Yaşam
  • 25.2.2022 16:25

Yeşilçam’ın duayen ismi Ayten Erman koronavirüse yenik düştü

Yeşilçam’ın duayen ismi Ayten Erman koronavirüse yenik düştü! Hakkındaki bu gerçeği duyanlar çok şaşırdı!Tosun Paşa, En Büyük Şaban, Şendul Şaban gibi filmlerin yanında Kenan Büke Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tuncay Özinel Tiyatrosu ve birçok özel tiyatroda sahneye çıkan Yeşilçam'ın duayen isimleri arasında yer alan Ayten Erman, bir süredir mücadele ettiği koronavirüse yenik düştü.

Ayten Erman'ın vefatı başta sevenleri olmak üzere tüm sanat dünyasını yasa boğdu. Usta oyuncunun kız kardeşlerinin de çok ünlü olduğunu duyanlar şaşırdı. İşte usta sanatçı Ayten Erman'ın kendisi gibi oyuncu olan kız kardeşleri…Türk sinemasının ve tiyatrosunun usta oyuncusu Ayten Erman, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ayşen Gruda'nın da ablası olan Ayten Erman, Tosun Paşa, En Büyük Şaban gibi unutulmaz filmlerde de rol almıştı.

AYTEN ERMAN KİMDİR?

Tosun Paşa, En Büyük Şaban, Şendul Şaban gibi filmlerin yanı sıra Kenan Büke Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tuncay Özinel Tiyatrosu ve birçok özel tiyatro ile müzikallerde roller almıştır.Şemsi İnkaya ile evliliğinden bir çocuğu vardır. Cennet Mahallesi (2004), Kaygısızlar (1994) ve Bombacı (1988) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Komedi yeteneği, çocuk yaşta Yeşilköy'deki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi. Lise ikiye giderken babası öldü. Geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp çalışmaya başladı.Kardeşi Ayben Erman ve ablası Ayten Erman da kendisi gibi oyuncu olacaktı. Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra lakabı "Domates Güzeli" olarak kaldı.Ayşen Gruda, Tevfik Bilge'nin turne tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa başladı. İlk rolü 1962 yılında "Kongre Eğleniyor" adlı vodvilde küçük bir hizmetçi rolü idi. 1977 yılında 16 senelik tiyatro hayatından sonra televizyonda bir eğlence programı içinde yayınlanan skeçte canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra herkes tarafından tanındı.

Güncellenme Tarihi : 25.2.2022 21:30

İLGİLİ HABERLER