Yaşam
  • 9.10.2009 03:45

"BENİM KIZIM SENİN GİBİ ELDEN ELE GEZMEDİ"

Seren Serengil’in annesi Nevin Serengil, kendisi ve kızı hakkında yazı yazan Ayşe Özyılmazel’e verdi veriştirdi

Sevgili Ayşe, Sen yıllarca hatırladığım kadarıyla babanın arkasında vokalistliğini yapıyordun.. Babanın adına rağmen maalesef bir yerlere gelemedin..
Şimdi nasıl olduğunu pek anlayamadığım şekilde bir gazetede bu kadar basın yüksek okulu mezunu sırada beklerken, titri ve vizyonu olan insan varken kendinden büyük sevgilin yardımıyla torpille gazeteci sıfatına zorla girmeye çalışıyorsun..
Ama olmuyor. Beyoğlu sokaklarında gece sarhoş gezerek, Okan Bayülgen’le öpüşürken yakalanarak Sibel Can’ın kocasıyla bir türlü röportajın çıkmadığı gece turları yaparak gazeteci olunmaz yavrum.. Yıllardır hepinizin sıkıntısı Seren aslında..
Çok iyi lisanıyla görgüsüyle terbiyesiyle hepinizden çok daha iyi şartlarda yetişmiş olmasından hep kıskandınız o senin yaptığın gibi babasının adını bir yerlere gelmek için hiç kullanmadı ama sen kullandığın halde bir şey olamadın.. ’Annesinin baskısı olmasaydı Seren bu durumda mı olurdu?’ derken ona olan kıskançlığını ve gıptanı maalesef saklayamıyorsun!..
Seren, Beyoğlu sokaklarında senin gibi her gece bir yerlerde dolaşmadı. O, evlilik yapıp aile kurmak istedi düzgün bir yaşamı tercih etti.. Kimsenin kocasıyla kuytu köşelerde yemekler yemedi elden ele dolaşmadı.. Kimsenin parasını yemedi hiç kimseye ihanet etmedi.. Düzgün bir şekilde mutluluk peşinde koştu.. İstese Türkiye’de de tek koşardı.. Ama “istemiyorum anne aile kurmak istiyorum” dedi..
Başına gelenler, onun bir halde olduğunu göstermez. Çocuğunu kaybedeli daha 6 ay oldu ve kim bilir bu yazına ne kadar üzülüyordur.. Tabii Türkiye’de hiç bir sanatçının annesi jüri üyeliği yapmadı Seren’i zaten hiç biriniz çekemedi.. Ben de jüri olunca bu kıskançlık halleriniz sizi aştı.
Senin annende adını bilmediğim bir kanalda bir program yaptı. Ayrılanlar için Seren kalkıp sana “ya Ayşe senin baban anneni terk etti, merhemi olsa başına sürerdi” demelimiydi?.. Madem gazetecilik yapmak istiyorsun her zaman şahsiyetini koru, nötr olmaya çalış ve kıskançlık duygularından arındır. Bizim fazla olmamız, sonradan görmüş olmamamız bizim kabahatimiz değil.. Kızıma da iyi ki baskı yapmışım.. Arkasından ahlaksız dedirtmedim.. Darısı tüm annelerin başına.. Nevin Serengil

İşte Nevin Serengil’i çıldırtan yazı

Kızım medyatik olsun! Annemiz başımızın tacı, annemiz dünyadaki en önemli kişi bizim için. Orası ayrı. Ve fakat bazı anneler kızlarının hayatını ciddi ciddi mahvediyor. Ve bunu sadece ’sevgiden’ yapıyorlar. Onların yaşamında eksik ne kalmışsa kızları tamamlasın istiyorlar, kızlarını kafalarındaki şekle sokmak için perişan ediyorlar. Ekranlarda yeni bir yarışma var. Adı ’Yaş 15’. 15 yaşındaki 10 genç kız, şarkı söylüyor, dans ediyor, yarışıyor.
Peki jüride kimler var? Yeşim Salkım, Sinan Akçıl, Şafak Karaman ve ve ve Nevin Serengil. İnsan ekran başında Nevin Serengil’in bilge yorumlarını duydukça tırnaklarını kemiriyor.
Yahu senin aklın olsaydı, senin doğru fikrin olsaydı, senin o hükümdarlığın olmasaydı kızın Seren bugün bu durumda mı olurdu? Seren ne yaptıysa annesine inadından yaptı, ne yapamadıysa annesinin baskıcılığından, buyurmalarından yapamadı.
Şimdi Nevin Hanım çıkmış 15 yaşındaki kızlara sahne öğütleri veriyor. Bırak Allah aşkına! Bir kızın hayatına Nevin Serengil vakası girmiş, öbürlerini Allah korusun bari!

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:42

İLGİLİ HABERLER