Sağlık
  • 5.4.2021 16:50

Yoğun bakımlar gençlerle dolu

Röntgenler paylaşıldı! Yoğun bakımlar gençlerle dolu

Kanada'da hastaların akciğer röntgenlerini paylaşan Dr. Kashif Pirzada İngiliz mutasyonun görüldüğünü ve yoğun bakımlarda 30 yaş kişilerin olduğunu söyledi.Koronavirüs etkisini tüm dünyada sürdürmeye devam ederken virüsün geçirdiği mutasyonlar da etkilediği kesimler açısından uzmanları endişelendiriyor. Salgının üçüncü dalgasının hissedildiği Kanada'da İngiliz mutasyonu en çok gençler arasında yayılıyor. Yoğun bakımlar 30'lu yaşlardaki insanlarla dolu. Geçtiğimiz hafta sonu 1 milyon vaka sınırını aşan ülkede salgından en çok etkilenen bölgeler Ontario, Quebec ve British Columbia. Kanada Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Dr. Theresa Tam, söz konusu bölgelerde ek önlemler uygulanmaya başladığını duyurdu. Dr. Tam, tespit edilen vakaların yüzde 64’ünün mutasyon geçirmiş virüs olduğunu, bunlardan yüzde 90’ının da Eylül 2020’de ortaya çıkan İngiliz mutasyonu olduğunu vurguladı.


Daha önceki iki dalgadan daha hızlı yayılıyor

Ontario eyaleti sağlık yetkilileri, yoğun bakımdaki hastaların durumunu kamuoyuyla paylaştı. Yetkililer, eyalette yoğun bakımda tedavi gören Covid-19 hastalarının yaklaşık yarısının 60 yaş altındaki kişiler olduğunu duyurdu. Eyaletin başkenti Toronto’da görev yapan Dr. Kashif Pirzada, “Burada alarm durumundayız. Daha önceki iki dalgadan çok daha hızlı yayılıyor. Yoğun bakım servisleri 30’lu, 40’lı, 50’li yaşlardaki insanlarla dolu” ifadelerini kullandı.

Halkı bilinçlendirmek için paylaştı

Uyarılarını sosyal medyadan da sürdüren Dr. Pirzada, halkı bilinçlendirmek için hastalarının akciğer röntgenini paylaştı. Bir öğretmenin akciğer görüntüsünü paylaşan Dr. Pirzada, “Corona virüsünün mutasyonu genç insanları yıkıp geçiyor. 35 yaşındaki bir öğretmen, hiçbir başka sağlık sorunu yok. Virüsü öğrencisinden kapmış. Yoğun bakım servisimizde. İngiliz mutasyonu” notunu düştü.

Güncellenme Tarihi : 5.4.2021 16:52

İLGİLİ HABERLER