Yaşam
  • 11.3.2007 00:35

"AZGIN BOĞA SAHİBİNE TECAVÜZ ETTİ"

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne bağlı Alkan Köyü'nde besici Halil İbrahim Akarsu, ineği ile çiftleşmesine yardımcı olduğu boğasının saldırısına uğradı.

 
Kızgın hayvanın boynuz darbeleriyle kalın bağırsağı iki yeriden delinen Akarsu hastanede ameliyata alınırken, köyde boğanın besiciye tecavüz ettiği söylentisi yayıldı.


Evli ve 4 çocuk babası 67 yaşındaki Halil İbrahim Akarsu, hayvanlarını otlatmak için köy merasına götürdü. Söğütlüsu Mevkii'nde ineklerinden biriyle boğasının çiftleşmeye çalıştığını gören Akarsu, yardımcı olmak istedi. Bu sırada inek kaçarken, azgın boğa da Halil İbrahim Akarsu'ya saldırdı.


Boğanın boynuz darbeleriyle yere düşen Halil İbrahim Akarsu fenalaştı. Olayı görüp yanına gelen çobanlara, karnının ağrıdığını ve midesinin bulandığını söyleyen Halil İbrahim Akarsu, hemen Alaşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Akarsu'yu muayene ettikten sonra hemen ameliyata alan doktorlar, iki yerden delinen kalın bağırsağını dikti.


BOĞANIN TECAVÜZ ETİTĞİ İDDİASI


Halil İbrahim Akursu'nun başına gelenler köyde duyulurken, tecavüz söylentisi de kulaktan kulağa yayıldı. Bir köylünün şaka olsun diye “Boğası inekle çiftleşirken Halil İbrahim araya girmiş ve boğanın tecavüzüne uğramış” demesi üzerine çıkan söylentiye, birçok köylü inandı.


Alkan Köyü Muhtarı Hamit Akbulut da köyde yayılan söylentilere inananlar olduğunu söyledi. Akbulut, “Halil İbrahim Akarsu ineklerini otlatırken rahatsızlanmış. O bölgede hayvan otlatan çobanlar hastaneye kaldırmışlar. Halil İbrahim'e boğanın tecavüz ettiği iddia ediliyor. Ancak ben böyle bir olayın olabileceğini sanmıyorum. Hayatımda ilk kez böyle bir olay duyuyorum. İnanılacak gibi değil. Ama bu olay halk arasında konuşuluyor” dedi.


DOKTOR NE DİYOR?
Alaşehir Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam eden Halil İbrahim Akarsu'yu ameliyat eden Dr. Muzaffer Yurttaş, kalın bağırsağında iki delik saptadıkları için hastayı ameliyat ettiklerini söyledi.


Dr. Yurttaş, “Hasta acile getirildi. Daha sonra genel cerrahiye sevkedildi. Mide ağrısı, bulantı nedeniyle yatırdık. Tetkiklerde kalın bağırsağında darbe tespit ettik. Ameliyaata aldık. Bağırsakta iki delik vardı.

Operasyonla sağlığına kavuşturduk. Bir saldırı ve darbe nedeniyle bağırsaklarının delinmiş olabileceği şüphesiyle jandarmaya haber verdik” dedi.


Halil İbrahim Akarsu ise ziyaretine gelenlere boğanın saldırısına uğradığını belirterek olayı şöyle anlattı:


“İneğin çiftleşmesine yardımcı olmak isterken boğa bana saldırdı. Mide bulantısı başladı. Merada hayvan otlatan çobanlar beni köye götürdü ve oradan hastaneye geldik. Midem bulanıyordu, karnım ağrıyordu. Doktor beni ameliyat etti. Doktor kalın bağırsağımda iki delik olduğunu, bu nedenle ameliyat ettiğini söyledi.”


LİTERATÜRDE YOK
Halil İbrahim Akarsu'ya boğanın tecavüz ettiği iddiasını değerlendiren veteriner hekim Ümit Sönmez, böyle bir olayın literatürde bulunmadığını söyledi.


Bugüne kadar böyle bir olay duymadığını söyleyen Ümit Sönmez “Fiziki olarak bir boğanın bir insana tecavüzü mümkün değil” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:08

İLGİLİ HABERLER