Ekonomi
  • 13.4.2008 09:57

BAKAN ÇAĞLAYAN'IN BİR OĞLU HAMBURGERCİ, DİĞER OĞLU DA LAHMACUNCU OLDU

Bakan Zafer Çağlayan’ın üniversite öğrencisi iki oğlu ticarete atıldı. Çağan Çağlayan bir Burger King restoranına, Kaan Çağlayan ise Lahmacun King’e ortak oldu. İkisinin de ortağı aynı işadamı, Ertuğrul Selek. Selek’in başka bir restoranda ortağı da yine bir siyasetçinin oğlu: Tolga Ağar

Sanayİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın bir oğlu hamburgerci diğer oğlu ise lahmacuncu oldu. Çağlayan’ın 23 yaşındaki oğlu Çağan Çağlayan Panora Alışveriş Merkezi’ndeki Burger King’e ortak olurken, 22 yaşındaki oğlu Kaan Çağlayan ise Antares Alışveriş Merkezi’nde açılan “Lahmacun King” adlı lahmacuncuya ortak oldu. Bakan Çağlayan’ın iki oğlunun ortağı ise aynı isim: Ertuğrul Selek. Selek, Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar’la da ortak, biri Ankara Armada, diğeri İstanbul İstinye Park’ta iki Burger King restoranı açmıştı.


İkisi de hala okuyor

Bakan Çağlayan’ın iki oğlundan Kaan Çağlayan, Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü 3. sınıfta, Çağan Çağlayan ise yine aynı üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıfında okuyor. Kaan ve Çağan Çağlayan’ın ortak arkadaş gruplarından tanıdıkları 34 yaşındaki işadamı Ertuğrul Selek aynı zamanda Armada Alışveriş Merkezi’nde bulunan Burger King’in de sahibi olarak biliniyor.

Selek’in Kaan Çağlayan’la Oran’daki Panora Alışveriş Merkezi’ndeki Burger King’te yüzde 50, Çağan Çağlayan’la da Etlik’teki Antares Alışveriş Merkezi’nde bulunan Lahmacun King’te de yüzde 50 ortaklığı bulunuyor. Kaan ve Çağan Çağlayan’ın 6 yıldır Armada Alışveriş Merkezi’ndeki Burger King’i işleten Selek’le iş tecrübesi nedeniyle ortak olmaya karar verdikleri öğrenildi.

Günlük ciro 4 bin YTL

Kaan Çağlayan’ın ortak olduğu 130 metrekarelik Burger King’te 21 kişi çalışıyor. Günlük ortalama 4 bin YTL ciro yapan Burger King’in bulunduğu ve 2007 yılının Kasım ayında açılan Panora Alışveriş Merkezi, eski milletvekili lojmanlarının yerleşkesi üzerinde yer alıyor. Aylık 5 bin euro kira verilen mekanın alışveriş merkeziyle 10 senelik sözleşmesi bulunuyor.


Çağan Çağlayan’ın yine Ertuğrul Selek’le ortak olduğu 35 metrekarelik alandaki Lahmacun King’te ise 8 kişi hizmet veriyor. 14 Şubat’ta açılan lahmacuncunun aylık kirasının 5 bin dolar olduğu öğrenildi. Günlük cirosu yaklaşık bin YTL olan mekan toplam 80 bin YTL’ye maloldu. Lahmacun King’in tanıtım afişlerinde yer alan oyuncu Şafak Sezer’in Selek’in arkadaşı olduğu ve ücret almadığı belirtildi.

Tecrübesi etkili oldu

VATAN’a konuşan Bakan Çağlayan’ın iki oğlundan Kaan Çağlayan, ”Öğrenci olduğum için şu sıralar kendi dükkanıma fazla uğrayamıyorum. Ama okul çıkışı mutlaka gidiyorum. Ertuğrul Selek’in iş tecrübesinden faydalanmak istedik. İlerde Lahmacun King adıyla başka illerde de yerler açmak istiyoruz. Doğulu olduğumuz için lahmacuncu açmak çok garip gelmedi. İç mimarlık bölümünü bitirdikten sonra belki yakın çevremize kendi bölümümle ilgili hizmet götürürüm. Ama öncelikle ticaret düşünüyorum“ dedi.

Çağan Çağlayan da ticarete sıcak baktığını belirterek, “Son sınıftayım ve okulumu bitirip, ticarete devam edeceğim. Çünkü endüstri mühendisliğinde iş alanı sınırlı“ diye konuştu.

Bakan Çağlayan’ın eşi Songül Çağlayan da çocuklarına destek verdiklerini ifade ederek, ”Kendi ayakları üstünde durmalarını istiyoruz“ şeklinde konuştu.

ERTUĞRUL SELEK’LE LAHMACUN AÇTILAR

VATAN’ın sorularını Antares Alışveriş Merkezi’ndeki Lahmacun King’te ortakları (ortada) Ertuğrul Selek’le birlikte cevaplayan Bakan Çağlayan’ın oğulları Kaan ve Çağan Çağlayan, birlikte lahmacun fırınına geçip lahmacun açtı. Bakan Zafer Çağlayan’ın iki oğlu da iş hayatına eğitim aldıkları alanda değil ticarette devam etmeyi planlıyor.

‘Babamızın 3D kuralına uyuyoruz’

Babaları Bakan Çağlayan’ın tatlı sert bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Kaan ve Çağan Çağlayan şöyle konuştu:

“Babamız tatlı-sert bir insandır, hoşgörülüdür ama hata görünce affetmez. Dikkat, düzen ve disiplinden oluşan ’3D’ kuralı vardır. Biz de buna uymaya özen gösteriyoruz. ’Hata da yapsanız gelip söyleyin’ der. Yalnız onunla ilgili bir şikayetimiz var o da babamızın yüzünü göremememiz. Çünkü çok yoğun çalışıyor. Bize ’Eve iş getirmeyin’ diye nasihat ederdi. Fakat şimdi kendisi geceyarıları eve bavullarca dosyayla gelip, çalışıyor. Onunla görüşemiyoruz. Ama lahmacun ve hamburger ayrımında herhalde lahmacunu tercih eder. Çünkü kendisi lahmacun seviyor.”

Siyasetçi çocukları ticareti seviyor

Mehmet Emre Gül: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu. Bardakta mısır markası Daily Fresh’in bayisi. ’adresimegelsin.com’adlı internet sitesiyle de faaliyet gösteriyor.

Ahmet Burak Erdoğan: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu. Armatör. MB Denizcilik’in ortağı.

Abdullah Unakıtan: Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu. AB Gıda’yla likit yumurta işiyle uğraşıyor. Mısır ithalatıyla da ilgileniyor.

Erkan Yıldırım: Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın oğlu. Derin Denizcilik’in ortağı.

Mehmet Akif Özak: Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın oğlu. Bardakta mısır işine girdi. Daily Fresh’in bayisi.

(VATAN)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:34

İLGİLİ HABERLER