Gündem
  • 15.7.2009 00:52

YILDIRIM: "YOUTUBE'UN TÜRKİYE CUMHURİYETİ KANUNLARINA TABİİ OLMASI LAZIM"

ALPAY YALÇINKAYA
İSTANBUL (İHA) - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, erişime kapalı olan Youtube'un vergi ödememesine ilişkin olarak, "Eğer burada bir internet hizmeti sağlayan bir kuruluş varsa Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabii olması lazım" dedi. 

Bakan Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile Toronto'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda eşi Semiha Yıldırım ve torunu Bahar Sena tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Yıldırım, erişime kapalı olan Youtube'un temsilcileri ve avukatlarının bakanlıktan randevu talep ettiği yönündeki sorular üzerine, "Randevu talebinde bulunmuşlarsa gelsinler; konuşuruz, görüşürüz. Biz çözüm bulunmasına olumlu bakıyoruz. En kısa zamanda biz kendilerini kabul ederiz" dedi. 

Youtube'un internet üzerinde reklam yayımlamasına rağmen vergi ödememesiyle ilgili bir soruya ise Bakan Yıldırım, "Şartlar şu, eğer burada bir internet hizmeti sağlayan bir kuruluş varsa Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabii olması lazım. Bu konuda firmanın biraz daha gayret göstermesi lazım" diye yanıt verdi.
Bakan Yıldırım, daha sonra THY'ye ait tarifeli uçakla Ankara'ya gitti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER