Asayiş
  • 25.9.2013 13:09

Yılın en büyük eroin operasyonu

Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. 307 kilo 750 gram eroinin bir otobüsün zulasından bir minibüse aktarılırken yapılan operasyon polis kameralarına yansıdı. Ele geçirilen eroinin bu yıl polis tarafından ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay önce yurt içi uyuşturucu nakliyesi yapmaya hazırlanan bir şebekeyi takibe aldı. Yapılan takipte şebekenin, İran üzerinden gelen uyuşturucuların bir yolcu otobüsü ile İstanbul'a getirileceği belirlendi. Van Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ile irtibata giren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuların bir seyahat firmasına ait yolcu otobüsüyle İstanbul'a gönderildiğini belirledi. Van'dan itibaren adım adım takip edilen otobüs, Bayrampaşa'da otogarda yolcularını indirdikten sonra, Beylikdüzü'ne hareket etti. Uyuşturucunun alıcılarını tespit etmek için bekleyen polis, içinde eroin bulunan paketlerin, otobüsten bir minibüse aktarıldığı sırada operasyon düzenledi.

AN BE AN KAMERALARA YANSIDI

Yapılan baskın an be an polis kameralarına da yansıdı. O görüntülerde otobüsün yanına gelen bir minibüs görülüyor. Ardından otobüsteki içinde uyuşturucu bulunan çantalar, minibüse atılıyor. Bu sırada bir polis memuru anonsla yaşananları arkadaşlarına anlatıyor. Uyuşturucuların aktarılması sırasında polis baskın yapıyor ve otobüs sürücüsü Nezir P. İle minibüsteki Temel A. ve Kemal B. gözaltına alınıyor.

POLİSİN BU YIL ELE GEÇİRDİĞİ EN BÜYÜK MİKTAR

Polisin kameralara da yansıyan operasyonda 307 kilo 750 gram eroin ele geçirilirken bu miktarın bu yıl polis tarafından ele geçirilen en yüksek miktar eroin olduğu belirtildi.

VAN'DA DA OPERASYON YAPILDI

İstanbul'da uyuşturucuların ele geçirilmesiyle Van'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskında 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 şüpheli İstanbul'da yakalanan 3 kişi ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltına alınan 8 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. 2 şüpheli serbest bırakılırken, 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:43

İLGİLİ HABERLER