Ekonomi
  • 1.7.2009 04:09

YILDIZ: 'ÇİFTÇİ BORCUNU HASATTA ÖDEYECEK!..'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çiftçilere sulamada kullandıkları elektrik borçları için müjde verdi.Yıldız, çiftçilerin elektrik borçlarının hasat mevsiminde tahsil edileceğini açıkladı.

Yıldız “TEDAŞ, tarımsal sulamada kullanılan elektriğin faturasını çiftçiye gönderiyor. Ancak çiftçi hasadını yapmamış, parasını almamış. Faturayı ödeyemiyor. Bu nedenle faiz işliyor. Bunu önlemek için çiftçilerin elektrik faturalarının hasatta tahakkuk ettirilmesine yönelik düzenleme yapıyoruz. Şekerpancarı çiftçisi haziran ayında, buğday üreten çiftçi ise ağustos ayında elektrik borçlarını ödeyecek” dedi.

TAKSİTE BAĞLANACAK

Yıldız,çiftçilerin faizleri ile birlikte toplam 2.5 milyar TL’lik borçlarının bulunduğunu açıklayarak “Bu borçların faizlerinden vazgeçiyoruz. Çiftçilere ödeme konusunda yeni bir kolaylık getiriyoruz. Yasa Meclis’ten geçti. Cumhurbaşkanı’mızın onaylamasından sonra yürürlüğe girecek” diye konuştu.

Yıldız, çiftçilerin tarımsal sulamada kullandıkları elektrik borçlarının taksitlendirileceğini belirtirken, 12 aylık taksitlerde 1.08, 24 aylık taksitlerde 1.18, 36 aylık taksitlerde 1.26 faiz uygulanacağını açıkladı. Yıldız, 1.500 TL borcu olan çiftçinin borcunun 1.200 TL’ye ineceğini ve 36 ayda ödeme kolaylığı getirileceğini açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER