Sağlık
  • 23.4.2007 10:43

GÖĞÜSLERİ BÜYÜTEN BİR BİTKİ KEŞFEDİLDİ

TAYLANDLI bilimadamları göğüs büyütüen ve kemik hastalıklarını engelleyen bir bitki keşfetti. “Kwao krua” olarak bilinen “pueraria mirifica” cinsi bitki sadece Tayland ve Myanmar’da yetişiyor. Göğüsleri yan etkisiz büyütüyor.

Tayland'lı araştırmacılar 1991’de önce Pueraria Mirirfica ve daha sonra Butea Superba üzerinde araştırmalara başlamışlardır. Pueraria Mirifica (Beyaz Kwao Krua) bitkisi başlıca Tayland’ın kuzey ve batı bölgelerinde andemik (yöresel) bulunmaktadır. Yerel olarakta "Beyaz Kwao Krua" bilinmektedir.


Pueraria Mirifica Çalışması

Yeraltında büyüyen köklerde gelişen yumrular fito-estrojenleri depolarlar. Bunlar isoflavonlar (daidzin, daidzein, genistein, genistin ve puerarin) ve miroestrol ve bunun türevleri olan betasitosterol,stigmasterol,coumestrol,puerarin,mirificoumeston,kwakhurin ve mirificin maddeleridir. Araştırmanın kapsamı beyaz, kırmızı ve siyah Kwao-Krua’nın bioteknolojisi üzerine idi. Tayland’da birçok orman bölgelerinde bu bitkilerin doğru ve iyi olanlarının aranması yapılmış ve bunların bitkisel özellikleri, kimyasal incelemeleri, halk tarafından kullanıma hikayeleri, toksikolojisi, laboratuar testleri ve klinik denemeleri incelenmiştir.


Araştırmacı kontrolünde yapılan çalışmanın sonuçları

Araştırmaların sonuçlarına göre Pueraria Mirifica ve Butea Superba'nın belirli zamanlarda ve dozlarda kullanılmasının insanlar için herhangi bir tehlikesi yoktur.
Bu araştırmacılar 9 yılı aşkın süredir kimyasal analizler, doku kültürleri, yaygın büyüme, yetiştirmede gelişmeler, elde edilen ürünler, ürün geliştirilmesi ve test edilmesi üzerine çalışmaktadırlar. Bu bulgular gıda takviyesi, kozmetik, ilaç ve içecek sanayileri için büyük katkılar sağlamıştır. Bu katkılarından dolayı Tayland ve diğer ülkelerde bu araştırmaların patentlerini almak için girişimler başlatılmıştır.
Seçilerek yetiştirilen Pueraria Mirifica bitkileri yüksek isoflavon taşırlar ve yüksek değişkenlik önleyici etkileri ile meme-kanseri hücrelerinde yüksek öldürücü etki gösterirlerir.
Halen beslenme uzmaları isoflavonların muntazaman olarak alınmasını bilhassa menopoazdan sonra ve hormon dengesizliği olanlarda kanserin önlenmesinde için tavsiye etmektedir.

Pueraria bulunan 20 de fazla kimyasal maddeler incelenmiş ve bunlar 3 gruba bölünmüştür.

1.Sterol grubu içinde bulunan hafif etkili maddeler
2.Meme kanserinden korunmada etkisi ispat edilmiş ve Japon yemeklerinde genellikle sağlıklı beslenme için kullanılan soya fasulyesinde bulunan isoflavonoid grubu maddeler
3.Coumestan gurubu maddeler
Miroestrol ve Türevlerinin faydaları nedir

Beyaz Kwao Krua'da bulunan miroestrol ve türevleri estrojenik ve monojenik etkileri hızlandıran değerli kimyasallardır. Meme dokusu yenilenmesi ve meme büyütmesinde çok etkilidirler.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:51

İLGİLİ HABERLER