Gündem
  • 20.3.2014 22:17

Yıldız, ‘Türkiye’de büyük bir oyun oynanıyor’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Partisinin seçim çalışmaları nedeniyle Ağrı’da esnafı ziyaret etti.Öğle saatlerinde Ağrı’ya gelen ve ilk ziyaretine Valilikte başlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, esnafları ve AK Parti Ağrı seçim bürosunu ziyaret etti. Buradaki ziyaretinde vatandaşlarla konuşan Bakan Yıldız, “Değerli kardeşlerim buranın doğalgaz ihalesini yaptık. İlk ihalemize katılan kimse olmadı, bir daha yaptık yine kimse katılmadı. İhalemizi 3 kez yaptık ancak özel sektör ihalelere katılmadı. Ağrıyla ilgili katılım olmayınca biz artık bunu il özel idare aracılığıyla yapıp bunu kanuni bir düzenlemesini yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Özellikle Belediye Başkanı Hasan Arslan’a destek olmaya geldiğini ifade eden Bakan Yıldız, “30 Mart’ta inşallah mevcut belediye başkanımız ve adayımız Hasan kardeşimi tekrar seçmek için çalışıyor ve gayret ediyoruz. Ben özellikle ona destek olmak için Ağrı’ya geldim” dedi.

“TÜRKİYE’DE BÜYÜK BİR OYUN OYNANIYOR”
Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını söyleyen Bakan Yıldız, “Türkiye özellikle 17 Aralıktan sonra 30 Mart seçimine farklı giriyor. Kardeşlerim Türkiye’de büyük bir oyun oynanmak isteniyor. Bu oyunu bizzat bütün şubeleriyle beraber izlemeye çalışan bir kardeşiniz olarak böyle bir oyuna müsaade etmeyeceğiz. O yüzden biz Ağrı’da, ilçelerimizde sadece belediye başkan adaylarımızı seçmeyeceğiz aynı zamanda Türkiye’nin siyasi iktidarını ve sürdürülebilir istikrarını, geleceğimize bu istikrarı arttırmak önemli bir tercih olacaktır. Başbakanımız 16 Aralığa kadar iyi niyetliydi, ekibi iyi niyetliydi. 17 Aralıktan sonra mı kötü niyetli oldu. Böyle bir şey düşünülebilir mi? Bu yüzden eğer bizimle birlikte yürümek isteyen varsa gelsinler beraber üzüm yiyelim, ama bağcıyı dövmek istiyorlarsa biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bize diyorlar AK Parti olmasın, Başbakan olmasın, biz de diyoruz ki buna siz mi karar veriyorsunuz. Buna karar verecek olan milletin kendisidir. Bize eğer vatandaşımız tamam kardeşim yeterli diyorsa biz bunu öpüp başımızın üzerine koyarız. Yok devam diyorsa biz yine onu da öpüp başımıza koyarız. Türkiye de karmaşalar, sokak hareketleri, gösteriler, hırçınlıklar maksadını aşan yürüyüşler; herkes fikrini açıkça beyan edebilir. Türkiye’nin yüzde 50’si AK Parti diyor, yüzde 50 si Ak Parti demiyor bizim herkese saygımız var” dedi.

“BİZ HERHANGİ BİRİ İSTİYOR DİYE BAŞBAKANIMIZI DEĞİŞTİRMEYİZ”
Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesine kimsenin engel olamayacağını söyleyen Bakan Yıldız, “Biz herhangi birisi istedi diye Genel Başkanımızı değiştirmeyiz. Herhangi birisi bunu böyle diyor diye biz Başbakanımızı değiştirmeyiz. Buna karar verecek olan milletimizin kendisidir. 1960’lı yıllarda 70’li, 80’li, 90’larda, 2000’li yıllarda en son geldiğimiz 17 Aralık’ta ve farklı aralıklarda ne zaman yükselişe geçsek başımızdan biri tutup aşağı indirmek istiyor. Yeter artık Türkiye gelişecek, Türkiye büyüyecek. Türkiye’nin ilerlemesine mani olacak yapıyı biz bir şekilde engelleriz. Türkiye ilerleyecek ve Türkiye büyüyecek” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yıldız, esnafı ziyaret etti. Bakan Yıldız, bir esnafın ikram ettiği tatlıyı yedi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, esnaf ziyaretleri sonrası Çamurlu köyünde bulunan kanaat önderlerinden Süleyman Kocabey’i ziyarete gitti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:42

İLGİLİ HABERLER