Gündem
  • 12.10.2021 22:59

Yine CHP yine tecavüz! Başkandan jet hızında açıklama

CHP'li belediye tecavüz skandalıyla sarsıldı! Başkandan jet hızında açıklama

Eskişehir'de bir kadın, zabıtaların gece boyunca resmi araçta kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla ilgili şikayette bulundu. Gözaltına alınan görevli A.E. ile B.D. adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken CHP'li Belediye Başkanı Kazım Kurt, jet hızında açıklama yaparak iki personelin açığa alındığını söyledi

Olay, iddiaya göre cumartesi gecesi yaşandı. CHP'li Kazım Kurt idaresindeki Odunpazarı Belediyesi'nin Zabıta Müdürlüğü'nde görevli A.E. ile B.D., üniversite bulvarı üzerindeki bir AVM'nin önünde S.T. isimli bir kadın ile buluşup resmi zabıta aracına aldı. İki memur ve kadın, kent merkezinde bir süre dolaştıktan sonra 75'inci yıl Mahallesi'nde boş bir araziye gitti. S.T. burada iki memurun cinsel saldırısına uğradı. Sinir krizi geçiren S.T.'yi, iki memur Eskişehir Şehir Hastanesi Acil Servisi'ne bırakarak kaçtı.

Tedavinin ardından S.T., Kurtuluş Polis Merkezi Amirliği'ne giderek A.E. ve B.D.'den 'cinsel saldırı' suçlamasıyla şikayetçi oldu. İhbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yakalanarak gözaltına alınan A.E. ve B.D. ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. İki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Belediye başkanından açıklama

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne ait resmi araçta inceleme yapıldı, GPRS kayıtlarına bakıldı. S.T.'nin bahsettiği noktalardan aracın takip sinyali verdiği tespit edildi.

Soruşturma sürerken, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt da konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kurt, olayla ilgili idari soruşturma başlattıklarını, adı geçen iki personelin açığa alındığını duyurdu.

Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt

Güncellenme Tarihi : 13.10.2021 00:03

İLGİLİ HABERLER