Medya
  • 25.8.2009 04:26

YEŞİLÇAM REKORA KOŞUYOR!..

Gişe hasılatları ve uluslararası film festivallerinde elde ettiği başarılarla ön plana çıkan Türk filmleri, sonbahardan itibaren yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor...

Geçen sinema sezonunda gişe hasılatları açısından ilk 10’un Türk filmlerinden oluştuğunu ifade eden Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, ‘’Bu, gişe başarısı olarak inanılmaz, hiç görülmemiş bir şeydir ve çok sevindiricidir’’ değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezon da gösterime girecek film sayısı açısından yeni bir rekora imza atılacağını aktaran Çelik, ‘’Eylül ayından itibaren gelecek yıl hazirana kadar yaklaşık olarak 70 film vizyona girecek. Bu da film sayısı itibarıyla Türkiye’nin rekoru olacak. Gişe başarılarını da hep beraber göreceğiz. Muhtemelen gişede de iyi sonuçlar alacağız diye ümit ediyorum’’ dedi. Yeni sinema sezonunda gösterime girecek olan Türk filmlerinden bazıları ise şöyle:

TUTKULU KOLEKSİYONER

Çıngıraklı Top: Yönetmen Egemen Ertürk’ün ilk filmi olan yapım, görme engelli bir takıma antrenör olan eski bir futbolcunun öyküsünü anlatıyor. İlyas Salman, İpek Özkök, Zihni Göktay, Erkan Taşdöğen ve İlhan Mansız’ın rol aldığı yapım, 18 Eylül’de gösterime girecek.

11’e 10 Kala: Pelin Esmer’in yönettiği ve Nejat İşler, Mithat Esmer, Tayanç Ayaydın ile Laçin Ceylan’ın oynadığı film, 25 Eylül’de Özen Film dağıtımıyla Sinefilm tarafından vizyona çıkarılacak. Film, tutkulu bir koleksiyoncu olan Mithat Bey’in binasının yıkım kararı alınması nedeniyle koleksiyonları uğruna verdiği savaşı anlatıyor.

KOMEDiDEN POLiSiYEYE...

Nefes: Irak sınırına yakın bir bölgede bulunan Karabal Tepesi’ndeki bir röle istasyonunu korumak üzere görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikayesini anlatan “Nefes’’, 16 Ekim’de gösterimde. Filmin yönetmeni Levent Semerci.

Neşeli Hayat: Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği filmde Erdoğan, başrolü Büşra Pekin ile üstleniyor. BKMMutfak Oyuncuları’nın kamera karşısına geçtiği film, yaşamını güzelleştirmek için çaba sarf eden Rıza’nın yaşadıklarını konu alıyor.

Ejder Kapanı: Senaryosunu Kubilay Tat’ın yazdığı filmin yönetmeni Uğur Yücel. Polisiye-gerilim tarzındaki filmde, Uğur Yücel, Kenan Imirzalıoğlu, Nejat İşler, Ceyda Düvenci ve Berrak Tüzünataç rol alıyor.

RÜZGAR YAHŞİ BATI'DAN ESİYOR

Yahşi Batı: Fida Film ve CMYLMZ FikirSanat ortak yapımı olan film, sezonun en iddialı yapımları arasında bulunuyor. 1800’lü yılların sonunda iki Osmanlı’nın, dönemin padişahı tarafından gönderildikleri Amerika görevi sırasında başlarına gelen olayların anlatıldığı ‘’Western türündeki’’ komedi filmi, 8 Ocak 2010 tarihinde vizyona girecek. Senaryosunu Cem Yılmaz’ın yazdığı, Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği filmde Cem Yılmaz, Ozan Güven, Demet Evgar, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Dilek Çelebi, Ferdi Sancar, Mazlum Çimen, Tuncay Özinel, Cansu Dere ve Uğur Polat rol alıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER