Gündem
  • 22.4.2019 15:07

Yılmaz Özdil, bir öyle bir böyle... Yumruk ye

Sözde tarafsız gazetecilik yapan Yılmaz Özdil, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na düzenlenen saldırıya sert tepki gösterirken, yıllar önce başka bir parti liderine düzenlenen saldırı için "Bu ülkede pek çok kişinin duygularına tercüman oldu..." ifadelerini kullanmıştı.

Dün Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir şehit cenazesinde CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu'na, yumruklu tekmeli saldırı gerçekleştirildi.

"Haram yeme, yumruk ye"

Olaya tepki gösteren Yılmaz Özdil, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı, "Haram yeme, yumruk ye, varsın vursunlar, dert etme… Oslo'da masaya oturanlar gibi yetim hakkı yememişsin, kul hakkı yememişsin, yumruk yemişsin yediğin yumruk olsun, yanak acıtmaz bizi, vicdan yarası acıtır, canını sıkma." ifadelerini kullandı.

"Bu ülkede pek çok kişinin duygularına tercüman oldu"

Aynı Yılmaz Özdil, 14 Nisan 2010 yılında Hürriyet'teki köşe yazısında Ahmet Türk'e atılan yumruğu savunmuştu.

Yılmaz Özdil'in o dönemdeki yazısından bir kısım şöyle:

"Soralım dolayısıyla... Bu ülkenin çocuklarına ateş edip öldürmek 'demokratik hak' kabul ediliyorsa, parti liderine girişmek niye 'ırkçılık' oluyor?...

Yumruğunu 'adaletin tokmağı' yerine koyup, Ahmet Türk’ün burnuna inen kişi, bu ülkede pek çok kişinin duygularına tercüman oldu..."

Güncellenme Tarihi : 22.4.2019 16:15

İLGİLİ HABERLER