Gündem
  • 1.10.2008 00:01

YILDIRIM: 'YOLLARDAKİ HIZ SINIRI ARTACAK!..'

Ramazan bayramının ilk günün memleketi Erzincan'da geçiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Belediyesi'nde saat 14.00'te düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Yıldırım, Vali Ali Güngör, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve il protokolüyle birlikte, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin bayramını kutladı. Törende konuşan Bakan Yıldırım, bayramların birlik ve beraberlik günleri olduğunu vurgulayarak, "Bu ülkede hep beraber, aynı vatan toprağında, tek bayrak altında, tek devlet, tek millet olarak ilelebet yaşayacağız" dedi.
Bakan Yıldırım daha sonra Vali Ali Güngör ve diğer protokol üyeleriyle birlikte başta Erzincan Açık ve Kapalı Cezaevi, İl Emniyet Müdürlüğü, 100. Yıl Atatürk Huzurevi, Erzincan Devlet Hastanesi, 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu ve İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek düzenlenen bayramlaşma törenlerine katıldı. Huzurevinde kalan yaşlılarla tek tek bayramlaşan Bakan Yıldırım, hastanede tedavi gören hastalara da karanfil verip, bayramlaştı. Rehabilitasyon merkezinde
kalan zihinsel ve bedensel engelli çocuklara hediyeler veren Bakan Yıldırım, Erzincan Devlet Hastanesi'ndeki ziyareti sırasında bir süre önce ailesiyle trafik kazası geçiren ve bu süreçte üniversite sınavını kazarak, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kayıt yaptıran Fulya Yalvaç'ı (19) ziyaret etti. Genç kızın sağlık durumuyla ilgili ailesinden ve doktorlarında bilgi alan Bakan Yıldırım, başarısından dolayı kendisini tebrik etti.
"ÜÇÜNCÜ NESİL CEP TELEFONU MOBİL BİR OFİS"
Bakan Yıldırım, bayramlaşma ziyaretlerinin ardından Erzincan Devlet Hastanesi'nde gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin üçüncü nesil cep telefonu işletme lisanslarıyla ilgili sorusu üzerine, Bakan Yıldırım şunları söyledi:
"Üçüncü nesil diye bilinen telefon cep telefonu lisansının verilme kararı alındı. Aralık ayının 18'inde ihalesi yapılacak. Üçüncü nesil cep telefonunda, sesin dışında, ses iletiminin dışında birçok kolaylığı da beraberinde getiriyor. Her türlü görüntü ve data bilgi iletimi mobil interneti de getiriyor. Yani bir mobil yaşam alanı oluşturuyor üçüncü nesil. Artık üçüncü nesil kullanıcıları konuşurken birbirilerini görebilecekler. Normal şartlarda saatler süren bir film indirmek bir doküman indirmek saatler alırken, şimdi bunları dakikalar mertebesinde yapma imkanına kavuştular. Aynı zamanda mobil bir ofis niteliğini taşıyor. Birçok gelişmiş özellikleri var. Ümit ediyorum ki lisanslar verildikten kısa bir süre sonra altyapılar hazır hale gelmesinin ardından hizmet verilmeye başlanacak."
"HIZ SINIRININ ARTIRILMASI SÖZKONUSU"
Bakan Yıldırım, karayollarındaki hız sınırının artırılmasıyla ilgili çalışmalarla ilgili bir soruya ise, bu konuda vatandaşların farklı görüşlerin olduğunu belirterek, "Kimi vatandaş 'artırılmasın' diyor, çoğu vatandaşımızda 'arttırılsın' diyor. Çünkü yolların standardı genişledi. Bölünmüş yolların miktarı arttı. Artık 90 kilometre yetersiz halde. Bu çerçevede bir çalışma Meclis İçişleri Komisyonu'nda devam ediyor. Burada zannediyorum herhalde bir artırım söz konusu olacak" karşılığını verdi.
"ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ İÇİN SAĞLAM ZEMİN ARIYORUZ"
Bakan Yıldırım basın mensuplarının, İstanbul'a yapılacak olan üçüncü köprüyle ilgili başka bir sorusu üzerine, "Üçüncü köprünün yeri her zaman değişebilir. Başlamadan önce yapılan her türlü açıklama sağlam zemine dayanmayan bir açıklamadır. Sağlam bir zemin bulduğumuzda köprüyü yapacağız" dedi.
İstanbul'un iki yakasını denizin altında birleştirecek olan Marmaray Projesi'yle ilgili soruya ise Bakan Yıldırım şu cevabı verdi:
"Projede de gösterildiği gibi Marmaray'ın deniz içerisinde kalan kısmı bitti. Artık Boğazın iki yakasını denizin 60 metre altından bir araya getirdik. Şu an karadan köstebekler çalışıyor. Onlar da kazma işini bitirdiğinde toplam kara-deniz geçişi olarak 16 kilometre gidiş dönüş tüneli bitmiş olacaktır." Bakan Yıldırım, Erzincan'daki bayram programının ardından özel uçakla Ankara'ya döndü.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:50

İLGİLİ HABERLER