Asayiş
  • 5.5.2009 01:51

45 KİŞİYİ ÖLDÜREN DÜĞÜN KATLİAMCILARI TOZ BULUTUYLA GELDİ!

Mazıdağı'na bağlı Bilge Köyü'nde düğün öncesi yapılan imam nikahı sırasında halkın taplandığı alana, saat 21.30 sıralarında yüzleri maskeli olduğu bildirilen 4 kişi, 4 değişik bölgeden el bambaları ve otomotik silahlarla ateş açtı.

Suriye üzerinden gelen toz bulutunun kapladığı ve korucu olan erkeklerin çoğunluğunun görevde bulunduğu bir sırada düzenlenen saldırıda ortalık kan gölüne döndü.

Tam bir can pazarının yaşandığı köydeki düğün yeri, feryat edenlerin yardım çığlıkları ile inlerken, saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirdi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 45 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Düğün yerinde yaralılar Mardin ve Diyarbakır ile çevre ilçelerdeki sağlık merkezlerine ambulans ve otomobillerle taşındı. Ölen ve yaralananların çoğunluğunun kadın ve çocukların oluşturduğu kaydedildi.

İmam nikahını kayan köy imamının da yaralılar arasında olduğu bildirilirken, saldırı sırasında çiftin yaralanıp yaralanmadığı ise öğrenilemedi.

Olay nedeniyle Mardin'de güvenlik güçleri yoğun önlem aldı. Mardin Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen olayın terör saldırısı ile ilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Güvenlik güçleri, köyde ve hastanelerin çevresinde yeni olay yaşanmaması için geniş çaplı önlem aldı.

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Mardin Devlet Hastanesi morguna 16 ceset geldiğini, 4 yaralının da ameliyatta olduğunu bildirdi. Bu arada diğer ölenlerin ise çevre hastanelerde götürüldüğü ve bütün doktorların hastahaneye çağrıldığı bildirildi.

Tanıkların verdiği bilgiye göre saldırganlar eve girerek Şerbet Töreninde bulunanları otomotik silahlarla bir odaya toplayıp ateş ettiklerini kaydetti.

Olayda köy muhtarı ile köy imamının hayatını kaybettiği bildirildi. Olayla ilgili geniş çaplı atraştırma başlatıldı. Ancak Suriye üzerinden gelen toz bulutunun görüş mesafesinin kısaltığı ve arama çaışmalarını zorlaştırdığı bildirildi.

ÖLÜ SAYISI 45'E YÜKSELDİ

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde düzenlenen silahlı saldırıda 45 kişinin öldüğü, 3 ağır yaralının olduğu bildirildi.

Mazıdağı'na bağlı Bilge köyünde düğün törenine henüz kimliği belirlenemeyen kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda 45 kişinin öldüğü kaydedildi.

Saldırıda 6 kişinin de ağır yaralı olduğu belirtildi. Saldırının eski köy muhtarı Cemil Çelebi'nin kızının düğün töreni sırasında gerçekleştiği öğrenildi.

Silahlı saldırı olayının iki aile arasındaki husumetten kaynaklandığı öne sürüldü. Öte yandan, Bilge köyüne giden gazetecilerin köye girişine güvenlik görevlilerince izin verilmiyor.

UZUN NAMLULU SİLAHLAR ve BOMBALAR KULLANILDI

Edinilen bilgilere göre saldırı 21:30 sularında meydana geldi. Saldırıda bombalar ve uzun namlululu silahlar kullanıldı.

ÖLENLERİN ÇOĞU KADIN

Ölenlerin çoğu küçük çocuk ve kadınlardan olduğu bildirildi.

AKGÜL: MARDİN DEVLET HASTANESİNDE 17 ÖLÜ, KÖYDE DE ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR

Mardin'in Mazıdağı İlçe Kaymakamı Aytaç Akgül, Bilge Köyünde meydana gelen olayda yaşamını yitiren 17 kişinin cesedinin Mardin Devlet Hastanesinde olduğunu, köyde de çok sayıda ölünün bulunduğunu söyledi. Kaymakam Akgül, yaptığı açıklamada, Mazıdağı'na bağlı Bilge köyünde düzenlenen bir düğün törenine henüz kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırı olayıyla ilgili, ''Mardin Devlet Hastanesinde 17 ölü, köyde de çok sayıda ölü var'' dedi.

AİLELER ARASINDAKİ TARTIŞMA VAHŞETE DÖNÜŞTÜ

Mardin Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen'den alınan bilgiye göre 45 kişi hayatını kaybetti. Özen, kanlı saldırının terör olayı değil, aileler arasında çıkan bir anlaşmazlıktan kaynaklandığını söyledi. Mardin İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, hastaneye gelerek bilgi aldı. Mardin Valisi Hasan Duruer'in de devlet hastanesine gelmesi bekleniyor.

ÖLEN VE YARALANANLAR AMBULANSLARLA HASTANEYE GETİRİLİYOR

Mardin'in Mazıdağı'na bağlı Bilge Köyünde yapılan bir düğünde bulananlara düzenlenen silahlı saldırıda ölen ve yaralananlar ambulanslarla hastaneye getiriliyor.

Edinilen bilgiye göre, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyündeki bir düğünde bulunanlara henüz belirlenemeyen nedenle uzun namlulu silahlarla yapılan silahlı saldırıda ölen ve yaralanan çok sayıda kişi ambulansla Mardin Devlet Hastanesine getirildi.

Mardin Devlet Hastanesi'nde görevli tüm doktorlar acil olarak hastaneye çağrılırken, çok sayıda kişi de kan vermek için hastaneye geldi. Öte yandan, gelen ilk bilgilerde saldırının Mardin merkeze bağlı Sultan Köyü'nde olduğu belirtilmişti.

KAN DAVALI AMCA ÇOCUKLARI

Saldırının, nişan töreni düzenleyen aileyle aynı köyde yaşayan ve aralarında kan davası bulunan amca çocukları tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Mardin Valiliği olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada, olayın terör saldırısı olmadığı ve kan davası nedeniyle gerçekleştirildiği belirtildi. Mardin Valiliği olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada, olayın terör saldırısı olmadığı ve kan davası nedeniyle gerçekleştirildiği belirtildi.

ARAMA BAŞLATILDI

Saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı arama başlatıldı. Yapılan saldırıda şu ana kadar 21 kişi öldü, 20'nin üzerinde de yaralı var, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Olay yerine çok sayıda jandarma birliği sevk edildi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Alınan bilgiye göre ölü sayısının artabileciği öğrenildi. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı ve yaralıların bir bölümü Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınları, Mardin Devlet Hastanesi'ne akın etti.

YÜZÜ MASKELİ KİŞİLER TARAFINDAN KANLI SALDIRI

Mazıdağı İlçesi Sultanşehmuz Köyü Kırkçeşme Mezrası'nda bir düğüne kimliği belirsiz yüzleri maskeli 4 kişi tarafından saldırı düzenlendi.

ERDOĞAN'DAN BAKAN'A TELEFON

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'deki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan bilgi aldı. Edinilen bilgilere göre, AK Parti MYK toplantısı devam ederken Başbakan Erdoğan'a, Mardin'deki saldırı olayı ile ilgili bilgi notu iletildi. Olayla yakından ilgilenen Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı telefonla arayarak olayla ile ilgili bilgi aldığı belirtildi.

ATALAY:"ÖLÜ SAYISI 45'E YÜKSELDİ"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay: 'Şu anda 45 kişi hayatını kaybeti 6 kişi yaralı.Olay haberini alır almaz olay yerine çalışmalarımız başladı. Olayın bir terör olayı olmadığı yönünde bir kanaat oluştu savcılık bu konuda geniş çaplı çalışmalara devam ediliyor.Sabah doğru netleşecek ve gereken açıklamalar yapılacaktır.'dedi.

UZUN NAMLULU SİLAHLAR KULLANILDI

Edinilen bilgilere göre saldırı 21:30 sularında meydana geldi. Saldırıda bombalar ve uzun namlululu silahlar kullanıldı. Yaralılar ambulanslar ile Mardin Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hayatını kaybedenlerin yakınları, Mardin Devlet Hastanesi'ne akın etti. Polis hastane çevresinde geniş güvenlik tedbiri aldı. Olay yerine çok sayıda jandarma birliği sevk edildi. Mardin İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, hastaneye gelerek bilgi aldı. Mardin Valisi Hasan Duruer'in de devlet hastanesine gelmesi bekleniyor.

ATALAY: TERÖR OLMADIĞI KANAATİ OLUŞTU

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde dün akşam saatlerinde meydana gelen silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Şu anda bu acı olayda, 45 vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 yaralımız var" dedi.

Bakan Atalay, akşam saatlerinde Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünde müessif olayın meydana geldiğini belirtti. Olaydan kendilerinin hemen haberdar olduklarını ifade eden Bakan Atalay, şöyle konuştu: "Mülki yöneticilerimiz ve güvenlik güçlerimiz hemen olay yerine intikal ettiler. Bölge Komutanı, Jandarma komutanı ve yeterli sayıda birlik köye intikal etti. Mardin'deki sağlık teşkilatımız gerekli tedbirleri aldı. Yeterli sayıda ambulans hemen olay yerine sevk edildi.

Hastaneler seferber oldu. Biz de hemen Bakanlığa arkadaşlarımızla birlikte geldik ve burada çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hem olayları takip ediyoruz, hem gerekli talimatları veriyoruz. Sayın Başbakanımız yakından takip ediyor, kendisine sürekli bilgi sunuyoruz." "Maalesef şu anda bu acı olayda, 45 vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 yaralımız var" diyen Bakan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılan ilk tespitler ve değerlendirmelere sonucu, olayın bir terör saldırısı olmadığı yönünde bir görüş oluştu. Ama tabi Cumhuriyet Savcılığımız olayla ilgili çok yönlü soruşturmayı şu anda yürütüyor. Ama biraz önce ifade ettiğim gibi terör olayı olmadığı yönünde kuvvetli bir kanaat oluştu. Olay ın araştırması devam ettiği için diğer yönüyle ilgili şu anda fazla bir şey söyleyemiyoruz. Geçmiş olsun diyorum. Tabi ölen vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, bu üzücü bir olay. Olayı şiddetle kınıyorum. Çok sayıda masum vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti.

" Olayın henüz sıcak olduğunu ve bütün boyutlarıyla araştırıldığını vurgulayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, güvenlik birimlerinin köy ve çevresinde ç alışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Bakan Atalay, sabah erken saatlerde, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Mardin milletvekilleriyle birlikte olay yerine gideceğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hem orada incelemelerde bulunacağız hem vatandaşlarımızın acılarını paylaşacağız, taziye görevimizi yapacağız. Hükümet olarak yapmamız gereken bir şey varsa onları yapmaya çalışacağız. Tekrar geçmiş olsun diliyorum, vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum."

SALDIRIDA YARALANAN 1'İ ÇOCUK 2 KİŞİ DİYARBAKIR'A GETİRİLDİ

Mardin'in Mazıdağ ilçesi Bilge köyünde yapılan bir düğüne yapılan silahlı saldırıda yaralanan 1'i çocuk 2 kişi Diyarbakır'a getirildi. Mardin'in Mazıdağ ilçesine bağlı Bilge köyünde bugün akşam saatlerinde meydana gelen silahlı saldırıda 45 kişi hayatını kaybederken olayda yaralanan Medine Çelebi (3) ve Hediye Çelebi (16) isimli iki kişi Mardin Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'a sevk edildi.

Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edilen 2 yaralıdan Medine Çelebi'nin göğsünden kurşun yarası aldığı ve durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, ambulans helikopter ile Adana veya Gaziantep'e sevk edileceği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:22

İLGİLİ HABERLER