Gündem
  • 21.3.2012 12:00

Başbakan'dan 'şehit yasası' müjdesi!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık olağan grup toplantısında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmasında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Başabakan Erdoğan, izinsiz nevruz gösterileri için, 'sizlerin alamadığı haberleri niçin bizim alabileceğimizi düşünmediniz' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından önemli notlar:

Terörist liderlerinden birisinin 'kan gölüne çevireceğiz' açıklamalarını duymuyor musunuz? Pazar günü alınan tüm tedbirlere rağmen yapılanları duymadınız mı? Bizler devlet olarak halkımızın huzuru için atılması gereken tüm adımları atacağız.

AFGANİSTAN'DAKİ ACI HADİSE

Şehit ailelerinin metanetinden çok büyük gurur duydum. Böyle bir milletin ferdi olmaktan çok büyük bir bahtiyarlık duyduğumu belirtmek isterim. Bu topraklar üzerindeki varlığımız, Allah'ın bize nimetidir. Askerlerimizi toprağa değil, gönlümüze defnettik. Bugün burada şehitlerimizin emanetlerine, yani eşlerine çocuklarına ilişkin çok önemli bir haberi sizlerle paylaşacağım. Öncesinde çok önemli bir hususa değinmek istiyorum. Şehitlerimiz bizim milletçe kendilerini her türlü ideolojinin üzerinde gördüğümüz mukaddes değerlerimizdir. Biz bu hissiyatımızı her fırsatta ifade ettik. Şehit cenazelerinin siyasi malzeme yapılmaması için herkesin dikkatli davranmasını ifade ettik. Bu ülkenin tarihini az çok okumuş olanlar, bizim yurtdışındaki varlığımızdan gurur duyarlar. "Afganistan'da ne işimiz var?" diyenler ufukları Sivas'ın ötesine geçemeyenlerdir. Mehmetçik görev yaptığı her ülkede, halkların kucak açtığı askerdir. Türkiye'ye "taşeronluk" yakıştırması yapanlar bu ülkeyi tanımayan zavallılardır.

Bosna'da Afganistan'da barış için Türk askeri görev yapmayacak da kim yapacak? Hiç kimse Boşnaklar'a, Makedonlar'a "Çanakkale'de ne işiniz var?" diye sormadı. Dostluk adına, kardeşlik adına ulaşabildiğimiz her yere ulaşacak, katkımızı vereceğiz.

ŞEHİT YAKINI YASASI GELİYOR...

Bugün şehitlerimizin yakınlarını, gazilerimizin yakınlarını ilgilendiren çok önemli bir hususu sizlerle paylaşacağım. Çeşitli kanunlar çerçevesinde şu anda şehit ve gazilerimizin yakınlarına çeşitli yardımlar yapılıyor. Şehit yakınları bize emanettir. Bildiğiniz gibi şehit ailelerimizle doğrudan ilgilenecek bir daire kurduk. Şimdi biz 20 maddeyi değiştiriyoruz. Bu değişiklikle bu kapsamdaki hakları daha geniş hale getiriyoruz.

Şehit yakınları ve gazilere yapılacak gayrimenkul muafiyetlerine hibeleri getiriyoruz.

Toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmak için sosyal güvenlik şartı aranmayacak.

Geçici köy korucuları faizsiz konut kredisinden yararlanacak.

Gazilerimize bakım desteğini iki asgari ücret tutarına çıkarıyoruz.

Terörle micadelede yaralanan personele tazminat ödeme süresini 24 aya uzattık.

Şehit ve gazi sayılma kapsamı genişliyor.

Göreve gidiş gelişler esnasında hayatını kaybedenleri şehit yasası kapsamına alıyoru.

Trafik ve yol güvenliği tutuklularının sevkinde meydana gelen olaylar kapsama alınıyor.

Terör eylemlerinde hayatını kaybeden siviller şehit kategorisine alınacak.

Şehit yakınlarına istihdam hakkı 2'ye çıkacak.

Anne babalara maaş için muhtarlık belgesi istenmeyecek.

"GERÇEK NEVRUZ'U  AÇIKLIYORUM"

Nevruz kutlamarı adı altında esnafa ve çevreye büyük zararlar veriyorlar. Allah aşkına bahar böyle mi karşılanır, Ne yapmak istiyorsunuz? Bir kere şunu hatırlatmak istiyorum. Nevruz'u kırarak dökerek kutlamak, ruhuna aykırıdır. Bir bayram gününü istismar yoluyla vurup parçalama yoluna çevirmek büyük bir sorumsuzluktur.

BDP bir kez daha en iyi yaptığı şeyi yapmış, kitleleri tahrik ederek ortalığı savaş alınına çevirmiştir. Terör örfütü bir kez daha en iyi bildiği işi yaparak bahar bayramını istismara dönüştürmüştür. BDP'de bir uzantı olarak alet olmuştur.

"KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM"

Biz BDP'nin de, onu yönlendiren Kandil'in de bunu istediğini çok iyi biliyoruz. BDP bu Nevruz'da da çatışmayı destekleyen bir tutum sergilemiştir. Kürt kökenli kardeşlerimze seslenmek istiyorum. Kardeşlerim BDP kendi ayakları üzerinde duramayan, kendi politikasını oluşturamayan bir partidir. BDP şu anda kendi rüştünü yakalayamamış bir partidir. Terörün vesayetinden kendinisini kurtaramamış bir partidir.  Değerli kardeşlerim sizin çözüm adresiniz AK Parti'dir. Kürt kökenli kardeşlerim BDP'nin gerçek yüzünü görmeli, böyle Nevruz bayramını haketmiyorsunuz. Tüm bunlara rağmen yine de kardeşlerim oyuna gelmemişlerdir.

"YENİ BİR MÜJDEYİ DE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM"

Anasınıfı ile 5. sınıf arasında eğitim gören çocuklarımız için yeterli beslenmelerine bir katkı olan yeni bir uygulamayı getiriyoruz. Bu öğrencilerimize hergün süt dağıtımına başlıyoruz. Zengin, fakir ayrımı yapmadan resmi okullarda öğrencilere her gün süt dağıtacağız.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:24

İLGİLİ HABERLER