Gündem
  • 11.5.2013 22:09

Yıldız: Hiçbir ödün vermeden sonuca ulaşacağız...

     Yıldız, kent merkezindeki programlarının ardından Gemlik ilçesinde esnaflar ve vatandaşlarla sohbet ederek, taksi durağında çay içti.
     Yanına yaklaşan gencin "vicdanınız rahat mı-" sorusu üzerine Yıldız, "Yaklaşık 11 yıldan beri 'bizim gibi insanlardan Türkiye'ye fayda mı, zarar mı geldi-' diye düşünüyorum. Genelde arkadaşlarıma da soruyorum. Türkiye'nin geneli, 'Sizden fayda geldi' diyor. Böyle bir konuda zararlı olmayız. Tam tersi kritik bir durum ve Türkiye şimdiye kadar kamburlarından en önemlisini inşallah atmış olacak" şeklinde konuştu.
     Ziyaretin ardından Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen "Siyaset Akademisi"nde konuşan Yıldız, Türkiye'nin çözüm süreciyle belki de gelecek nesillerinin kıymetle yad edeceği önemli bir dönemeçten geçtiğini söyledi.
     İlçedeki esnaf ziyareti sırasında yanına gelen gençle arasında geçen diyaloğu aktaran Yıldız, şunları kaydetti:
     "Çok iyi niyetli, gayretli olduğu belli olan bir delikanlı sordu. 'Sizin vicdanınız rahat mı-' diye. Tabii ki rahat olmadığı takdirde biz bunu yapmayız. İnanmasak ve bu işin sonucunda ümit etmesek bu işe başlamayız. Biz şuna inanıyoruz. Hiçbir şey yapmazsanız geldiği gibi gider ama biz hiçbir pazarlığa girmeden ve bu manada hiçbir ödün vermeden çözüm sürecinin sonuçlanacağına inanıyoruz. Diyorlar ki 'Ne oldu, durup dururken, başına taş mı düştü de buna razı oldu-' O hareket de sürdürülebilir bir hareket değil. Terör açısından baktığınızda da sürdürülebilir bir hareket değil.
     Askerimizin, polisimizin, güçlü iradesiyle, bu konuya konacak tavırla, biz inşallah bu noktayı aşacağız. Hep beraber göreceğiz."
     Çözüm sürecinin polemik konusu yapılacak bir mevzu olmadığını dile getiren Yıldız, şehitler verildiğini, anaların ağladığını, babaların ise acılarını içine attığını hatırlattı.
     İyi niyetle başladıkları, akıbetinin hayırlı olacağına inandıkları sürecin sonuç vereceğini vurgulayan Yıldız, "Bunu hep beraber göreceğiz, şahit olacağız. Şehitlerimizin olmadığı, rahatça gönül huzuruyla, hep beraber, doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde ayrım yapmaksızın dolaşabildiğimiz bir yapıyı sağlamış olacağız" ifadesini kullandı
     Yıldız, üç dönem sonunda siyasete ara verilmesi veya bırakılmasıyla ilgili kararın, gelecekteki birçok değerli kişi için zemin oluşturacağına dikkati çekerek, "Bu, doğru bir tercihtir. Bizler bulunmaz Bursa kumaşı değiliz" değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kemal Kaymak

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER