Asayiş
  • 31.10.2008 13:04

YIKIM KARARINI DURDURDUĞU İNŞAATIN ALTINDA ÖLDÜ

ANKARA’nın Pursaklar İlçesi'ne bağlı Saray Beldesi’nin Gümüşoluk Köyü’nde belediye tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkımına karar vernilen, ancak mahkeme tarafından bu kararın yürütmesi durdurulan bir inşatta göçük meydana geldi. Göçük altında kalan inşaat sahibi ile birlikte 2 kişi öldü, 5 işçi yaralandı.
Saray Beldesi'ne bağlı Gümüşoluk Köyü’nde bir yıl önce elektrik malzemeleri üretecek bir fabrika inşaatı yapılması için girişimde bulunuldu. Ancak Belediye, yapılan inceleme sonrası inşaata izin vermedi. Buna rağmen inşaatın yapımına başlandı. Belediyenin itirazlarına rağmen inşaat durdurulmayınca, inşaat ‘kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle’ Saray Belediyesi tarafından mühürlenerek, sahibine 28 Ekim'e kadar yıkması için süre verildi. İnşaat sahibi ise bu karara karşı idare mahkemesine dava açtı. Mahkeme, belediyenin yıkım kararının yürütmesini durdurunca inşaatın yapımına devam edildi.
SAHİBİ DE ÖLDÜ
Dün sabah saatlerinde inşaata beton atılırken göçük meydana geldi. İnşaat sahibi Yılmaz Akkaya (65) ile birlikte Recep Aslan (25), Mustafa Ünsal, Mehmet Çıplak, Mehmet Fındık, Necati Yılmaz ve Aytekin Durmaz enkaz altında kaldı. Olay sonrası inşaat alanına çok sayıda itfaiye aracı ve arama kurtarma ekibi sevk edildi Ekiplerin çalışmaları sonucu enkaz altından inşaat sahibi Yılmaz Akkaya ile işçi Recep Yılmaz'ın cesetleri çıkarıldı. 5 işçi ise yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı işçilerden biri Çubuk Devlet, 4'ü ise Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
BAŞKAN: 28 EKİM'DE YIKACAKTIK
Saray Belediye Başkanı AKP'li Hasan Coşkun, söz konusu inşaatın kaçak olduğu için mühürlendiğini belirterek, “Bu binaya kaçak inşaat olduğu için ruhsat vermeyip, mühürletmiş ve 28 Ekim tarihinde yıkım kararı almıştık. Ancak mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alınınca yıkamadık. 30 Ekim tarihinde ise bu talihsiz olay meydana geldi. İnşatın beton atılması sırasında göçük meydana gelmiş ve 2 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmış” dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:48

İLGİLİ HABERLER