Gündem
  • 18.6.2016 00:02

Yıldırım'dan muhalefete veryansın

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa konusunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "Sayın Kılıçdaroğlu bir yere kaçamazsın. Söz ağızdan çıkıncaya kadar sen sözün hakimisin. Söz ağızdan çıktı mı o sözün artık mahkumusun. Sözünü kamuoyu yerine getirmeyi bekliyor, çağrımı buradan tekrarlıyorum. Samimiysen buyur anayasayı yapalım. Yoksa yalancı pehlivanlar gibi orada burada işi saptırma yoluna gitme" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terör belasından mutlaka kurtulacağını belirterek, terörle mücadeledeki kararlılığı vurguladı. Ankara'nın Türkiye'nin Başkenti olduğunu anlatan Yıldırım, erdemliler Hareketinin Afyon'dan yola çıktığını, önemli icraatların Ankara'da gerçekleştiğini ifade etti. Sessiz devrimlerin uzun mesailerle Ankara'da hazırlandığını kaydeden Yıldırım, devletin güler yüzüyle hizmet üreten başkentinin Ankara olduğunu söyledi. AK Parti'nin gelmesiyle kayıtsız siyasetin Ankara'da gömüldüğünü anlatan Yıldırım, "Kapatma davası, 367 icadı gibi denemeleri AK Parti başarılı bir şekilde tersine çevirdi ama AK Parti başka vesayet odakları olmak üzere, siyaseti kirleten ne kadar unsur varsa hepsiyle mücadele ederek bugünlere geldi. Yapmamız gereken daha çok şey var. İnşallah bunları da yapacağız çünkü milletin duasını ve desteğini arkasına alan ve milletin gösterdiği yolda kararlılıkla giden dava hareketi var. Bu kadrolar daha Türkiye'ye çok güzel eserleri kazandıracaktır" ifadelerini kullandı.

"İSTİYORUZ Kİ BUNDAN SONRA TERÖR GÜNDEMİ İŞGAL ETMESİN"

"İstiyoruz ki bundan sonra terör gündemi işgal etmesin, gündemi esir almasın, daha çok gelecek, ekonomi, kalkınma ve proje konuşalım" diyen Yıldırım, "Geleceğimiz olan gençlerden bahsedelim. Onların gelecek hayallerine yönelik projelerimizden, çalışmalarımızdan bahsedelim. Tüm bunların gerçekleşmesi için gereken şey güven ve istikrar. Bu iki sihirli kelime, Türkiye'de nelere kadir olduğunu bizzat yaşayarak gördük. Eğer, Türkiye'de istikrar, güçlü siyasi irade olmasaydı Türkiye bu kadar hizmeti, reformun hiçbirini yapamazdı" şeklinde konuştu.

"REFORMLARIN ARKASINDA GÜVEN VE İSTİKRAR VAR"

Başbakan Yıldırım, güven ve istikrar dengesine dikkat çekerek, güven ve istikrarın olmadığı dönemlerin kayıp dönemler olduğuna işaret etti. Reformların arkasında güven ve istikrarın olduğunu anlatan Yıldırım, Türkiye'nin sıçrama yaptığı dönemlere değindi.


YENİ ANAYASA VURGUSU

Yeni anayasa konusuna değinen Yıldırım, "Güven ve istikrarın sürdürülebilir olması için mutlaka ve mutlaka yeni anayasayı bu parlamento, bu yüce meclis vesayetle darbeyle değil, milletin iradesiyle yapmak gibi bir görevi var, bir mecburiyeti var.. Yeni anayasa ve anayasayla birlikte sistem sorununu da tamamen çözmek bütün siyasi partilerin boynunun borcudur. Çünkü, 2002'den beri bütün partiler bu anayasadan, darbe anayasasından şikayet eder, her seçim öncesi bu anayasa mutlaka değişmeli, yeni bir anayasa yapılmalıdır sözünü partilerin vaatlerinin en üst sırasında görürüz ama gel gör ki seçim geçer bir türlü bu anayasa gündeme gelmez. Ancak, biz AK Parti olarak bu dönem kararlıyız. Yeni anayasayı milletimize kazandırmak ve sistemde yaşanan bu sorunu ortadan kaldırmak için her türlü gayreti göstereceğiz. Bunun için de diyoruz ki 'Ey muhalefet partileri gelin hep birlikte bu yeni anayasayı yapalım, gelecek nesillerin ihtiyacı olan bu sorunu torunlara havale etmeyelim, bu sorumluluğun gereğini yapalım" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA YALANCI PEHLİVAN BENZETMESİ

Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

"Geçenlerde Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, kamuoyuna bir programda dedi ki 'başkanlık sistemi diyorlar, Amerikan başkanlık sistemini istiyorlarsa buyursunlar biz de varız'. Öyle mi? Biz, Türkiye'nin ihtiyacı olan başkanlık Sistemi'ni tabii ki öncelikli arzu ederiz ama madem Amerikan Başkanlık Sistemi diyorsun buyurun biz de varız. Yeter ki bir iş yapalım. Bu çağrıyı kendisine yaptım ama hemen Kılıçdaroğlu, namıdiğer çarkçı bey kendine yakışanı yaptı, Tornistana geçti. Efendim 'Başbakan bilmiyor mu? Amerika'da eyalet sistemi var. Eyalet sistemi için ne düşünüyor?' Sayın Kılıçdaroğlu bir yere kaçamazsın. Söz ağızdan çıkıncaya kadar sen sözün hakimisin. Söz ağızdan çıktı mı o sözün artık mahkumusun. Sözünü kamuoyu yerine getirmeyi bekliyor, çağrımı buradan tekrarlıyorum. Samimiysen buyur anayasayı yapalım. Yoksa yalancı pehlivanlar gibi orada burada işi saptırma yoluna gitme. Amerika'nın eyalet sistemiyle yönetildiğini ilkokul çocukları biliyor. Ne alakası var? Sen hiç duymadın mı? Üniter yapı asla ve asla tartışılamaz. Sağır sultan duydu, sen hala duyamadın. Demek ki memleketin işleri seni ilgilendirmiyor. Herkes bir samimiyet testinden geçiyor. Herkesin sorumluluğunu yapmasını millet bekliyor."
"Esasında 2007'de akıl verdiğimiz o insanlar, 367 icadını çıkarmasaydı bugün bunları belki konuşmayacaktık ama siz istediniz" diyen Başbakan Yıldırım, "363 milletvekiliyle temsil edilen Cumhurbaşkanlığını aklınızca seçtirmemeye kalktınız. Biz de her zamanki gibi işin sahibi millettir dedik. Gittik referanduma. Millet de tamam dedi. Millet Cumhurbaşkanını seçti aslında Başkanlık yolunu millet 2007 referandumla açmış durumda. Milletin işi gücü yok sürekli sizin angaryalarınızla mı uğraşacak? O yüzden bu çağrı son çağrıdır, gelin bu şerefe siz de nail olun. Birlikte Türkiye'nin ihtiyacı olan yeni anayasa ve sistem sorununu kökünden çözelim" şeklinde konuştu.
Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin bölge itibarıyla çok önemli bir sorumluluğu olduğunu ifade etti. Bölgedeki gelişmelere bağlı olarak terörle mücadele konusunun da etkilendiğine işaret eden Yıldırım, "Bizim geleneğimizde, tarihimizde insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı vardır. Her şey para değil, en kutsal hak yaşam hakkı. İnsanların yaşam hakkının garanti altına alınması için Türkiye ne gerekiyorsa geçmişte de yaptı, yapacak da. İnsanlık burada önemlidir, hesap kitap olmaz" dedi.


"KEÇİÖREN METROSU BU SENE SONU AÇILACAK"

AK Parti'nin yaptığı icraatlara değinen Yıldırım, bu sene sonu Keçiören metrosunun açılacağını ifade etti. Ankara'nın Keçiören bölgesindeki Osmanlı çarşısının yangınla kül olduğunu ve restorasyonla buranın açılışının yapıldığını hatırlatan Yıldırım, Ankara'nın ve Türkiye'nin geldiği tablo ve kazandığı eserlerin AK Parti kadrolarının eserleri olduğunu söyledi. Kurucu üyelerin, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri, bakanların büyüyen Türkiye'nin mimarları olduğunu anlatan Yıldırım, 2001 yılından bu yana Ankara il teşkilatında görev alanların önemine işaret etti.

"BUGÜN TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PROBLEMİ, MUHALEFET PROBLEMİ"

Parti teşkilatında görev yapanlara teşekkürlerini sunan Başbakan Yıldırım, "Özellikle şu anda aktif görev almamış olan arkadaşlarımıza birkaç şey söylemek istiyorum. AK Partili olmak millete sevdalı olmaktır. Millete sevdanın da emekliliği yoktur. Vefa dolu birikiminiz, Ankara aşkınız en büyük değerimizdir. AK Parti erdemliler hareketidir. Eskilerin tecrübesi ile yenilerin enerjisini buluşturan partinin adı AK Parti'dir. Bugün Türkiye'nin en büyük problemi muhalefet problemi. Türkiye'nin ihtiyacı olan, Türkiye'nin sorunlarını dertlenen bir muhalefettir. Ne yazık ki böyle bir muhalefet olmadığı için Ak parti hızını artıramıyor. Biz, 2001'den beri sürekli kendimizle yarışıyoruz ama istiyoruz ki muhalefet ülkenin sorunlarını gündeme getirsin. Bizi tenkit edecekse, neyi yanlış yaptığımız, neyi daha güzel yapmamız gerektiğini söylesin ama maalesef bunu görmek asla ve asla mümkün değil. Ne yazık ki Türkiye siyasetinde sorunları çözümü konuşulamıyor. Sorunların tanımında bile anlaşamayan bir muhalefet var. Bizim artık sorunların tanımını değil, sorunların çözümünü konuşmamız ve aynı şekilde bunlara çözüm bulmamız gerek. Bakıyoruz muhalefet partileri yurtdışında kapı kapı dolaşıp AK Parti kadrolarını şikayet etmekle meşguller. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanını kapı kapı dolaşıp şikayet ediyorlar. Onlar ne yaparsa yapsınlar, ülke için her türlü faydalı hizmeti AK Parti onlara rağmen bugüne kadar nasıl yaptıysa bundan sonra da yapmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.
Yoksullar ve ihtiyaç sahipleriyle buluşacaklarını anlatan Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu'da insanların acılarına ortak olup acılarını azaltacaklarını dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 18.6.2016 11:07

İLGİLİ HABERLER