Gündem
  • 5.4.2017 00:58

Yıldırım: İdlib’de yaşanan insanlık dışı vahşet...

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu sabah İdlib’de yaşanan insanlık dışı vahşet maalesef bütün hepimizi derinden şok etti" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan Referandumu öncesi Dolmabahçe’de bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde sanatçılarla bir araya geldi. Toplantıya Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Yavuz Bingöl, Necati Şaşmaz, Muazzez Ersoy,Yıldız Tilbe, Serdar Ortaç,Petek Dinçöz, Mustafa Ceceli, Mustafa Yıldızdoğan, İzzet Yıldızhan ve çok sayıda sanatçı katıldı. Başbakan Binali Yıldırım, toplumsal bilincin oluşmasında sanatçıların katkısının çok büyük olduğunu söyleyerek, “Teşriflerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hafızamda yer etmiş sanatçıların sayısı azınlığa düşmüş. Tamer baba. Yaşlandığımızı gözlemliyoruz" diye espri yapınca gülüşmeler yaşandı.

Tarihin zaferler, savaşlar, anlaşmalarla anıldığını söyleyen Başbakan Yıldırım, "Ama bir de gündelik hayatımızın duygularımızın tarihi var. O tarih de şarkılarla, türkülerle, resimle, güzel sanatlarla, geleneksel değerlerle yaşıyor. O tarihi yazanlar da sizlersiniz" dedi.

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Halit Akçatepe’ye Allah’tan rahmet dileyen Başbakan Binali Yıldırım, "Sanatçılarımız eserleriyle bıraktığı unutulmaz hatıralarla hafızamızda yaşamaya devam edecek. 15 yıl boyunda her alanda Türkiye’nin itibarını içerde ve dışarıda arttıracak birçok projeye imza attık. Kültürel mirası, estetik değerlerini koruyarak güçlenmesini hayati derecede önemsedik. Bizim kalkınma vizyonumuz hiçbiri zaman ekonomiyle sınırlı olmadı. Kültür ve sanat alanında kalkınma da ekonomik alanında kalkınma kadar önemlidir. Ekonomik kalkınmasını beşeri ve kültürel kalkınmayla birleştirmeyen ülkeler gücünü devam ettiremez. Biz her zaman sanat ve sanatçının yanında olacağız" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 5.4.2017 00:44

İLGİLİ HABERLER