Spor
  • 7.11.2007 03:54

BEŞİKTAŞ'IN HEZİMETİ ŞAMPİYONLAR LİG'İ TARİHİNE GİRDİ

SIFIR MÜCADELE, SIFIR HÜCUM Beşiktaş futbol adına yapılması gereken hiçbir şeyi yapmadı Anfield Road'da.. 90 dakika boyunca Liverpool gibi dev bir rakip karşısında ne mücadele vardı, ne rakip kaleye gitme düşüncesi.. Daha 2 hafta önce İnönü'de ölümüne oynayıp Liverpool'u yenen takım gitmiş, yerine pasif, hırssız, futbolsuz bir takım gelmişti.   Skor tabelasındaki 8-0 bir yana, maçın istatistikleri bile Beşiktaş'ın nasıl yokları oynadığının göstergesiydi.   Liverpool tam 30 kere yokladı rakip kaleyi, Beşiktaş 4 kere...   Liverpool 19 kere kaleyi buldu, Beşiktaş 1 kere...   Maç sırasında goller arka arkaya gelirken bile takımınden desteğini çekmeyen Beşiktaşlı taraftarlar, bitiş düdüğünün ardından tribünde gözyaşı döküyordu.   Beşiktaş için, Türk futbolu için Şampiyonlar Ligi'nde gruptan elenmek ilk değildi, son da olmayacaktı. Hatta bu ağır yenilgiye rağmen Beşiktaş için Devler Lİginde herşey bitmemişti.   Ama sahadaki pasif futbol, rakipten korkmanın hiçbir faydası olmayacağını ispatlıyordu siyah beyazlı oyunculara. Halbu ki onların 2 hafta önce İnönü'de elde ettikleri galibiyet, zaten futbolda cesur olmanın zaferlere giden yolu açtığını göstermişti.   BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI İnönü'de Liverpool'a geçit vermeyen Beşiktaş, Anfield Road'dan tarihi bir yenilgiyle ayrıldı. Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Liverpool ile İngiltere'de karşılaşan Beşiktaş sahadan 8-0 yenik ayrıldı ve Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı yenilgisini aldı.
 
Birçok sakat futbolcusunu bu maçta oynatamayan Beşiktaş bireysel hatalar sonucu dönen toplarda başarılı olamayınca Liverpoollu futbolcuların gollerine engel olamadı. 2.01'lik Crouch'un ilk golünden sonra baskısını daha da artıran Liverpool'da Benayoun 3, Babel 2 gol attı. Diğer gol ise Gerrard ve yine Crouch'dan geldi.
  Beşiktaş'ta kaleci Hakan'ın ve defansın büyük hataları dikkat çekerken Liverpool kalesinde bir kez bile önemli bir gol pozisyonu yakalayamadı.

Nobre, Tello, Burak, Gökhan Zan gibi futbolcularını sakatlıkları dolayısıyla oynatamayan Ertuğrul Sağlam Mehmet Sedef'e ilk defa bir Şampiyonlar Ligi mücadelesinde yer verirken Bobo'yu da tek forvet olarak oynattı.

Bu maç öncesi grupta 3.sırada bulunan ve Anfield Road'dan eli boş ayrılan Beşiktaş bu skorla 3 puanda kalarak grupta son sıralaya geriledi. 3 puanı hanesine yazdıran Liverpool ise gruptaki ilk galibiyetini Beşiktaş karşısında aldı ve 3.sıraya oturdu.

Bu maçta Liverpool'un tecrübeli defans oyuncusu Sami Hyypia'da 100. Avrupa Kupası maçına çıktı.   MAÇTAN NOTLAR   Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İngiltere'nin FC Liverpool takımıyla yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu 4. maçında, sürpriz bir kararla Mehmet Sedef'e ilk 11'de şans tanıdı.   Bu sezon lig ve Avrupa kupalarında forma giyemeyen ve yalnızca Fortis Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor maçında oynayan Mehmet Sedef, kariyerindeki ilk Avrupa Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Siyah-beyazlılarda, savunmanın sağında sakatlığı geçen Serdar Kurtuluş oynarken, hastalanan Burak ise 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.   GÖKHAN ZAN'IN YERİNE DIATTA
Fenerbahçe ile yapılan derbi maçta sakatlanan Gökhan Zan'ın yerine savunmada Diatta forma giydi.
Koray ve Cisse, çift ön libero olarak görev yaparken, Mehmet Sedef orta alanın solunda, Serdar Özkan ise sağında oynadı.   Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Rüştü, Mehmet Yozgatlı, Higuain, Ricardinho, Ali Tandoğan, İbrahim Kaş ve Batuhan yer aldı.   FC LIVERPOOL'DA, CROUCH İLK 11'DE
FC Liverpool takımında ise İstanbul'daki ilk maçta sonradan oyuna giren ve Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşatan Crouch, ilk 11'de forma giydi.
  İlk karşılaşmada ilk 11'de oynayan Kuyt, yedek soyunurken, sakatlığı geçen İspanyol golcü Fernando Torres de yedekler arasında oturdu.   TÜRK TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Beşiktaş'ı, FC Liverpool ile yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında Türk taraftarlar yalnız bırakmadı.
Türkiye, Avrupa ve İngiltere'nin çeşitli kentlerinden Liverpool'a gelen yaklaşık 2000 kadar Türk taraftar, açtıkları Türk bayrakları, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray flamalarıyla siyah-beyazlı takımı destekledi.   Taraftarlar, maç öncesi terör olaylarını kınayarak, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye tezahürat yaptı.   İNGİLİZLER DE BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
İngiliz taraftarlar da FC Liverpool-Beşiktaş maçına büyük ilgi gösterdi.
  Anfield Road Stadı tribünleri tamamıyla dolarken, FC Liverpool taraftarları şarkılar söyleyerek takımlarını destekledi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER