Dünya
  • 11.4.2013 01:16

Femenler soyundu Putin mest oldu!..

Hannover Sanayi Fuarı’nın açılışı için Almanya’ya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, insan hakları örgütlerinin protestosuyla karşılandı.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

Almanya'daki Hannover Sanayi Fuarı'na Ukraynalı kadın aktivist grup FEMEN'in çıplak protestosu damga vurdu.

Angela Merkel'in bu eylem karşısındaki rahatsızlığı yüz ifadesinden net olarak anlaşılırken, Putin'in yaşananları tebessümle hatta şok bir ifadeye karşılaması dikkat çekti.

Hannover’de, aralarında Yeşiller Partisi Aşağı Saksonya Teşkilatı, Uluslar arası Af Örgütü ve Tehdit Altındaki Halklar Derneği’nin de bulunduğu kurum ve kuruluşlarca düzenlenen Putin karşıtı gösteriye çok sayıda kişi katıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel açıklamasında, Rusya'da faaliyet gösteren Alman vakıfların bürolarına düzenlenen baskın ve aramaları eleştirdi. Rusya'da aktif sivil toplumun önemine işaret eden Merkel, “sivil toplumun, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da geliştireceğini” vurguladı.
Rusya'da sivil toplum kuruluşlarının baskı altında olduğunu belirten Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, “Uygulamaların demokrasiyle ilgisi yok. Bunu Putin’e anlatmalıyız” dedi.


kaynak: Deutsche Welle Türkçe

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:23

İLGİLİ HABERLER