Dünya
  • 8.7.2007 00:44

IRAK VE AFGANİSTAN ELE GEÇEN ÇİN MALI SİLAHLAR ABD'Yİ ÜRKÜTTÜ

Amerikan yönetimi, Irak ve Afganistan’da kısa süre önce ele geçen Çin yapımı silahlarla ilgili endişesini Çin hükümetine iletti.
      Financial Times gazetesinin haberine göre, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) üst düzey yetkilisi Richard Lawless, Washington yönetiminin konuyu Pekin’in dikkatine getirdiğini belirtti.
      Amerikalı yetkililer, son aylarda Afganistan’da Taliban ve Irak’ta direnişçiler tarafından kullanılmakta olan Çin yapımı zırh delici silahlar konusunda Amerikan silahlı kuvvetlerinin alarma geçtiğini kaydetti.
      İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Amerikalı yetkili de, Çin yapımı silahları sağlayan ülkenin İran olduğunu belirterek, Pekin’in bu konuda suç ortağı olduğuna dair Washington’ın elinde kanıt bulunmadığını, ancak Çin’in bu silahların satışında daha dikkatli olması konusunda çaba sarf ettiklerini söyledi.
      Amerikalı yetkili Richard Lawless da, asıl sorunun silahların üreticisi değil, bunları kimin naklettiği olduğunu kaydetti.
      Çin yapımı silahlarla ilgili endişe, özellikle son zamanlarda Amerikalı yetkililerin, İran’ın Irak’ta ve kısa süre önce Afganistan’da Amerikan askerlerine yönelik saldırılara, zırhlı araçları tahrip edebilecek bomba teknolojisi sağlayarak yardımcı olduğu iddiaları üzerine arttı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:33

İLGİLİ HABERLER