Asayiş
  • 7.9.2007 16:49

BAŞKENT'TİN 'GAZİNOCULAR KRALINA' ÇETE OPERASYONU

BAYAZIT CEBECİ
ANKARA - Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda Dursun Tatar'ın Çankaya Esat Caddesi ve Akay Caddesi civarında bulunan umuma açık yerlerin sahipleri üzerinde baskı ve tehdit unsuru olarak faaliyet gösterdiği belirlendi. Söz konusu bölgede kendisine ait bar, pavyon ve gazinoları olan Tatar'ın, diğer kişilere ait umuma açık yerleri de kendi tekelinde toplama amacıyla örgüt mensuplarına verdiği talimatla işyerlerini devretmek istemeyen esnafın
işyerlerinde olaylar çıkardığı, korku ve kaygıya neden olarak bölge esnafını sindirdiği tespit edildi. Esnafın korktukları için şikayetçi olmadıkları anlaşılırken, soruşturma kapsamında şebekenin adam öldürmeye teşebbüs ve azmettirme, nitelikli yağma, tehdit, darp, 6136 sayılı kanuna muhalefet, görevli polis memurlarına mukavemet, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak ile yurtdışından getirdikleri yabancı uyruklu bayanları kaçak olarak çalıştırdıkları ve insan ticareti yaptıkları belirlendi.
Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'in talimatı doğrultusunda düzenlenen 'Akrep Operasyonu' kapsamında Dursun Tatar ile adamları Murat İ., Nedim A., Yavuz T., Ali E., Ulvi K., Hakan G., Halit K. ve Marina G. gözaltına alındı. Zanlılardan Mahmut C.'nin ise bir yıl önce Maksim Gazinosu sahibi İrfan Atılgan'ın öldürülmesi soruşturması kapsamında cezaevinde olduğu bildirildi.
Soruşturma kapsamında 20 yabancı uyruklu kadın yakalanarak, gerekli adli işlemler yapılmak üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Ankara Emniyeti'nde sorguları tamamlanan 9 zanlı ise adliyeye sevk edildi.
Dursun Tatar ve adamları, 29 Eylül 2006 günü Esat Caddesi üzerinde İrfan Atılgan ve adamları ile çatışmıştı. Olayda Atılgan hayatını kaybederken, 4 kişi yaralanmıştı. Şebekenin ayrıca DİMA olarak bilinen Çin Lokantası'nın sahibi Diamond İsmailov'u tehdit etiği, kardeşi Rıfat İsmailov'a ateş açtığı da iddia edildi. Gözaltına alınanlardan Murat İ. ve Yavuz T.'nin Cumhurbaşkanlığı Köşkü önünde ateş ettikleri gerekçesiyle yakalandıkları ve araçlarında 2 adet ruhsatlı tabanca bulunduğu belirlendi. Şebekeye
yönelik düzenlenen operasyonda yapılan aramalarda 5 adet tabanca, 91 adet fişek, 1 adet çelik yelek, 1 adet kelepçe, 1 adet dürbün, 50 adet değişik kişiler adına düzenlenmiş çek ve senet, 1 adet 90 bin DM değerinde senet, yaklaşık 2 gram esrar maddesi, 2 adet kimlik, 1 adet evlilik cüzdanı ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında 2 ajanda ise dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER