Gündem
  • 24.6.2022 18:09

Yok böyle rezalet!.. Türkçe yayın yapan Alman kanalı Türk gençlerine fuhuş teklif etti

Fuhuşa teşvik' videosu Sevilay Yılman'ı bile çıldırttı

Uzun sürenin ardından HaberTürk’te yine köşe yazmaya başlayan CHP yandaşı Sevilay Yılman, Alman Deutsche Welle’ye bağlı bir kanal tarafından yapılan 'fuhuşa teşvik' videosuna tepki gösterdi.Gazeteci Sevilay Yılman, bugünkü "Bu habercilik değil, açık açık “fuhuşa” teşviktir!" başlıklı yazısında Alman Deutsche Welle’ye bağlı bir kanal tarafından yapılan 'fuhuşa teşvik'

Bu video ilk olarak 8 Nisan 2022’de yayına verilmiş.

Yani yaklaşık 2.5 ay önce.

Ve işte neden gerek duydular ise önceki gün bu videoyu Twitter’da dolaşıma sokmuşlar.

Ama sokarken de; “Yasemin bir seks işçisi ve işini çok seviyor” şeklinde çok provokatif bir dil kullanmaktan çekinmemişler.

Hiç kusura bakmasın Deutsche Welle’in Türkiye’deki editoryal ekibi…

O iğrenç ifadeyle anons edilen o iğrenç belgesel…

Bu ülkede yarısından çoğu iş hayatında dışlanan, dışlanmasa bile güç bela ayakta durmaya çalışan ve evine üç kuruş ekmek götürmek için yeri geldiğinde türlü mobinglere bile boyun eğmek zorunda kalan bu ülkenin onurlu, şerefli, emekçi tüm kadınlarına alenen hakaret amacıyla kurgulanmış rezillikten başka bir şey değil.

Ve sakın bana, “Habercilik bu!” filan diye maval okumaya kalkmasınlar çünkü bu rezil işin habercilikle filan uzaktan yakından alakası yoktur!

Bu içerikle çok açık ve net bir biçimde, “fuhuşa teşvik” amacına hizmet eden bir propaganda yapılmıştır ama şunu bilmeliler ki;

Bu ülkede böyle bir propaganda tüm toplumun nezdinde hem büyük ahlaksızlıktır hem de anayasal olarak suçtur!

Bakan Derya Yanık'tan DW'nin iğrenç haberine sert tepki: "Ahlaksızlığı normalleştiren yaklaşım kabul edilemez"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, DW Türkçe'nin kadınları aşağılayan ve toplumun ahlaki değerlerine 'saldırı' niteliği taşıyan haberine çok sert tepki gösterdi. Bakan Derya Yanık, içeriğin engellenmesi için kurumlara gerekli başvuruların yapıldığını aktararak, "Ahlaksızlığı normalleştiren bu yaklaşım kabul edilemez. Yayıncılık adına bir utanç vesikası" sözlerini kullandı.

Deutsche Welle Türkçe'nin sosyal medyada büyük tepki çeken haberiyle ilgili harekete geçildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Yayıncılık adına bir utanç vesikası olan bu içeriğin engellenmesi için yetkili kurumlara gerekli başvuruları yaptık." açıklamasında bulundu.

DW Türkçe'nin provokatif ve toplumun değerlerine saldırı niteliği taşıyan haberiyle ilgili Bakan Derya Yanık şunları söyledi:

DW Türkçe'nin yaptığı bu haberle tüm basın meslek ilkeleri ve toplumsal değerlere hakaret etmektedir. Öte yandan TCK 227/2. maddede düzenlenen fuhşa teşvik suçunu da işlemektedir.

"İÇERİĞİN ENGELLENMESİ İÇİN KURUMLARA BAŞVURU YAPTIK"

Kadınları aşağılayan, ahlaksızlığı normalleştiren bu yaklaşım kabul edilemez. Yayıncılık adına bir utanç vesikası olan bu içeriğin engellenmesi için yetkili kurumlara gerekli başvuruları yaptık.

Güncellenme Tarihi : 25.6.2022 23:50

İLGİLİ HABERLER