Yaşam
  • 19.6.2007 13:57

BÜLENT ERSOY, 'ERKEK BÜLENT' İ YASAKLATTI!..


“Erkek Bülent”e yasak !

Bülent Ersoy, cinsiyetini değiştirmeden önce çekilen görüntülerinin yayınlanmasına tedbir koydurdu.

Ersoy, sevgilisiyle önümüzdeki günlerde nişanlanıyor...

1981 yılında ameliyatla kadın olan Bülent Ersoy, önceki döneme ait fotoğraflarının basında çıkmasından bir süredir rahatsız oluyordu.

Son zamanlarda polemiğe girdiği sanatçılardan bununla ilgili saldırılara maruz kalıyordu.

Bütün uğraşlarına rağmen geçmişini unutturamayan sanatçı, çareyi adalete sığınmakta buldu. Avukatı Aydın Kurban, sanatçının cinsiyet değiştirmeden önceki dönemine ait fotoğraflarının basında kullanılması ve yapacağı evlilik hakkında yorum yapılmamasıyla ilgili tedbir kararı çıkartmayı başardı. Kurban, mahkemeye gerekçe olarak ise şu maddeleri sundu:

“Bülent Ersoy’un kadın hüviyeti öncesinde çektirdiği resim ve fotoğraflarının basında yer alması özel yaşamında yara almasına neden olmaktadır.

Müvekkile Bülent Ersoy, birkaç hafta içinde nişanlanacaktır. Ancak sanatçının nişanlanacağı kişi ile olan arkadaşlığı hakkında bir çok medya organında tecavüz nitelikli yorum ve görüşler yayınlanmıştır. Bunların yasaklanmasına karşı tedbir kararı verilmesini talep ederiz”

Bu gerekçeler gereği Asliye 6. Hukuk Mahkemesinden çıkan karara göre sanatçının kadın kimliği verilmeden önceki fotoğraf ve görüntüleri artık yazılı, görsel ve internet medyasında yayınlanamayacak.

Özel hayatıyla ilgili haberlere de kişilik haklarını ihlal edici yorum ve görüş getirilemeyecek.

Gülşen Yüksel/VATAN

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:12

İLGİLİ HABERLER