Spor
  • 19.11.2016 12:31

Yılmaz Vural'a göre derbiyi Fenerbahçe kazanır

Yılmaz Vural derbiyi yorumladı: F.Bahçe 1 adım önde

Usta hoca Yılmaz Vural, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbiyi SÖZCÜ için analiz etti.

Türk futbolunun duayen teknik adamı Yılmaz Vural, SÖZCÜ için Fenerbahçe – Galatasaray derbisini masaya yatırdı. Her iki takımı mental ve teknik yönden değerlendiren Yılmaz Vural, galibiyete yakın tarafın ise Fenerbahçe olduğunu söyledi. İşte kurt hocanın tespitleri:

“Bu derbinin en önemli unsuru puan cetveli. İki takım da zirvenin uzağında. Beraberlik halinde, (Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'ın bu hafta kazanacağını düşünüyorum) puan farkı çok açılır. Özellikle geride olduğu için Fenerbahçe kazanamazsa sıradan konuma düşebilir. Kazanmak isteyen takımlar, başarmaya adaydır. Yüzde 100 Fenerbahçe’nin ihtiyacı var. Bunun dışında istatistiklere inanmıyorum. Bu maçta farklı bir skor beklemiyorum. İlk tahminim Fenerbahçe’nin kazanacağı yönünde. Sonraki ihtimal beraberlik. G.Saray, maçı oyuncu grubunun tarzına uydurursa kazanabilir. Açıkçası dediklerimi yapan takım galibiyete yakındır. Cüneyt Çakır, tarafsız yönetir, taraftardan etkilenmez. Hakeme Allah şans versin. Taraftar yasağının kalkması da çok önemli. Büyük takımlar buna önayak olmalılar.”

MENTAL FAKTÖRLER

Fenerbahçe:

– En büyük güçleri 12. adam. Bu motivasyonla ilk yarıda coşkulu oynayıp ikinci yarıda düşüyorlar. Kazanmak için itici güce sahipler.

– Manchester motivasyonunu sürdürmek için kazanmalılar.

– Yönetim, Samandıra'ya gidip para vaat etti. Prim tavan yaptı.

Galatasaray:

– Galatasaray’da Riekerink, derbiyi kaybederse takım Bursa maçına hocasız çıkabilir ya da en iyi ihtimalle bir maç daha sabrederler. Fatih Terim yalanlıyor ama ateş olmayan yerden de duman çıkmaz. Teknik direktör bu gerginlikle başa çıkmak zorunda.

– Riekerink’in şansı, önemli eksiği olmaması. Takımı hazır durumda.

TEKNİK FAKTÖRLER

Fenerbahçe:

– Oyunu götüren, hücuma kaldıran Lens yok. Rakibi negatif yönde etkileyen Mehmet Topal yok. Takımın neredeyse üçte biri bu isimler.

– Orta sahaları fizik gücüyle oynuyor. Bunu üstünlüğe çevirebilirler.

– Galatasaray’ı geri çekilmeye zorlarlarsa rakibin zaafını ortaya çıkartırlar. Böylece Eren'in kenar top üstünlüğü engellenir.

Galatasaray:

– Türkiye’nin en iyi pas yapan takımı. Topu en iyi tutan takımlardan birisi. Fakat tutmak kazanmak için yeterli değil. Çünkü gol umutları Eren'e bağlanmış.

– Topu kontrol edip taraftar baskısını kırabilirler.

– Tolga, Selçuk ve Sneijder hücuma destek vermeli.

– Bruma’yı iyi kullanmalılar.

– Duran toplar çok önemli. Skrtel, Kjaer ve bekler faullü oynuyor. Galatasaray, serbest vuruşları değerlendirebilir.

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.11.2016 12:33

İLGİLİ HABERLER