Medya
  • 13.8.2008 07:40

İLHAN SELÇUK : AKŞAM'DA O.E ADLI YAZAR HOMOSEKSÜELDİR

Telefonları dinlenen Ergenekon sanıklarının sırları ortaya döküldü... 
Ergenekon terör örgütü sanıklarının dinlenen telefonları, iki kişinin 'Aramızda kalsın' diyerek konuştukları sırlarını da ortaya döktü. Sanıklardan Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'un telefon dinlemesi kayıtları, Ergenekon iddianamesinin eklerinden 439. klasörde yer alıyor.
Kayıtlara göre İlhan Selçuk, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni'ne 'Aramızda kalsın' diyerek, Bülent Tanla'nın yaptığı araştırmada yazarlarının okunmadığının ortaya çıktığını, ancak iki ayrı rapor hazırlatarak yazarlarının okunmadığı gerçeğini saklayacağını söylüyor. İlhan Selçuk'un Akşam gazetesindeki din karşıtı yazısını övdüğü yazar O... E... için de İbrahim Yıldız, "Zekidir ama homoseksüeldir" diyor.
İlhan Selçuk'un "Özel şeyleri de dinlemişler" dediği konuşmalar da iddianame ekindeki telefon görüşmesi kayıtlarıyla ortaya çıktı. Değişik isimlerle konuşan İlhan Selçuk, her seferinde konuyu uydudan seyrettiği Rio karnavalındaki görüntülere getiriyor ve karnaval kadınlarıyla ilgili çeşitli yorumlar yapıyor.
İlhan Selçuk ile İbrahim Yıldız'ın 8 Şubat 2008 günü yaptıkları telefon konuşmasının ilginç bölümleri şöyle:
İlhan: ... Bugün Bülent Tanla telefon etti.. Benim kadın okur düşük diyor yüzde 25 çıkmış. Orada maalesef ben çıkmışım yine yukarıda. Ve arada çok büyük bir mesafe varmış ondan sonra Balbay geliyor, aramızda.
İbrahim: Hı hı
İlhan: Şimdi ben dedim ki bu dedim şeyi yani bana söylediğin şeyleri geçmişte de öyle olmuştu. İki tane rapor hazırlarsın, birisi herkese verilmez. Bilhassa bu yazarların mazarların şeyleri, durumları, çok düşük diyor, yani falan. İşte onun söylediği ben yüzde 50'nin üzerinde çıkmışım, yani ikinci gelen yüzde 10'lardaymış.
İbrahim: Öyle mi
İlhan: Bir noktada da, İbrahim tabi bunun çeşitli nedenleri vardır ama bu aramızda sır...
(Aynı konuşmanın devamında)
İlhan: Şey, işte Koç şeye götürdü ya, illa paltomu tutmak istiyor, tutturmadım kerataya. Sonra Ömer var ya Ömer Koç. O aşağı kadar, arabaya kadar geldi, yemek yemek istiyor, o da herhalde zannediyorum çok yararlı olur.
(15.2.2008 - İlhan Selçuk ve İbrahim Yıldız görüşmesi)
İlhan: Bi şey söyleyecektim sana bu, O... E... diye bir çocuk var Akşam.
İbrahim: Akşam gazetesi.
İlhan: O, bugün böyle bir din yazısı yazmış, yani din tehlikesi üzerine, aleviler, Sivas mivas okumadıysan bir göz at..
İbrahim: Zeki çocuktur, zekidir ama biliyorsunuz homoseksüeldir ama zeki çocuktur.
İlhan: Hı öyle imiş, öyle şeylerde, iyi şeylerde yazmıyordu falan, fakat bu yazısı iyi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:08

İLGİLİ HABERLER