Dünya
  • 30.11.2007 00:07

YOLSUZLUKLA SUÇLANAN OLMERT'İN DOSYASI ALELACELE KAPANIYOR!.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert hakkında, İsrail'in en büyük bankalarından Bank Leumi'nin (Halk Bankasi) özelleştirilmesi sırasındaki usulsüzlüklerle ilgili açılan soruşturma dosyası da kapanıyor.
İsrail Polisi Yolsuzlukla Mücadele Birimi, Ehud Olmert hakkında, Leumi hisselerinin satışıyla ilgili dosyada yeterli kanıt olmadığı gerekçesiyle, dosyanın kapatılması kararı verdi.
Polisten yapılan açıklamada, ''soruşturma ekibinin, oybirliğiyle, Olmert'e yöneltilen suçlamaları doğrulayacak yeterli kanıtların olmadığı sonucuna vardığı'' bildirildi.
Polis, bu konuyla ilgili tavsiye ve değerlendirmelerini kamu savcılığına iletecek. Kamu savcısı, Bank Leumi'nin 2005 yılında çoğunluk hisselerinin özelleştirilmesi sürecinde, Olmert'in maliye bakanı olduğu dönemde, arkadaşı olan 2 işadamına bankanın çıkarlarına aykırı olarak yardımcı olduğu iddiasıyla, Olmert hakkında cezai soruşturma açılması talimatı vermişti.
Ancak yine de Olmert hakkında ileri sürülen iddialara karşın, iddialarda adı geçen işadamı arkadaşı Frank Lowy, ihaleye teklif vermemişti. Kamu savcılığının talimatı üzerine polis soruşturması sırasında İsrail Başbakanı'nın son defasında 3.5 saati aşkın süreyle olmak üzere 2 kez ifadesine başvurulmuştu.
Polis, Bank Leumi sorununun derinlemesine soruşturulduğunu, ilgili tarafların açıklamalarının toplandığını kaydetti.
Polisin Leumi davasıyla ilgili açıklamasının geçen pazar günü, Annapolis zirvesinden 2 gün önce açıklaması bekleniyordu. Ancak, açıklamanın günüyle ilgili çeşitli taraflarca yapılan istişarelerin ardından, açıklamanın ertelenmesi kararına varılmıştı.
Olmert'in, polisin bu konudaki kararını, Filistin tarafıyla barış görüşmelerine başlanması konusunda uluslararası zirvenin toplandığı Annapolis Zirvesi nedeniyle bulunduğu ABD'den dönmeye hazırlandığı sıralarda öğrendiği de bildirildi.
Başbakanlık ise savcının kararı sonrasına dek Olmert'in gelişmelerle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayacağını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER