Gündem
  • 5.5.2013 16:12

Yol ortasında şok görüntü!..

Erzurum’da 2 yılda 26 kişinin hayatını kaybetmesi ve çok sayıda insanın yaralanması nedeniyle adı “ölüm yolu”na çıkan karayolunda CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve beraberindekiler kefenli protesto yaptı.

Adı “ölüm yolu” olarak yöre halkı tarafından adlandırılan karayoluna dikkat çekmek isteyen Öğüt, daha önceden de konuyu meclis gündemine taşımıştı.
Aksukapı mevkiine bugün çıkarma yapan Ensar Öğüt, kefenli protestoda bulundu. Kefen giyen 10 kişi yola yatarak yaşanan kazaları protesto etti.
Milletvekili Öğüt, “Bizim bölgemize üvey evlat gözüyle bakıldığı için ben bu yalda kefenli protesto yapıyorum” dedi.
Öte yandan, Ensar Öğüt, bu civardaki köy sakinlerinin her gün bir kaza çığlığıyla uyanmaktan psikolojilerinin bozulduğunu öne sürerek, “Buranın halkı tabiri caizse her gün çığlıkla, kazalarla uyanıyor. Yaşanan kazalar nedeniyle ölü görmekten psikolojileri bozulmuş” diye konuştu.
Protesto sonrası 10 adet kefeni CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu’na teslim eden Ensar Öğüt, “Burada nasıl olsa haftada bir kaza oluyor. Bu kazada hayatını kaybeden fakir insanlar olursa bu kefenleri ilçe başkanımıza teslim ediyorum. O da onlara ulaştırsın” dedi.
Erzurum-Ardahan karayolu Aksukapı mevkisinde son 2 yılda meydana gelen kazalarda 26 kişi hayatını kaybetti. Kazazedelere ilk müdahaleyi yapan köylüler, "Ceset görmekten psikolojimiz bozuldu" diye isyan ederken uzmanlar ise, "12 kilometrelik rampanın sonunda 90 derecelik viraj var, sonuç kaçınılmaz" diyor. Erzurum-Artvin karayolunu Ardahan istikametine bağlayan Tortum ilçesine bağlı Aksukapı mevkii, art arda yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle bölgede ’ölüm yolu’ olarak adlandırılmaya başladı. Son kaza aynı yolda 1 Mayıs günü meydana geldi. Ardahan’dan İstanbul’a gitmekte olan yolcu otobüsü virajı alamayarak bariyerlere çarptı. Yan yatarak metrelerce sürüklenen otobüste bulunan 3 kişi hayatını kaybetti, 29 yolcu ise yaralandı. Aracın frenlerinin boşaldığı, sürücünün bariyerlere çarparak durdurmak istediği fakat aracın şarampole yuvarlandığı belirlendi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER