Eğitim
  • 21.3.2007 07:57

İNANILMAZ OLAY: OKUL MÜDÜRÜ, MODERN GİYİNİYORSUN DİYE KADIN ÖĞRETMENİ SÜRDÜRDÜ!..

Avusturya'daki ailesini bırakıp Iğdır'da öğretmenlik yapan Aygül Pervaneli "Modern giyiniyor" diye okulundan sürüldü.

"KÖTÜ ÖRNEK OLUYORSUN"
Üç yıldır görev yaptığı yatılı bölge okulundan, 60 km uzakta bir köy okuluna atanan Sonja Aygül Pervaneli "Müdür 'Modern giyiniyorsun. Köylülere, kadınlara kötü örnek oluyorsun' diye tayin ettirdi" dedi. Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer ise "Öğretmen yargıya gidebilir" diye konuştu.

Köylü çocuklarına matematik öğreten Sonja Pervaneli, müdürden, "modern giyinip kötü örnek oluyorsun" uyarısı aldı. Tayini çıkan öğretmen yargıya başvuracak.

Avusturya'da otel sahibi olan bir ailenin 7 çocuğundan en küçüğü olan Sonja Aygül Pervaneli (28), doğup büyüdüğü ülkesine faydalı olabilmek için Türkiye'de öğretmen olmayı seçti.
Iğdır merkezdeki YİBO'da 3 yıldır matematik öğretmeni olarak görev yapan idealist öğretmen, bakımlı olduğu ve modern giyindiği için "sürgüne" gönderildiğini iddia etti.
Okul Müdürü Mehmet Dağdelen olayla ilgili açıklama yapmazken, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer ise "Öğretmen arkadaş haksız yere görev yerinin değiştirildiğini düşünüyorsa, yargıya gitme hakkı vardır" dedi.

Sakarya'da doğan Sonja Aygül Pervaneli, ilkokulu Sakarya'da okuduktan sonra orta ve lise eğitimini ailesi ile gittiği Avusturya'da tamamladı. Pervaneli, Avusturya'da yaşamak yerine, ülkesine hizmet için eğitimine Türkiye'de devam etmeyi tercih etti.
6 yıl önce Konya Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ni bitiren Pervaneli, yıldır Iğdır merkeze bağlı 750 öğrenci kapasiteli Yaycı Köyü 75. Yıl Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda matematik öğretmeni olarak görev yapıyordu. Sonja öğretmen, 7 ay önce Okul Müdürü Mehmet Dağdelen ile kılık-kıyafet yüzünden tartışma yaşadı. Öğretmenin bakımlı olması ve modern giyinmesi, iddiaya göre okul yönetimini rahatsız etti.

HAYALİ İMZALI ŞİKÂYET
Pervaneli, okul müdürünün kendisine "Giydiğin kıyafete dikkat et. Bu tür yerlerde kot pantolon giyip, makyaj yaparak dışarı çıkamazsın. Hem köyün hem de okulun yapısına uygun değil. Aksi takdirde başka bir okula gidersin" dediğini iddia etti. Genç öğretmen, okul dışındaki giyim kuşamının özel hayatı olduğunu savundu. Sonja öğretmen tartışmadan birkaç gün sonra Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyet edildi. Murat Güvendik imzasıyla yapılan şikâyet dilekçesi üzerine inceleme başlatıldı. Valilik tarafından görevlendirilen müfettişler, öğrenci ve velilerden böyle bir şikâyet gelmediğini, ayrıca Murat Güvendik adlı bir kişiye rastlanmadığını bildirdi.

"YALAN SÖYLEDİM"
Soruşturmadan bir süre sonra Yaycı Köyü Muhtarı Ahmet Yanar, öğretmen Pervaneli'den şikâyetçi oldu. Sonja öğretmen, muhtar ile konuştuktan bir süre sonra muhtar ikinci kez Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek, öğretmenden hiç kimsenin rahatsız olmadığını, kendisinin yalan söylediğini itiraf etti. 2.5 ay önce göreve başlayan Iğdır Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, "Hakkınızda böyle bir dilekçe verilmiş. Eğer görev yaptığınız okuldan rahatsız iseniz görev yerinizi değiştirelim" dedi. Sonja öğretmen, öğrencileri ile çok iyi anlaştığını ve mevcut okulda görevine devam etmek istediğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:51

İLGİLİ HABERLER