Dünya
  • 15.8.2009 00:14

YİYEREK ÖLÜME GİDİYOR...

İsmi Suman Khatun. Daha 5 yaşında. Hindistan'ın Batı Bengal bölgesindeki Metiala kasabasında yaşayan küçücük bir kız o. Hormonel dengezislik nedeniyle obez denecek kadar şişman olan Suman, sağlık problemleriyle mücadele ediyor. Doktorlar, onun bu kadar çok yemesinin büyük bir sıkıntı oluşturacağını ve durmadan yiyen, yemek yemeyi çok seven Suman'ın ölüme yaklaştığını söylüyor.

Ailesi tedirgin, ancak Suman'ı durdurmak mümkün değil. Sadece bir haftada 10 kilo pirinç, 24 yumurta, altı litre süt ve beş kilo patates tüketen küçük obez, ailesinin kara kara düşünmesine neden oluyor.

Kızlarına yemek yetiştirmekten perişan düşen aile, maddi olanaksızlıklar nedeniyle zorluk içinde yaşarken, Suman'ın sağlığının bozulması ve gitgide kilo almasını da üzüntüyle karşılıyor.

AİESİ AÇ AMA...
Haftada sadece 6 sterlin kazanan Khatun ailesi, kızlarının henüz üç yaşındayken 76 kilo olduğunu anlatıyor. Suman'ın yemek yiyemediği takdirde ağladığını söyleyen anne Belly Bibi, çaresiz kaldıklarını ve ne yapacaklarını bilmediklerini söylüyor.

Paraları olmadığı için kimi zaman komşularından yemek sağladıklarını ifade eden anne, bunu sadece kızları yesin diye yaptıklarını da itiraf ediyor. Kendi karınları o kadar doymuyor ama Suman'ın her öğünü ne yapıp edip karşılanıyor. Yeter ki o mutlu olsun, aman ha ağlamasın.

Her geçen yıl 15 kilo alan Suman için Mumbai'den gelen doktor P C Saha, küçük kızın aşırı yemekten dolayı nefes alma sıkıntısı yaşadığını ve hatta yürümede de sorunları olduğuna dikkat çekerek bunun ölümcül sonuçlar doğurabileceğini söylüyor ve aileyi uyarıyor.

Doktor, "Eğer aile Suman'a müdahale etmezse, kızlarını kaybedecek. Bunun hâlâ farkında değiller. Çok üzücü bir durum. Kızları üzülmesin diye yaptıkları bunca çaba, aslında onu sadece ölüme sürüklüyor" şeklinde konuşuyor.

(gazeteport)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER