Dünya
  • 13.5.2008 17:22

İLHAM GENCER: "LEYLA GENCER MÜSLÜMAN'DI"

MUAMMER YAŞAR
İSTANBUL - Dünyaca ünlü opera sanatçısı Leyla Gencer'in ölümü yakınları tarafından üzüntüyle karşılanırken, amcasının eşi olan ünlü sanatçıyı anlatan piyanist İlham Gencer, "Keşke bu yakılma ve kül olayı olmasaydı da cenaze namazını kılıp mezarına bir gül bıraksaydım" dedi.


İtalya'nın Milano kentinde 80 yaşında hayatını kaybeden dünyaca ünlü opera sanatçısı Leyla Gencer'i anlatan İlham Gencer, Leyla Gencer'in 1953 yılında Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, "Türk milletinin ve Gencer ailesinin başı sağ olsun. Leyla Hanım Türk bayrağını dünyada dalgalandırmış bir sanatçıydı. Herkes için büyük kayıp. Kendisi amcamın eşi oluyor. Amcam da çok genç yaşta vefat etti. Amcam öldükten sonra Leyla Hanım hiç evlenmedi. Kendisi ile çok sık görüşmezdik. Ancak Yapı Kredi'nin bazı sanatsal faaliyetlerine jüri başkanı olarak geldiğinde ben de çiçeğimi alıp kendisini ziyaret ederdim" diye konuştu.


Ölüm haberini gazetelerden okuduğunu söyleyen Gencer, "Mahkemem olduğu için İtalya'ya gidemedik. Perşembe günü yine mahkemem var. Çok üzgünüm. Ancak keşke bu yakılma ve kül olayı olmasaydı da cenazesini karşılayıp namazını kılıp mezarına bir gül bıraksaydım. Bu onun kendi tercihi ama Leyla Gencer, buradayken Müslüman'dı. Yakıldıktan sonra külleri buraya getirilecek. Dini bir merasim olmadığı için cenazeyi, yani külünü karşılamaya katılacağım. Akrabam olmasaydı yine bir sanatçı olarak onu karşılamaya
giderdim" dedi.


Asıl adının Osman olduğunu anlatan İlham Gencer, "Göbek adım İlham olduğu için ailem bana 4 yaşından beri İlham diye diye İlham kaldı. Şimdi tüm evrakları tamamladım ve resmen adım Bozkurt İlham oldu. Zaten yeni çıkardığım ve hayatımı sanatımı konulan kitabımın adı da 'Bozkurt İlham Gencer'. Geçmişte işkenceler gördüm, linç edildim ve hatta idamdan döndüm. Hayatımla ilgili her şey bu kitapta var" şeklinde konuştu. Siyasete girmeyi kabul etmediğini de söyleyen ünlü piyanist, "Bundan 3 yıl önce bir siyasi
parti bana İstanbul'dan 1. sıradan milletvekili olma teklifi ile geldi. Ben de onlara 'Piyanomla Meclis'e sokarsanız gelirim' dedim. Bu teklifi de kabul etmedim" ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:10

İLGİLİ HABERLER