Asayiş
  • 20.6.2007 09:04

BUCAK ÇETESİ AVUKATI BÖYLE TEHDİT ETTİ: HER GÖZE 100 KURŞUN!

Ankara’da Sedat Bucak’ın adamlarının gözaltına alınmasıyla patlayan Kaldırım Operasyonu soruşturması büyüyor. Çetenin silah ve uyuşturucu ticareti yaptığına ilişkin konuşmalar, telefon dinlemelerine takıldı. Kayıtlarda özel harekatçıların da ismi geçiyor

Başkent’te başlatılan Kaldırım Operasyonu soruşturması büyüyor. Polisin yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü teknik takip ve dinlemeler, çetenin sadece haraç alma ve çek senet tahsilatı değil, uyuşturucu ve silah ticareti de yaptığı iddialarını ortaya koydu. Polisin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izniyle yaptığı dinlemelerde, çetenin, Ankara’da birçok eğlence yerini haraca bağladığı, çok sayıda işadamı ve avukatı da ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı.

POLİS KAYITLARINDAN

Polisin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği evraklarda, ilginç bilgiler yer aldı. Soruşturma raporlarında, Susurluk Olayı’nın kahramanlarından, DP’nin Şanlıurfa 1’inci sıra milletvekili adayı Sedat Edip Bucak’ın adı sık sık geçiyor. Evraklarda, Bucak’ın danışmanlığını yapan Kültür Bakanlığı APK görevlisi Cengiz Türkmen’in, kendilerinden şikayetçi olan Ankara Barosu avukatlarından A.N.T.’yi ölümle tehdit ettiği belirtildi.

Olayla ilgili olarak ifadesi alınan Avukat A.N.T., ecza deposu sahibi olan müvekkili N.Ö.’nün kendisine başvurması üzerine çeteden şikayetçi olduklarını, ancak bu süreçte Cengiz Türkmen tarafından tehdit edildiğini aktardı. A.N.T., çete hakkında şikayette bulunduktan sonra Türkmen’i arayıp, Emniyet’e başvurduğu bilgisini verdi. Türkmen, bunun üzerine A.N.T’yi ofisine çağırdı. Avukat A.N.T. üzerindeki ses kayıt cihazına konuşmaları kaydetti. Tutanaklara göre, bu buluşma sırasında Türkmen, A.N.T.’yi tehdit edip Emniyet’e vereceği ifadede kesinlikle kendisinin ve Bucak’ın isminin geçmemesini istedi. A.N.T, buna karşın ifadesinde, kendisini dolaylı olarak tehdit eden Bucak ve Türkmen’den şikayetçi olduğunu belirterek, hayati tehlikesinin bulunduğunu kaydetti. Türkmen’in ses kayıtları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildi.

HER BİR GÖZE 100 KURŞUN

ELE geçirilen telefon konuşma tutanaklarında, Sedat Bucak’ın danışmanı Cengiz Türkmen, avukat A.N.T’yi şöyle tehdit ediyor: “Senin sağın solun belli olmaz, gider adımızı verirsen sana hayat hakkı tanımayız. Hiçbir yerde avukatlık yapamazsın, zaten Sedat Bey seni çağırdığında ‘çağır gelsin linç edelim’ demişti. Adımızı verirsen, her bir gözüne 100 kurşun sıkarız. Bizde çok adam var, birkaç tanesini senin için feda ederiz. Poliste de çok adamlarımız var, hepsi özel harekatla operasyona katılan adamlar, bize hiçbir şey olmaz. Sedat Bucak bunu senin yanına koymaz, işte o zaman sen yandın.”




Kimliği Küçük’ün adamı verdi

SEDAT Bucak’ın şoförlüğünü ve korumalığını yapan Rıfkı Özkaya’nın evinde ele geçirilen jandarmaya ait kimliklerin sahte olup olmadığı inceleniyor. Özkaya ifadesinde kimlikleri kendisine emekli Tuğgeneral Veli Küçük tarafından görevlendirilen Yalçın Tanfer tarafından verildiğini söyledi. Özkaya, “Bu kartı bana vermesinin sebebi ise Siverek ve kırsalında hem güvenlik görevlilerince tanınmam hem de kendilerine istihbari bilgi vermem içindi. Kartın ikincisini ise; 4 yıl önce Taner ile birlikte Şırnak Tümen Komutanı olarak görevli olduğunu bildiğim İ. E. isimli paşanın ziyaretinde aldım” dedi. Özkaya evinde ele geçen, polis frekansları yüklenmiş telsizleri ise PKK’lıların bir operasyon sırasında kaçarken düşürdüğünü belirtti. Özkaya’nın gözaltına alındığı ve üzerinde silahların bulunduğu evin mülkiyetinin ise Sedat Bucak’a ait olduğu belirlendi.




‘Glock mu? Sıfır, değil mi?’

TELEFON görüşmelerinde, çetenin sadece çek-senet tahsilatı değil, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yaptığına ilişkin ifadeler de yer aldı. Polis, buna ilişkin kayıtları da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti. Silah ticaretine ilişkin görüşme özetleri şöyle:

15.03.2006 (saat 18.23) Veysi Çelebi ile 0533 812 .. numaralı hattı kullanan Murat Ceylan arasında geçen görüşme:

Veysi: Adam silahı alacak mı, almayacak mı?

Murat: Adam silahın kullanılmış olmasından dolayı almıyor. Eğer adam almazsa ben silahı Laz Ali diye bir arkadaşım var ona vereyim.

Veysi: Eğer almazsa Tolga’ya bırak.

28.03.2006 (saat 15.22) Veysi Çelebi ile 0535 933.. numaralı hattı kullanan

Murat Özgen arasında geçen görüşme:

Veysi: Glock marka silahın fiyatı ne.

Murat: 3.5 milyar.

Veysi: Gerçek fiyatı ne, pointerlisi,

lazerlisi ne kadar.

Murat: 2 milyar 400 milyon.

28.04.2006 (saat 19.56) Mustafa Aydar ile Harun isimli şahıs arasında geçen görüşme:

Mustafa: 1 tane var ama pahalı.

Harun: Glock mu?

Mustafa: Ona on basar, sen üzerine biraz ekleme yapsan, bugün bulurum.

Harun: Sıfır değil mi?

Mustafa: Sıfır.

30.04.2006 Mustafa Aydar ile 0535 454.. numaralı hattı kullanan Adem Aşgan arasında geçen görüşme:

Adem: Akşama gelip alacaklar.

Mustafa: Kesin alacaklar mı?

Adem: Gelip baktılar silahtan anlamıyor, geyik gibi baktı.

Mustafa: 4 milyar 300 milyon

değil mi?

Adem: Evet.

30.04.2006 Mustafa Aydar ile 0535 441 .. numaralı hattı kullanan Ramazan Beganoğlu arasındaki görüşme:

Ramazan: Bir adet var. Bendeki ile aynı, ikimiz de aynı yerden

alıyoruz.

Mustafa: Paşayla bir konuşalım, ben kendim getiririm.




‘Abi yarın yeni peynir geliyor’

Zanlılar, telefon konuşmalarında uyuşturucudan “böcek ilacı, şaşal su ve sargı bezi” diye söz ediyordu. Konuşmalarda adı geçen “Paşa” isimli şahsın kimliği ise tespit edilemedi.

25.05.2006 Veysi Çelebi ile Hanifi isimli şahıs arasında geçen görüşme:

Veysi: Elimizdekileri paraya çevirmemiz lazım, yoksa adamlara para veremeyeceğiz.

Mahmut: Malları paketin içine biraz daha az koysun, tartacak halleri yok ya. Abi zaten yarın da yeni peynir geliyor.

25.05.2006 Veysi Çelebi ile 0532 687 .. numaralı hattı kullanan Mahmut isimli şahıs arasında geçen görüşme:

Veysi: Sevda oraya gelecek, para ne kadarsa 200’lük derse 200’lük, 250’lik derse 250’lik ver. Aşağıya in, o malın yerini görmesin.

Mahmut: Ben şimdi ayarlarım, bizden mal alan Emrah iki tane istedi, iyiyse hepsini alacağını söyledi.

25.05.2006 Çelebi ile Mahmut isimli şahıs arasında geçen görüşmeden:

Veysi: O Emre’ler gelirse, 100 dolardan aşağı verme. Mal kaliteli, Sevda da gelirse Paşa söyledi, “100 dolardan aşağı olmaz, işine geliyorsa alan alsın” diyor de.

26.05.2006 Veysi Çelebi ile 0532 701 .. numaralı hattı kullanan İsmet isimli şahıs arasında geçen görüşme:

Veysi: Diyarbakır’da Ayı Remo’yu biliyorsun değil mi?

İsmet: Ayı Ramazan kimdir abi?

Veysi: Ya özel harekatçı yok mu, oraya geliyi gidiyi. Sabri dayının yanında yok mu. 4-5 takım elbise var. 450 milyon para ver, bana da hesap numaranı ver, parayı göndereyim.

13.09.2006 Sevda Çamanlı ile adı belli olmayan aynı şahıs arasındaki görüşme:

Sevda: Veysi, ben ve Uğur geliyoruz, sen hazırlık yap.


X erkek: Yemek hazırlatayım.

Sevda: Yemek değil, amonyak lazım.

SARHOŞTUM HATIRLAMIYORUM

TUTUKLU Sevda Çamanlı, ifadesinde, dinlemelere takılan konuşmaları hatırlamadığını ileri sürüp, “Akşamları çok içip sarhoş olduğum zamanlarda bazen Sedat Bucak ile konuşuyordum. Bunlar sarhoşken yapılmış olabilir, hatırlamıyorum” dedi.

(AKŞAM)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:11

İLGİLİ HABERLER