YILLARCA KOMÜNİZMİ YAŞAYAN ESKİ DOĞU ALMANYA'DA İLK CAMİ AÇILDI

••1 dk okuma
YILLARCA KOMÜNİZMİ YAŞAYAN ESKİ DOĞU ALMANYA'DA İLK CAMİ AÇILDI

Hızlı Özet

“Almanya'nin eski komünist dogu kesiminde, minaresi ve kubbesiyle ilk cami açildi.”

Almanya'nın eski komünist doğu kesiminde, minaresi ve kubbesiyle ilk cami açıldı.

Berlin'in Pankow semtinde yapılan iki katlı,13 metre kubbeli ve beyaz renkteki Hadija Camisi'nin açılış töreni sırasında polis caddede barikat kurdu.

Açılış törenine Ahmediye Müslüman topluluğu katılı rken, birkaç bina ileride kendilerine "Biz Pankow'uz" diyen yaklaşık 300 kişilik bir grup caminin açılışını protesto etti.

Ahmediye topluluğunun bir üyesi olan Fazlur Rahman Enver, "Bu çok özel. Başkentte bulunuyor ve (eski) Doğu Almanya'da ilk kez açılan bir cami" dedi.

Berlin'in Türklerin çoğunlukta yaşadığı batı kesiminde, çoğu eski depolarda veya binaların içinde yaklaşık 70 cami bulunuyor.

Ahmediye topluluğu Kuran'a ve Hz. Muhammed'i inanıyor ancak topluluğun kurucusu ve 1835 Hindistan doğumlu Mirza Gulam Ahmed'i mesih olarak kabul ediyor.

Bu haber 2631 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti
Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, fon soruşturması kapsamında hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili yürütülecek soruşturma ve incelemenin sağlıklı şekilde ilerletilebilmesi adına yürüttüğü tüm görevlerden istifa ettiğini duyurdu.

Habervitrini14993 Görüntüleme
Özgür Özel’den seçim: İktidar yapamazsam görevi bırakacağım
Gündem

Özgür Özel’den seçim: İktidar yapamazsam görevi bırakacağım

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'de yapılacak ilk genel seçimlerde Yeni Parti'yi iktidar yapamaması durumunda görevi bırakacağını söyledi. Özel, "Birinci parti yapmazsam o gün görevi bırakacağım" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12550 Görüntüleme
AK partili bakan Fatma Betül Sayan Kaya FON'dan 2 milyar 170 milyon lira mı kazandı
Gündem

AK partili bakan Fatma Betül Sayan Kaya FON'dan 2 milyar 170 milyon lira mı kazandı

Fon soruşturması sürerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya hakkında, yatırdıkları parayı yaklaşık 4 ayda 20 katına çıkardıkları yönünde iddialar ortaya atıldı. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, konuyla ilgili "Eğer iddialar doğruysa hemen istifası gerekir. İddialar doğru değilse, hemen yalanlamalı ve dava açmalıdır. Hiç kimse makamını kişisel zenginleşme aracı olarak kullanamaz" ifadelerini kullandı.

Habervitrini14710 Görüntüleme
Soykırımcı İsrail propagandası yapan hesaplara erişim engeli
Gündem

Soykırımcı İsrail propagandası yapan hesaplara erişim engeli

İsrail propagandası yapan, milli güvenliği tehdit eden ve sistematik dezenformasyon faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen 93 X (eski adıyla Twitter) hesabına erişim engeli getirildi.

Habervitrini12982 Görüntüleme