Asayiş
  • 25.11.2021 11:35

Yol magandasına ağır ceza geliyor!

Bakanlığının bütçe görüşmelerinde yürüttükleri çalışmaları anlatan Adalet Bakanı Gül, ‘Trafik magandalığı diye tabir edilen fiillere ceza artırımı gündemimizdedir’ dedi.Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, trafik magandalarına yönelik etkin mücadele vurgusu yaparak, “Trafik magandalığı diye tabir edilen fiillere ceza artırımı gündemimizdedir. İnsanların hayatını ve hatta kendi hayatını hiçe sayan davranışlarla daha etkili bir mücadele, reform belgelerimizde belirlediğimiz bir faaliyettir” dedi.

Gül, bakanlığının 2022 bütçe teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na yürüttükleri çalışmalara ilişkin sunum yaptı.

PARTİLER ÜSTÜ ÖDEV

Bağımsız ve tarafsız bir yargı sisteminin, hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin vazgeçilmez koşulu olduğunu vurgulayan Gül, “Yargı ele geçirilecek bir mevzi değil, el değmeyecek bir mercidir” dedi.

Millet iradesinin bir daha ipotek altına alınmaması, bütün demokratik kazanımların en güçlü güvenceye kavuşması için yeni ve sivil bir anayasa yapılmasının siyasetin önündeki sorumluluk olduğunu belirten Gül, “Bu sorumluluk, siyaset kurumuna partiler üstü ödev vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm partilere yaptığı çağrının arkasında da bu hassasiyet, bu anlayış bulunmaktadır” dedi.

Sosyal dokuyu ve toplum huzurunu koruyan mevzuat hükümlerini gözden geçireceklerini belirten Gül, “Trafik magandalığı diye tabir edilen fiillere ceza artırımı gündemimizde bulunmaktadır. Kimsenin başkalarının hayatını tehlikeye sokma veya onları huzursuz etme gibi bir hakkı yoktur. Toplumsal yaşam içerisinde, başkalarına saygılı biçimde hayatını sürdüren insanları daha iyi korumamız gerekiyor. Bu nedenle insanların hayatını ve hatta kendi hayatını hiçe sayan davranışlarla daha etkili bir mücadele, reform belgelerimizde belirlediğimiz bir faaliyettir” diye konuştu.

ISRARLI TAKİP ‘SUÇ’

Kadına yönelik şiddetle ilgili 4. yargı paketiyle önemli bir düzenleme yapıldığını da dile getiren Gül, “Yeni düzenlemeyle eşe karşı işlenen suçların cezasında yer alan cezayı artırıcı nedenlerin, boşanılan eşi de kapsaması sağlandı. Yine bu kapsamda özellikle kadınlara yönelik huzur ve sükun bozucu ya da taciz niteliğindeki ısrarlı takip fiillerinin ayrıca daha ağır cezalandırılmasına ilişkin yeni bir suç ihdası (oluşturma) da çalışma başlıklarımız arasındadır” ifadelerini kullandı.

AÇIK GÖRÜŞLER 1 ARALIK İTİBARİYLE BAŞLIYOR

Adalet Bakanı Gül, cezaevlerindeki açık görüşlere ilişkin yeni bir gelişme olduğunu kaydetti. Gül, “Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiye kararıyla uzun bir aranın ardından 1 Aralık’tan itibaren açık görüşleri başlatacağız” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.11.2021 11:39

İLGİLİ HABERLER