Asayiş
  • 5.9.2008 17:25

HIRSIZLIK ÇETESİ DEHŞETİ: 1 ÖLÜ 5 YARALI

BURSA'da kurdukları hırsızlık çetesi ile aynı mahallede hırsızlık yapmak isteyen Aydın Baran'ı 'burası bizim bölgemiz' diyerek öldürüp, üç kişiyi de yaralayan 15 kişilik çete, polis tarafından yakalandı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada, daha önce tabancalar ile atış yaparken çektirdikleri fotoğraf, 4 tabanca, bıçak ve çok sayıda diz üstü bilgisayar ile kol saati ele geçirildi.

Merkez Yıldırım ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde son aylarda artan hırsızlık olaylarını araştıran Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Tahsin Şahin (26), Davut Yıldırım (21) ve Haşim Çıtanak'ın (23) kurduğu çete ile bir çok ev ve işyerinden hırsızlık gerçekleştirdiğini belirledi. Geçtiğimiz 23 Ağustos günü hırsızlık suçundan kaydı bulunan Aydın Baran'ın tabanca ile öldürülüp akrabası Suat Aydın'ın yaralanması olayının zanlılarının da Şahin, Yıldırım ve Çıtanak olduğunu tespit eden polis, önceki gece Bursa ve Balıkesir'de düzenlediği eş zamanlı operasyon ile, 17-29 yaşları arasında bulunan, çete lideri oldukları öne sürülen Tahsin Şahin, Davut Yıldırım, Haşim Çıtanak, Veysel Kurt, Turgut Dikici, İsmail Düzen, Yener Yıldız, Bilal Karahan, Ümit Güneş, Emrah Ağbaba, Veli Toy, Yunus Savaş, Heybet Bayram, Semih Duran ile H.B. isimli kız çocuğunu ile çalıntı malları satın aldığı ileri sürülen Kazım Korhan Gülergin'i (33) gözaltına aldı. Zanlıların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramada, yakalanmadan önce boş bir arazide tabanca ile atış idmanı yaparken çektirdikleri fotoğraflar ile çalıntı olan 4 tabanca, 1 bıçak, 200 bin YTL değerinde 11 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet LCD televizyon, 2 kol saati, dijital fotoğraf makinesi ile hırsızlık için kasa ve kapı açımında kullanılan levye ve demir çubuklar ele geçirildi. Çete liderlerinden Tahsin Şahin'in 97, Davut Yıldırım'ın ise 41 suç kaydı tespit edildi. Emniyet Müdürlüğü'nde suçlarını itiraf eden sanıklardan çete liderlerinin, Aydın Baran'ı kendi bölgeleri olan Yavuz Selim Mahallesi'nde hırsızlık yapmamaları için uyardıklarını, kendilerini dinlemeyince öldürüp, akrabasını ise yaraladıklarını söylediler. Zanlılar kurdukları çete ile ismi açıklanmayan iki kişiyi de mal paylaşımındaki tartışma yüzünden yaraladıklarını söylediler.

Sorgulamaları devam eden zanlılar, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "Adam öldürmek", "Yaralamak", "Hırsızlık" , "Çalıntı mal almak" suçlarından adliyeye çıkartılacaklar.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:31

İLGİLİ HABERLER