Ekonomi
  • 26.8.2009 01:25

YILDIZ: "IRAK'TA PETROL SAHASI HEDEFLİYORUZ"

Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani ile İstanbul'da bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak'ın ihaleye çıkardığı 10 petrol sahasından en az bir büyük sahayı hedeflediklerini ifade etti. Bakan Yıldız, "Görüşmede ihalelerde Türkiye'nin hak ettiği yeri alacağını ümit ettiğimizi ilettik" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani ile İstanbul'da bir araya geldi. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından iki Bakan ortak basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda görüşmelere ilişkin bilgi veren Enerji Bakanı Yıldız, öncelikle Irak'ta geçtiğimiz günlerde meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili taziye ve başsağlığı dileklerini ilettiklerini, seçimlerin Irak'ın normalleşme sürecini hızlandırması temennisinde bulunduklarını ifade etti.
Türkiye'nin Irak'a güvendiğini, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Bağdat Ofisi açılmasına karar verilmesinin de bunun bir göstergesi olduğunu anlatan Yıldız, Irak'ın normalleşmesi sürecine katkı sağlamak istediklerini aktardı.
Irak Hükümeti'nin, 10 petrol sahasını işletmeye açma isteği kapsamında düzenlenecek ihalelere değinen Yıldız, görüşmede Irak'taki ihalelerde Türkiye'nin hak ettiği yeri bulacağını ümit ettiklerini belirttiklerini söyledi.
Konuşmasının ardından gazetecilerin ihalelere ilişkin sorularını cevaplandıran Enerji Bakanı Yıldız, ihalelere Türkiye'den 6 tane şirket 4 tane de konsorsiyumun katılacağını bildirdi. Yıldız, hedefin en az bir büyük petrol sahası olduğunu belirtti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER