Eğitim
  • 16.4.2008 00:08

YÖK BAŞKANI ÖZCAN'DAN ÜNİVERSİTELERE BİRLİK ÇAĞRISI...

Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 32 üniversitenin rektörleri YÖK Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Özcan başkanlığındaki toplantıya Başkan Vekilleri Prof. Dr. İzzet Özgenç ve Doç. Dr. Ömer Demir ile Genel Kurul Üyeleri Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Prof. Dr. Halis Ayhan, Prof. Dr. Durmuş Günay, Prof. Dr. Yekta Saraç ve Prof. Dr. Fikret Şenses katıldı. Rektörler toplantıda, yüksek öğretimin genel sorunlarının yanı sıra kendi üniversitelerinin sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

Açıklamada Kurul Başkanı Özcan, olumsuz kış koşulları dolayısıyla daha önce gerçekleştirilemeyen toplantının ülkenin doğusundaki üniversitelerin önceliklerini, sorunlarını ve önerilerini öğrenme amaçlı olduğunu ve bu toplantılara ihtiyaç oldukça devam edileceğini kaydetti. Rektörlerin üniversitelerin içinde bulunduğu öncelikli sorunlarla ilgili görüşlerini dile getirdiklerini kaydeden Özcan, kadrodan özlük haklarına, yatırmalara kadar pek çok konunun açık bir şekilde konuşulduğunu ifade etti.

Özcan, ''Yükseköğretim Kurulu'nun üniversitelerle birlik içinde çalışması ve asli görevleriyle uğraşması halinde çözülemeyecek herhangi bir problem olmadığı kanaatindeyim. Bu nedenle üniversitelerimizin akademik sorunlarıyla ilgili olarak bütün üniversitelerimizle diyaloğumuz sürecektir'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:32

İLGİLİ HABERLER