİLİ HABERLER