Spor
  • 30.6.2014 15:51

Yerliler televizyonla tanıştı

Brezilya'daki Dünya Kupası çekişmeli mücadeleleri ve bol gollü maçları kadar saha dışında ilginç görüntülere de sahne oluyor. Ülkenin Bahia eyaletinin ormanlarından yaşayan yerliler önceki gün oynanan Brezilya ile Şili arasındaki karşılaşmada kendileri açısından bir ilke imza attılar.

Pataxos olarak bilinen ve yaklaşık 1200 üyesi olan kabile, hayatlarında yeri olmayan televizyondan ilk kez bir Dünya Kupası maçı izlediler. Yerliler mücadeleyi televizyondan canlı olarak takip ederek bir ilke imza attılar.

Kabile bir önceki Dünya Kupası'nı küçücük bir radyodan takip ederken, ülkelerindeki turnuva ile birlikte televizyon yayını ile tanıştılar. Karşılaşma esnasında kendilerine has bazı ritüellerle Brezilya'ya destek olmaya çalışan kabile üyeleri, penaltı atışları sırasında ise hep birlikte şarkılar söylediler.

Teknoloji ile arası iyi olmayan Pataxos'lar futbolu ise çok seviyor. Orman içerisindeki futbol sahalarında kalaslarla inşa ettikleri kaleler bulunuyor. Komşu köylerden gelen takımlarla her cumartesi burada maç yapıyorlar. Kadınların da oynadıkları futbolun dışında dövüş ve okçuluk da bu grubun en önemli spor dalları olarak öne çıkıyor.

Kabilenin kitle iletişim araçları ile arasındaki mesafe ise kültürlerini koruma isteğinden kaynaklanıyor. Ülkenin ana dili Portekizce'ye uzak olan Pataxos'lar kendi dillerini ve kültürlerinin dejenere olmaması için bu yönde bir eğilim sergiliyor.

 

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:45

İLGİLİ HABERLER