Eğitim
  • 30.4.2010 17:05

YGS'YE KONYA DAMGASI... BİRİNCİ KENDİ DE ŞAŞIRDI

11 Nisan günü yapılan ve 1 milyon 587 bin kişinin girdiği Yüksek Öğretime Giriş Sınavı'nda (YGS) 496 puan alan Ayşenur Şam, Türkiye birinciliğini İstanbul'dan Günay Yolcu ile paylaştı.

Konya Meram Fen Lisesi öğrencisi olan Ayşenur Şam ile birlikte aynı okulda okuyan Türkiye 6. olan Mehmet Nuri Akıncı ve yine aynı okuldan 7. olan Bekir Tok düzenlenen toplantıyla basının karşısına geçti. Öğretmen anne ve babanın ortanca çocuğu olan Ayşenur Şam, aldığı sonuçtan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Aslında bu sonucu beklemiyordum. İyi bir sonuç bekliyordum ama birinciliği düşünmemiştim. Sonucu televizyondan öğrendim. Çok mutlu oldum ve heyecanlandım.

Sistemli bir biçimde çalıştım. Lisans Yerleştirme Sınavı'nda iyi bir başarı elde etmek istiyorum. Hedefim Tıp Fakültesi okumak ama üniversite konusunda henüz karar vermedim" dedi.

Ayşenur Şam'ın giyim öğretmeni olan annesi Gülay Şam ise, kızının böyle bir derece almasından mutlu olduğunu dile getirerek, "Kızımız çocukluğundan beri belli bir çaba gösterdi. Düzenli çalışma alışkanlığının karşılığını alması bizi mutlu etti. Kendisiyle gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu . 24 yıllık biyoloji öğretmeni olan babası Ahmet Şam ise, kızının başarısının bir tesadüf olmadığını dile getirerek, "Bu başarı, yılların verdiği düzenli çalışman alışkanlığının bir ürünüdür. Kendisiyle gurur duyuyoruz" dedi.

YGS'de 6. olan Mehmet Nuri Akıncı, aldığı dereceyi duyduğunda çok şaşırdığını ve bu sonucu beklemediğini ifade ederek, "Aslında ilk 100-200 içinde olmayı bekliyordum ama bu dereceyi beklemiyordum. Sınava düzenli bir şekilde çalıştım. Her sınıfta o sınıfın derslerine çalıştım. Bu sayede daha kolay hazırlandım diyebilirim. Hedefim ise Bilkent Elektrik-Elektronik Mühendisliği ama zaman içinde fikrimi de değiştirebilirim" şeklinde ifade etti. YGS'de 7. olan Bekir Tok ise, hazırlanmada öncelikle planlı ve pogramlı olmak gerektiğini ifade ederek, "Son yıla bırakmadan her yıl eşit bir dağlılımla çalışmak gerekiyor. Temelin sağlam olması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Başarılarından dolayı Ayşenur Şam'a dersanesi tarafından bir otomobil hediye edilirken, Mehmet Nuri Akıncı ve Bekir Tok'a para ödülü verildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER