Asayiş
  • 11.5.2012 00:38

Çoban lav silahı buldu

Balıkesir'de koyunlarını otlatan bir çoban menfez içerisinde naylona sarılmış vaziyette lav silahı buldu.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ni körfez yoluna bağlayan yeni çevre yolunda Ortamandıra köyüne girişinde koyunlarını otlatan bir çoban, menfezde soba borusuna saklanmış naylona sarılı vaziyette lav silahı buldu. Çobanın saat 14.00 sıralarındaki ihbarı üzerine hemen harekete geçen jandarma ekipleri, olay yerinde güvenlik önlemleri aldı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü TEM şubedeki bomba imha ekibinin de hazır bulunduğu olay yerinde Cumhuriyet savcısı inceleme yaptı. Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri menfez ve menfezde bulunan soba borusu ile naylon ve dolu lav silahında delil aradı, parmak izi çalışması yaptı.
Menfeze saklanan lav silahının kim veya kimler tarafından bırakıldığı bilinmiyor. Mühimmatın bir güvenlik görevlisi veya sivil bir kişi tarafından elden çıkarmak için de bırakılmış olabileceği düşünülüyor. Dolu olarak ele geçirilen lav silahının seri numarası vs. bilgileri alındı. Lav silahı, çevrede alınan emniyet tedbirlerinin ardından olduğu yerde güvenli bir şekilde imha edildi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, olay yerinin jandarma bölgesi olduğunu, kendilerinden mühimmatın imhası için yardım istenildiğini söyledi. Ömer Aydın, lav silahının bomba imha ekibi tarafından bulunduğu yerde gerekli emniyet tedbirleri alındıktan sonra patlatılarak imha edildiğini, gerekli soruşturmanın jandarma tarafından yürütüldüğünü kaydetti. Lav silahını bulan çoban ve bazı köylülerin ifadeleri alındı.
Öte yandan, Balıkesir OSB - Körfez bağlantı yolu üzerindeki büyük menfezin girişinde bulunan lav silahının imha işleminden sonra olay yerinde çekilen fotoğraf karesinde sivil bir şahıs dikkat çekti. Güvenlik güçleri de fotoğraftaki sivilin kimliğiyle ilgili araştırma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 18:05

İLGİLİ HABERLER