Asayiş
  • 4.1.2015 12:54

Yılmaz Güney'i seviyor musun sorusu hastanelik etti

Yılmaz Güney'i seviyor musun sorusuna evet dedi, hastanelik oldu hastane,yılmaz güney,Zonguldak

Olay geçtiğimiz ay, saat 23.00 sıralarında Terakki Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde meydana geldi. 55 yaşındaki Sabri Çalık, yalnız yaşadığı evine mesafeler kala, kimliği belirsiz kişiler tarafından durduruldu. İddiaya göre, Çalık bir anda kendisine yöneltilen, “Yılmaz Güney’i seviyor musun?” sorusuna ne cevap vereceğini şaşırınca, “Seviyorum” dedi. O andan itibaren öldüresiye dövülen Çalık’ın ciğeri patladı, 11 kaburga kemiği kırıldı.

Hastaneye kaldırılan talihsiz adam, polise verdiği ifadesinde kendisini döven kişilerin serbest bırakılmamasını söyledi. Bir aydır Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Sabri Çalık, iki hafta boyunca ciğerine bağlı tüple yaşadı.

TEK HATIRLADIĞI “SEVİYORUM” CEVABI

Olay anını anlatan Sabri Çalık, kendisine saldıran kişilerin cezalandırılmasını istedi. Tek hatırladığı ise “Seviyorum” cevabı olan Çalık, o dehşet anlarını şöyle anlattı:

“Gece saat 12 sıralarında evime 20-30 adım kala yolumu kestiler. Bana ‘Yılmaz Güney’i seviyor musun, sevmiyor musun?’ dediler. Ne diyeceğimi zaten şaşırdım, ‘Seviyorum’ dedim. Yatırdılar beni, pata küte dövmeye başladılar. Her tarafım haşat, kırık var vücudumda. Dinlene dinlene, ölümüne tekmelediler. Duyduğum kadarıyla tutuklanmamışlar, bu nasıl adalet. 1 aya yakındır burada hastanede yatıyorum. Birilerinin tutuklanması için ölmem mi lazımdı? Benim direkt yolumu kestiler. Kim olduklarını bilmem etmem. 11 kaburgam kırık, kolum kırık. Hala iştahım yok. Zaten 35 kilogramlık adamım. 20 adım daha yürüsem evime gireceğim. Tek hatırladığım ‘Yılmaz Güney’i seviyor musun, sevmiyor musun?’ sorusu. Saçmalığa bakın. Ben de ne diyeceğimi şaşırdım. Tek hatırladığım ‘Seviyorum’ dediğimdi. Yediğim tekmelerin haddi hesabı yok. Geldi gitti tekmelediler. Şahsın zaten ne içtiği belli değil.”

“YÜZÜMÜ TEKMELERDEN KORUDUM”

Darp edilen Sabri Çalık’ın sağ kolu da iki yerinden kırıldı. Kollarıyla yüzünü kapattığını anlatan Çalık, “Kolumun kırık olmasının sebebi, yerde tekme yerken suratımı korudum. Yoksa suratım paramparça olacaktı. Kolum tekmelerle kırıldı. Yoksa kimi dövebilirim, kime omuz atabilirim. 35-40 kilogramlık adamım. Polis hastaneye geldi, ifademi aldı. Duyduğum kadarıyla beni dövenler serbest kalmış. Bu yaştan sonra kimseyle işim olmaz. Muhabbetimi yapacaksam yaparım, kendi halime sonra evime giderim” diye tepki gösterdi. 

MURAT KÜÇÜK - ONUR ALTINDAĞ

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:08

İLGİLİ HABERLER