Gündem
  • 2.9.2010 00:03

BAŞBAKAN ERDOĞANDAN GENEL AF AÇIKLAMASI!..

İSTANBUL - Değil. Şu anda hayırcılar darbe anayasasını savunuyor aslında. Buna 'evet' denilebilir mi, mümkün mü? 'Bir sağdan idam ettik, bir soldan idam ettik' diyor. Böyle bir anlayışa 'evet' denilir mi? Tabii ki 'hayır' diyeceğiz. Bunları gördük'' diye konuştu.

-BİZ OLDUĞUMUZ SÜRECE GENEL AF GEÇMEZ-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ''genel af'' ile ilgili sözlerinin anımsatılması üzerine de Erdoğan, genel af söyleminden sonra ''Buna filanca dahil değil'' denildiğini ifade ederek, şunları söyledi:
''Böyle bir genel af konusunu gündeme getirdiyseniz, A'dan Z'ye buna herkes dahildir. 'Filanca buna dahil değil'. Filanca buna dahil değilse diğer terör liderleri buna dahildir veya terörde aktif rol alanlar dahildir. Ülkemde 7 bin şehidimiz var. Bunlara hesabı ey Kılıçdaroğlu nasıl vereceksin? Onların ailelerine nasıl vereceksin? O ailelerin şahsında bu millete nasıl vereceksin. Parlamentoda yüzde 63-64 çoğunluğa sahibiz. Biz bu Parlamentoda olduğumuz sürece böyle bir şey geçmez, geçemez. Bunu rüşveti kelam olarak Tunceli'de, Van'da kullanıyor. Yatırım aslında 2011 seçimlerine yönelik bir yatırım. Zaten bu dönemde böyle bir şey olmaz. 2011'de de bu rüşveti kelam hiçbir zaman karşılık bulamayacaktır. İnanıyorum ki CHP'nin kendi tabanı ciddi anlamda buna tepki duyuyor. Bu tepki başladı zaten.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER