Gündem
  • 14.5.2004 00:52

YÖK UYKUSU!..

Meclis, meslek liseliye üniversiteye girişte katsayı adaleti getiren tasarıyı kabul etti Görüşme maratonu kesintisiz 18.5 saat sürdü. Milletvekilleri, sıralarında sabahladı. Hükümetle hem rektörleri, hem muhalefeti, hem de Genelkurmay'ı karşı karşıya getiren, imam hatip lisesi mezunları ile meslek lisesi mezunlarına üniversiteye girişte kolaylık sağlayan düzenleme, TBMM Genel Kurulu'nda 18.5 saatlik maratonun ardından kabul edildi.

Tasarının tümü üzerine yapılan oylamaya CHP katılmadı. CHP karşı çıktığı tasarıyı engellemek için her maddede önerge verirken, tüm maddelerde de söz aldı. Meclis tartışmalı YÖK tasarısını 18.5 saatlik yoğun bir maratonun ardından kabul ederken, 22'nci dönemin en uzun mesaisini tamamlamış oldu. Tasarı, 258 kişinin katıldığı oylamada 254 oy ile kabul edilirken, 4 milletvekili ret oyu kullandı.

GÖZLER ÇANKAYA'DA

Şimdi gözler Çankaya'ya çevrildi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in önünde iki alternatif bulunuyor. Sezer, kanunu onaylarsa hemen yürürlüğe girecek. Eğer Sezer 15 günlük Anayasal süreyi sonuna kadar kullanıp veto ederse, AK Parti tasarıyı aynen gönderecek. Bu kez Cumhurbaşkanı Sezer, kanunu onaylayacak ancak, Anayasa Mahkemesi'ne başvurabilecek. Yeni düzenlemenin, Sezer'in veto engeline takılmadığı takdirde, Haziran'da yapılacak ÖSS'ye yetişeceği belirtildi.

AYRIM YAPILAMAZ

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Cumhurbaşkanı'nın veto edip etmeyeceği henüz belli değil. Varsayımlar üzerine konuşmam. Ancak başka yasalar hangi işleme tabi tutuluyorsa bu da öyle olur" dedi. Çelik, CHP'li milletvekillerinin sayılarının az olması sebebiyle tümü üzerine oylamaya katılmadığını söyledi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in, "Yasamanın hatalarını yargı düzeltir" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Çelik, "Tüm yasaların yargı denetimine tabi olduğunu belirtmiştir. Başka bir şey değil" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER