Gündem
  • 30.7.2017 00:08

Yılmaz Büyükerşen'e şok saldırı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e, saldırıda bulunuldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, önündeki sandalye ve masaların kaldırılması talimatını verdiği kafenin önünde Mahfuz B.adlı sabıkalı ve adamlarının saldırısına uğradı. Başkan Büyükerşen'e yumrukla saldırıp silah çeken Banlı, müdahale üzerine kaçtı. Yanındakiler güvenlik gerekçesiyle Başkan Büyükerşen'i yakındaki Gençlik Merkezi'ne götürdü.

Olay, bugün saat 18.30 sıralarında Yenibağlar Mahallesi Haller Gençlik Merkezi'nin karşısındaki Hat Boyu'ndaki bir kafenin önünden meydana geldi. Korumasız dolaşan Başkan Yılmaz Büyükerşen, kafelerin yola koydukları masa ve sandalyelerin kaldırılmasını isteyince tartışma çıktı. Bu sırada eski bir sabıkalı olduğu belirtilen Mahfuz Banlı ve adamları, Yılmaz Büyükerşen'e önce yumrukla saldırdı, ardından silah çekti. Çevredekiler müdahale edince saldırganlar kaçtı. Başkan Büyükerşen, hemen olay yerinin karşısında bulunan Haller Gençlik Merkezi'ne güvenlik önlemi olarak götürüldü.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kaçan saldırgan Mahfuz Banlı ve adamlarının yakalanması için çalışma başlatılırken, polis çevredeki güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini incelemeye aldı

Yılmaz Büyükerşen'den saldırı sonrası ilk açıklama

 Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, masa ve sandalyelerin kaldırılması konusunda talimat verdiği kafenin önünde uğradığı saldırı sonrası açıklama yaptı.

Üniversite Caddesi üzerinde bulunan Haller Gençlik Merkezi içerisinde Odunpazarı ve Tepebaşı belediye başkanları ile birlikte kameraların karşısına geçen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, saldırı ile ilgili, “1-1,5 buçuk saat önce, Haller Gençlik Merkezi önünde bir saldırıya uğradık. Ben iyiyim yanımdaki basın danışmanım Kemal bey kardeşim de iyi durumda. Biz böyle şeylere pek pabuç bırakmayız. Her şey şehrin menfaatinedir. Şehir menfaatine aykırı olan konulara da müdahale etmekten belediye başkanları olarak asla çekinmeyiz. Tabii bu müdahalelerden hoşlanmayanlar, her türlü tecavüzü yapacak güçteler. Ben tüm mecralardan geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese teşekkür ederim, sağ olun. Emniyet, Valilik, İç İşleri Bakanlığı, savcılık duruma müdahale ettiler ve olayı ele aldılar” dedi.

Valilikten Büyükerşen’e saldırıya ilişkin açıklama

Eskişehir Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e saldırıyı gerçekleştiren 2 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Eskişehir Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e yapılan saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi;

“Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 29 Temmuz 2017 günü saat 17:30 sıralarında, yanında basın danışmanı ile birlikte Tepebaşı İlçesi Hat Boyunda bulunan bir iş yerini ziyareti esnasında işletme sahibi ile sözlü olarak tartıştığı, işletme sahibi tarafından silahla tehdit edildiği şeklinde; saat 18:00’de Valiliğimizin bilgilendirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’na bilgi verilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığımız Emniyet Müdürlüğü’ne olaya karışan kişilerin gözaltına alınması ve hemen adli tahkikata başlanılması talimatını vermiştir. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olaya karıştığı değerlendirilen iki kişi, üzerlerinde bulunan kurusıkı bir tabanca ile saat 20:30 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır.”

Güncellenme Tarihi : 29.7.2017 23:30

İLGİLİ HABERLER