Gündem
  • 2.3.2012 00:09

Erbakan yaşasaydı AKP'ye "Sizi gidi siyonistler sizi" derdi

Çelik'in kendisi hakkındaki sözlerine kızan İnce, "Sayın Erbakan bugün yaşasaydı sizin içerisine düştüğünüz bu zavallı durum karşısında ’Sizi gidi Siyonistler sizi’ ya da ’Sizi gidi rantiyeciler sizi’ derdi." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, "boş boş konuştuğunu" ve "ağzından çıkanları kulakları duymadığını" iddia ederek, "Kimin ölü sövücü olduğunu halkımızın takdirine sunuyoruz" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in sözlerine yanıt verdi.

-"BOŞ BOŞ KONUŞUYOR"-
Çelik’in boş boş konuştuğunu ifade eden Çelik,  şöyle dedi:
"Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın çığırtkan avukatlığına soyunan Hüseyin Çelik, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan yaşasaydı ‘Sizi gidi ölü seviciler derdi’ demiş. Haftalık olağan saçmalama gününde ağzından çıkanları yine kulakları duymayan Hüseyin Çelik’e, Sayın Erbakan’ın 2010 yılında Alman Die Welt gazetesine verdiği röportaj ile yanıt vermek doğru olur. Sayın Erbakan, Tayyip Erdoğan’ı Siyonizmin kasiyeri olarak tanıtıyor. Bakın ne diyor Sayın Erbakan: ‘Erdoğan Siyonizmin kasiyeri oldu. O benim öğrencimdi. Ona yapması gerekenleri söyledim, ama dediklerimi yapmadı.’

Hatırlarsanız daha önce de Sayın Hüseyin Çelik’in Milli Eğitim Bakanı iken ilköğretim okullarında İsrail mallarının boykot edilmemesi için yazdığı bir yazıyı ortaya çıkartmıştık. İsrail mallarının satışı ve İsrailli işadamlarının zengin olması için elinden gelen her türlü çabayı gösteren Hüseyin Çelik’e yakında İsrail tarafından üstün hizmet madalyası verilirse şaşırmayın."

-"SİZİ GİDİ RANTİYECİLER SİZİ, DERDİ"-
Çelik’in yıllarca Van’dan milletvekili seçildiğini, ancak Van’ı unuttuğunu, Vanlıların deprem acısını umursamadığını ve Vanlıları kara kış gününde yazlık çadırlara mahkum ettiğini iddia eden İnce, şöyle dedi:
"Hüseyin Çelik şunu çok iyi bilsin ki, Sayın Erbakan bugün yaşasaydı sizin içerisine düştüğünüz bu zavallı durum karşısında ’Sizi gidi Siyonistler sizi’ ya da ’Sizi gidi rantiyeciler sizi’ derdi.
Biz hiçbir zaman sizin eski Genel Başkanınız Rahmetli Erbakan’ı incitecek tek kelime söz etmedik. Ama siz her fırsatta bizim eski Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’ye ağıza alınmayacak küfürler ettiniz. Kimin ölü sövücü olduğunu halkımızın takdirine sunuyoruz."
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:50

İLGİLİ HABERLER