Gündem
  • 15.3.2011 00:10

İŞTE AK PARTİ'NİN SON MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

ANKARA - Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, vatandaşın sokakta gösterdiği teveccühün, yapılmış hizmetlerin her geçen gün daha iyi anlaşılmaya başladığını gösterdiğini belirtti.
Başlayamadığı projeleri hayata geçirmek, yarım kalan hizmet ve projelerini tamamlamak için milletvekili aday adayı olduğunu belirten Türel, ''12 Haziran, Antalya için bir fırsattır, hayal kırıklıklarını onarma zamanıdır. Yeni bir başlangıçtır'' dedi.
Gazeteci-Yazar Şamil Tayyar, Gaziantep'te AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için başvurdu. AK Parti İl Başkanlığına giderek dilekçesini AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer'e veren Tayyar, öz geçmiş olarak da 5 kitabını sundu.
AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Tayyar'a parti rozeti taktı, kendisini AK Parti'de siyaseti düşündüğü için tebrik etti, hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tayyar, ''Neden AK Parti'den ve Gaziantep'ten aday adayı olduğu'' sorusu üzerine, son 9 yılda Türkiye'de Cumhuriyet tarihinde yapılan ve devrim gibi nitelenebilecek çok önemli icraatlara imza atıldığını düşündüğünü söyledi. Tayyar, Gaziantep'in, doğup büyüdüğü il olduğunu, buraya vefa borcunun bulunduğunu söyledi.
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Tayyar, daha sonra toplantı salonuna geçerek partililere yönelik selamlama konuşması yaptı.
Star Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini yakında bırakacağını, Ankara'ya döndükten sonra bu konudaki istifa dilekçesini gazete yönetimine sunacağını, bir tek geriye yazarlık şapkasının kalacağını dile getiren Tayyar, ''Köşe yazarlığımı da aday listelerinin açıklanacağı 11 Nisan günü bir veda yazısıyla bırakmayı düşünüyorum'' diye konuştu.
Şamil Tayyar, kendisine herhangi bir makam için söz verilmediğini, adaylığı olmaması durumunda sektöre yeniden dönebileceğini dile getirdi.

-ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKAN YARDIMCISI REYHAN GAZEL-

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Reyhan Gazel, milletvekili seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini bildirdi.
Resmi başvurusunu AK Parti Sivas il teşkilatına yapan Gazel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğup büyüdüğü bir kent olduğu için Sivas'tan aday adayı olmayı tercih ettiğini söyledi.
Geçmişin, insanın hayatının peşini bırakmayacağını ifade eden Gazel, geçmişinde hiçbir konuda başarısız olmadığını belirterek, ''Yapmak istediklerimi net biliyorum. Yapabileceğim yöntemleri de biliyorum'' dedi.
Aday olursa Sivas'ta ciddi bir oy potansiyelini yakalayacağını düşündüğünü ifade eden Gazel, şunları kaydetti:
''Ben projeci bir insanım. Bugüne kadar her türlü projenin içerisinde yer aldım. Her tip projeyi yönetmeye çalıştım. Yönetim projelerinde oldukça başarı elde ettik. Örneğin Haydi Kızlar Okula Projesi; bu proje için arkadaşlarımla Güneydoğu'yu karış karış gezdik. Bu proje sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük kampanyalarından biridir. Ben onun ilköğretim genel müdürlüğü ayağını yönetmeye çalıştım. Onun dışında tarlada çalışanları okula döndürmek için büyük çaplı projeler yaptık.''
Özürlülere yönelik önemli çalışmalar yaptığını da anlatan Gazel, kendisinin de engelli bir çocuğu olduğunu kaydetti.

-ULUBAŞ, YILMAZ VE ÇİMEN, SİVAS'TAN ADAY ADAYI-

Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek memleketi Sivas'ta AK Parti'den milletvekili aday adaylığını açıklayan Bekir Ulubaş, ''Deneyimli ve tecrübeli bir devlet adamı olarak Sivas'ın, dolayısıyla Türkiye'nin hizmetine talibim'' dedi.
Kentte görev yapan basın mensuplarıyla Sivas Belediyesi Sosyal Tesislerinde bir araya gelen Ulubaş, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı binasına geçerek basın toplantısı düzenledi. 2007 genel seçimlerde de Sivas'ta AK Parti'den 5'inci sıra milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Ulubaş, ''O dönemde çok az bir oyla milletvekilliğini kaybettim. Değerli insan, merhum Sayın Muhsin Yazıcıoğlu, milletvekili seçildi. İtiraz da etmedim, basına 'itiraz etti' diye yansıdı ama şu anda onu ben kendi ağzımdan sizlere söylüyorum, itiraz etmedim. Tekrar görevime döndüm'' dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden istifa ederek memleketi Sivas'tan AK Parti milletvekili aday adaylığını açıklayan İsmet Yılmaz, ''Ülkemize ve Sivas'ımıza hizmet etmek onurların ve payelerin en yücesidir'' dedi.
Yılmaz, parti il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidarı döneminde ülkenin kat ettiği mesafe ve başarının herkes tarafından dile getirildiğini söyledi.
Türkiye'nin, artık dünyanın süper liginde olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Bugüne kadar büyüyen Türkiye ile birlikte Sivas'ımıza hizmet yolunda taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ederiz. Ülkemize ve Sivas'ımıza hizmet etmek onurların ve payelerin en yücesidir. Halka hizmet Hakk'a hizmettir'' diye konuştu.
Yılmaz, Sivas'ın her zaman hizmetin en iyisini hak ettiğini ve çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığını sözlerine ekledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden istifa ederek memleketi Sivas'tan AK Parti milletvekili aday adaylığını açıklayan Selahattin Çimen, AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
Çimen, aday adaylığının ülkeye, partiye ve Sivas'a hayırlı olması temennisinde bulunarak, ''Partimizden aday adayı olurken genelde ülkemize, özelde ise Sivas'ımıza yapılan hizmetleri daha ileri götürmek ana gayemiz olacaktır. Ülkemiz kalkındıkça Sivas'ımız da o oranda kalkınacak, ülkemizin huzur ve refahı artıkça ilimizin de huzuru ve refahı artacaktır'' dedi.

-''NE OLURSA OLSUN, MECLİSTE BİR DE ROMAN OLSUN''-

''Balık Ayhan'' adıyla bilinen Roman sanatçı Ayhan Küçükboyacı, milletvekili aday adaylığı için başvurdu.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığının Sütlüce'deki binasına, ''Ne olursa olsun, Mecliste bir de Roman olsun'' kampanyası çerçevesinde kalabalık bir grupla gelen Küçükboyacı, milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı.
Küçükboyacı daha sonra yaptığı açıklamada, Roman vatandaşların sorunlarının birkaç tane ile sınırlı olmadığını ifade ederek, ''Adaylığımız kabul edilir de inşallah seçilirsek, Romanlar için neler yapılabileceğini göstereceğiz'' dedi.
Küçükboyacı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Roman açılımının doğru bir adım olduğunu kaydederek, ''Geçtiğimiz yıl 14 Mart'ta, açılım gündeme gelerek kendini göstermeye başladı. Bugünden itibaren açılımla ilgili sepete neler atabileceğimizi göreceksiniz'' diye konuştu.

-HAYDAR KOÇAKER İLE RECEP KONUK, KONYA'DAN ADAY ADAYI-

Günlerde görevinden istifa eden Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Haydar Koçaker, Konya'dan AK Parti milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Koçaker, AK Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, bir devlet adamı olarak ilkelerinden ödün vermeden ilk günkü heyecanını ve çalışma azmini koruyarak sürekli projeler ve fikirler geliştirdiğini hizmet verdiği DSİ camiasında, genel müdürlüğe kadar yükseldiğini söyledi.
Bundan sonraki süreçte bir siyaset adamı olarak Konya'ya hizmet etme kararı aldığını ifade eden Koçaker, yeni fikir ve projeler üreterek Konya'nın daha güzel yerlere gelmesi için çalışacağını belirtti.
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, milletvekili seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olmak için Şeker Üst Kurulundaki görevinden istifa ettiğini söyledi.
AK Parti Konya İl Binasına gelerek başvurusunu yapan Konuk, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Konya İl Başkanlığına müracaat ederek bu hizmet kervanında yer almak, millet hizmetine talip olmak istediğini belirtti.
Şeker Süt Kurulu'ndaki görevinden istifa ederek aday adaylığı başvurusunu yapan Konuk, Pankobirlik genel başkanlığı görevinden istifa etmesi için yasal bir zorunluluk bulunmadığını, Pankobirlik, Konya Şeker ve AB Holding'deki görevlerinin devam ettiğini bildirdi.

YILDIZ, YAKUT, ELİTAŞ YENİDEN ADAY ADAYI 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, yeniden aday adayı oldu.
12 Haziranda yapılacak milletvekili seçimi için AK Parti'de aday adaylığı başvurularının son gününde, Kayseri'de 17'si kadın olmak üzere toplam 61 başvuru yapıldı. Aday adayları arasında Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, eski milletvekillerinden Niyazi Özcan ve Mustafa Duru, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe de yer alıyor.
Eski milli boksör ve uluslararası boks hakemi Ali Hasetçi, Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç, eski Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Tamer ve eski Yahyalı Belediye Başkanı ve TBMM Danışmanı Mustafa Camcı da AK Parti'nin Kayseri'den aday adayı olmak için müracaat etti.

BAHRİ KESİCİ AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI

Eski Kavak İlçe Belediye Başkanı ve Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.
AK Parti İl Binası'na kalabalık bir toplulukla gelen Bahri Kesici, adaylık için resmi başvurusunu yaptı. Daha sonra açıklama yapan Kesici, ülke ve millete hizmet için aday adayı olduğunu, aday olup seçildiği takdirde hizmet için var gücüyle çalışmaya devam edeceğini belirti. Kesici, "Hedeflerim özgürlükçü, sivil bir anayasa sürecine katılmak, istihdamı, ihracatı teşvik etmek, girişimcilere destek vermek, meslek kursları düzenlemektir. Samsun'un hizmet ve ürünlerini markalaştırmak istiyoruz. Eğitime destek verip, Anadolu meslek ve havacılık meslek eğitimlerini artırmayı hedefliyorum. Havaalanı ve uçuş ağlarının geliştirilmesi, ulaşım sektörlerinin entegrasyonu, teknoloji yoğun tasarımı, imalatı ekolojik üretim yine hedeflerim arasında” dedi.

BÜLENT GÜVEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Bülent Güven, AK Parti'den Bursa milletvekili aday adayı oldu.
Çok uluslu bir danışmanlık şirketinde yöneticilik yapan 41 yaşındaki Bülent Güven, AK Parti İl Başkanlığı'na milletvekili aday adaylığı için müracaat etti. Başvuru dosyasını İl Başkanı Sedat Yalçın'a teslim eden Güven, Bursa'nın meselelerini gayet iyi bildiğini, seçilmesi halinde bunların çözümü için Ankara'da çalışacağını söyledi. Siyasetin bir bayrak yarışı olduğunu ifade eden Güven, bu yola hizmet sevdasıyla çıktığını belirtti.

ÖZTÜRK AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI
Eski Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Şener Öztürk, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.
Şener Öztürk adaylık formunu AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’a teslim etti. Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve çok sayıda partilinin katıldığı aday adaylığı açıklamasında konuşan Şener Öztürk, Türkiye’deki ekonomik gelişmelere dikkat çekti. AK Parti hükümetinin, 8 yıllık icraat zarfında hiçbir banka batmadığını ve ekonomik anlamda devlete katkı veren vergilerin hortumlanmadığını belirten Öztürk, “Vergiler yatırıma dönüştürülmüş, ülkeye yol ve hizmet olarak geri sunulmuştur. Yol diyoruz ki, bunların en canlı örneği duble yollardır. 79 yılda 6 bin kilometre yapılan yollar, AK Parti iktidarı döneminde 13 bin kilometreye çıkartılmıştır. Artı öğrencilere bedelsiz kitap dağıtılmıştır. Sağlık hizmetlerinden Avrupa’nın tam 30 yıl gerisinde olan Türkiye, şimdi tam tersi Avrupa’nın tam 10 yıl ilerisine geçmiştir. Avrupa’da özellikle İngiltere’deki sağlık kuruluşları Türkiye’ye gıpta edip bu başarının öyküsünü araştırıp, bu yolda ilerleme kaydetmek istemektedirler” dedi.
21. yüzyıla emin adımlarla ilerleyen ve yıldızı parlayan Türkiye’ye AK Parti kadrolarında katkıda bulunmak istediğini söyleyen Öztürk, aday adaylığı için, “ Geçmişte olduğu gibi şu anda da hazırladığım projelerle gelecekte de hem Bursa’ya hem ülkemize katkı sağlamayı hedefliyorum. 2023 yılı için büyük hedefleri olan Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 21. yüzyıla güçlü adımlarla ilerleyen Türkiye’ye bende bilgi ve birikimim ile katkı vereceğime inanıyorum. Bu nedenle mensubu olmaktan şeref duyduğum Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili aday adayı olarak 24. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğine talibim” dedi. 

AK PARTİ'YE AMERİKA'DAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir firmada CEO olarak çalışan Gökhan Yazıcı, AK Parti'den Bursa milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.
Gökhan Yazıcı, milletvekilliği aday adaylığı için Bursa İl Başkanlığı'na başvurdu. AK Parti ile kuruluş yıllarından itibaren ilişkisi olduğunu ve daha evvel Enerji Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı olarak ülkesine hizmet ettiğini belirten Yazıcı, 2002 seçimlerinde da Bursa'dan aday olduğunu, ancak vekilliğin o dönem için kendisine kısmet olmadığını ifade etti. Müsteşar yardımcılığı görevinin ardından ABD'de bor ürünleri pazarlayan bir Türk şirketinde 7 yıldır genel müdür olarak çalıştığını kaydeden Yazıcıoğlu, Bursa'nın değeri hızla artan bir şehir olduğunu dile getirdi.
AK Parti'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında Bursa'nın kilit rol oynayacağını ifade eden Yazıcıoğlu, "2023 hedefleri için Bursa lokomotif görevi üstlenecek. Önünüzdeki dönemde vekillik nasip olursa, AK Parti il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte Bursa'nın meselelerine Ankara'da çözüm arayacağım" şeklinde konuştu. 

RİZE'DE ADAY ADAYI BOLLUĞU 

Rize'de AK Parti'de milletvekili aday adayı sayısı 13'e ulaştı.
12 haziran genel seçimlerinde Rize'de AK Parti'den milletvekili aday adayı sayısı Parti Teşkilatı'na yapılan başvurular ile 13'e ulaştı. 3 milletvekili bulunan Rize'de sadece iktidar partisinden aday adayı olacakların sayısının 25'i bulması bekleniyor. Şu ana kadar aday adaylığını açıklayan siyasilerin arasında iki de bayan aday adayı bulunuyor. İktidar partisinin dışında ise adaylığı kesinleşen tek Rize milletvekili aday adayı MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi oldu.
AK Parti'den aday adaylığını açıklayan isimler şu şekilde: Avukat Seher Kandil, Çaykur Tarım Kısım Müdürü Sebehat Çakır, AK Parti İl Başkanı Hasan Karal, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Davut Birben, Süleyman Basa, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Velioğlu, Avukat Harun Mertoğlu, Adnan Talip Parlak, Mehmet Karaca, Yunus Öksüz, Hüseyin Kaya, Mehmet Okumuş ve Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu.
Rize'nin iki bayan milletvekili aday adayından Sebahat Çakır, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'ni ziyaret ederek aday adaylığını kamuoyu ile paylaştı. Çakır yaptığı açıklamada, "Rize'mizden milletvekili aday adaylığı için AK Parti'ye başvurumu resmen yaptım. 8 yıldır siyasetin içerisindeyim. Kazanılan başarılarda kadınların büyük emek ve gayretinin olduğunu yaşayarak gördüm. Rize'miz siyasette, ticarette, sanayide birçok başarılı isim yetiştirdi. Bunları yetiştiren analarımız, kadınlarımızdır.
Rize'mizin kadınıdır. Bu çalışkan Rizeli kadınımız maalesef bugüne kadar parlamentoda bir bayan vekil tarafından temsil edilme imkanı bulamadı. Sayın Başbakanımızın konuşmalarını yakından takip ettim. Yeni kurulacak parlemontada daha çok bayan vekil istediğini, kadınlarımızın sıkıntı ve sorunlarını meclis kürsülerinde erkeklerin değil de kadınların kendi haklarını kendilerinin savunması gerektiğini, bu hakkın onlara verilmesi gerektiği ifadelerinden cesaret alarak bu kararı verdim. Rize siyasetine bu kadar
kadın eli değmişken neden Rizeli bir kadın vekil olmasın? Siyasi büyüklerimiz de takdir ederse bu görevi hakkı ile yapacağıma inanıyorum. Vatana millete hizmet kutsal bir görevdir. Bu kutsal yolda kaliteli ve ilkeli bir seçim olmasını temenni ediyorum."şeklinde konuştu.
Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'ni ziyaret eden AK Parti Merkez İlçe Kurucu Başkanı Yunus Öksüz de basın açıklaması yaparak aday adaylığını kamuoyu ile paylaştı. Öksüz yaptığı açıklamada, en büyük hedefinin Rize milletvekili olarak Rize'de STK ve diğer kurumları ortak akıl çerçevesinde bir araya getirerek kolektif çalışma ortamı sağlamak olduğunu belirtti.
Öte yandan bir süre önce Demokrat Parti Genel Merkezi'ndeki görevinden istifa eden Adnan Talip Parlak, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'ni ziyaret ederek AK Parti Rize Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı. Bir süre Anavatan Partisi Mali İşler Başkanlığı görevini de yürüten Parlak'ın babası Mustafa Parlak, 18 ve 19 dönemlerde Anavatan Partisi'nden Rize Milletvekilliği yapmıştı. 

BURSA AK PARTİ'DEN 160 ADAY ADAYI ÇIKARDI 

Bursa'da AK Parti'ye 160 kişi milletvekilliği aday adaylığı için başvurdu. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti'nin temiz siyasetin adresi olduğunu belirterek, "Bursalıların partiye teveccühü bizleri onurlandırdı" dedi.
AK Parti'de 1 haftalık milletvekili aday adaylığı başvurusu maratonu sona erdi. AK Parti'ye son olarak Ayşe Kuş, milletvekili aday adaylık başvurusunu yaptı. AK Parti İl Başkanlığı'nda son durumu değerlendiren Yalçın, 36'sı genel merkez olmak üzere toplam 160 kişinin milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptığını söyledi. Çok yoğun bir hafta geçirdiklerini dile getiren Yalçın, "Sorumluluğumuz daha da arttı. Halkın AK Parti'deki hizmet kalitesine olan inancı somut olarak ortaya koydu. Haziran 2011 seçimlerinde hem Türkiye'nin bugünü, hem de gelecek 20 yıllık vizyonuyla ilgili seçim sürecini yönetme arzusundayız. Bu aday adayı akadaşlarımızın içerisinde 30'a yakın kadın aday var. 15 civarında genç var. 15 de engelli aday var. Bu profil bizim için anlamlı. Kadının ve gençlerin siyaset alanında temsil yeteneğinin artması çok önemli. Sevindirici bir gelişme olarak görüyoruz" diye konuştu.
ADAY ADAYLARI PERŞEMBE GÜNÜ TANITILACAK
Yalçın, önümüzdeki perşembe günü aday adaylarını tanıtacaklarını belirterek, "Büyük bir toplantı olacak. Hemen ardından 20 Mart itibariyle de teşkilat temayül yoklaması olacak. Teşkilatlarımız aday adayları ile ligili tespitlerin ve kanaatlerini değerlendirecek onunda sonuçlarını açıklayacağız. Şeffaf bir şekilde bu işi yürüteceğiz. Geçmişte uzmanlık alanlarında otoriter isimler siyasete girme konusunda tereddüt gösterirlerdi. Bu da artık değişiyor. Siyaset üzerinden güç ve statü sahibi olmak AK Parti döneminde geride kaldı. Bunlar kesinlikle AK Parti'den siyaseti düşünmesinler. AK Parti temiz siyasetin adresi. Bu bilinçle siyaset yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu siyasetteki değişimleri gören siyasete de ilgi göstermeye başladı. Bu Türkiye açısından sevindirici bir durum" şeklinde konuştu.

DR. FATİH TUNCEL, ÇORUM AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI
Çorum Devlet Hastanesi eski doktorlarından Dr. Fatih Tuncel, AK Parti'den Çorum milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Dr. Fatih Tuncel, milletvekili olduğu taktirde Çorum'da ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalar yapacağını söyledi.
Hangi görüşteki siyasetçi olursa olsun, ahlaklı ve sahip olduğu görüşe bağlı insanların seçilmesini isteyen Tuncel, "Bu çok önemli. Temsil kabiliyeti olan insanların seçilmesi ülkeye çok şey kazandırır" dedi.
FATİH MADEN, AK PARTİ'DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
Çorum Barosu avukatlarından Fatih Maden, AK Parti'den Çorum milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
AK Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Fatih Maden, AK kadroların iktidara gelmesiyle birlikte, Türkiye'nin şaha kalktığını ve Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanır hizmetler gerçekleştirildiğini söyledi.
AK Parti'nin anlayışına göre geçmişteki hizmetlerle yetinme ve sadece onlarla övünmenin modası geçmiş bir siyaset anlayışı olduğunu dile getiren Maden, "Diğer taraftan siyaset, sürekli bahanelere sarılmak ve hizmeti geciktirecek manevralara kalkışmak da değildir. AK Parti iktidarıyla son yıllarda sağlanan gelişmelere paralel olarak, ülkemizde demokratik sistem güçlenmiş; bununla bağlantılı olarak halkımızın beklentileri de yükselmiştir.
Bizim siyaset tarzımız; korku, baskı, gerilim, çarpıtma ve çatışma mantığı üzerinden yürütülen siyaset tarzından çok farklıdır. Bizler, geleceğimizi, sorunları ve eksiklikleri en kısa zamanda ve en doğru biçimde tespit eden, onlarla yüzleşmekten çekinmeyen etkili ve cesur adımlarla inşa etmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz" dedi.
Çorum'un sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan daha iyi ve daha ileri bir konumda olmayı hak ettiğini belirten Maden, Türkiye'nin AK Parti ile kazanmış olduğu ivmeyi Çorum'a daha fazla ve daha etkin biçimde yansıtmayı arzu ettiklerini bildirdi.
Yerel ve bölgesel sorunları yakından takip eden, projelerle Çorum'un ve Çorumluların önünü açan, değerlerden ve ilkelerden taviz vermeden sonuç almaya odaklı bir siyaset anlayışı içinde olacaklarını kaydeden Maden, "Siyaset, bir meslek değil, hizmet fırsatıdır. Hem Türkiye'nin hem Çorum'un gerçeklerini bilen, tanıyan, Çorum'u seven biri olarak hizmete talibim. Şüphesiz Çorum gibi geleceğe umutla bakan bir şehirde siyaset, tek bir kişinin kendi başına yapacağı bir iş değildir. Bunun bilincinde olarak
toplumun nabzını yansıtan farklı kesimlerden oluşmuş geniş ve birikimli bir ekiple birlikte çalışacağız. Biz bir şey olmaya, bir şeyler almaya değil; güzel işler yapmaya talibiz. Makamlara atfedilen değerler, ülkeye ve millete hizmet vesilesi olmalarından kaynaklanır. Biz geldiğimiz yeri asla unutmayacağız. Daima sizlerle ve sizlerin arasında olacağız. Çorumlunun ve Çorum'da yaşayan insanların sıkıntılarının, sorunlarının ve önerilerinin takipçisi olacağız. Asıl olanın siz değerli milletimiz olduğunu,
bizimse sizlerin vekili olduğumuzu asla unutmayacağız" diye konuştu.

 ÇOLAKOĞLU, AK PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI

Çaycuma AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, AK Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.
Çaycuma AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak AK Parti binasında yaptığı açıklamada AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.
AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Çaycuma AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, “Çaycuma AK Parti İlçe Başkanlığından istifa ettim. Bugün de AK Parti milletvekili aday adaylığımız için dosyamızı vereceğiz. AK Parti’de olmak bir onur ve gururdur. Ülkemiz aydınlığa, huzura AK Partiyle kavuştu. AK Parti bu seçimde de tekrar tek parti olacaktır. Tatlı rekabet tabii ki olacaktır. AK Parti bizlere çok şey kattı” dedi.
Konuşmanın ardından Çaycuma AK Parti İlçe Başkanı, AK Parti’den milletvekili aday adayı dosyasını AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’a teslim etti.
AK Parti Zonguldak İl başkanı Hamdi Uçar ise “Yol ve dava arkadaşımız Çaycuma AK Parti İlçe Başkanı arkadaşımız bizlere AK Parti’den milletvekili aday adaylığı müracaatı etmiştir. Çok güzel günlerimiz geçti. Partimize çok büyük çalışmaları oldu. Kendisine başarılar diliyorum” dedi. 

AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI LİSTESİ

Konya’da, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerde milletvekili seçilmek için 106 kişinin aday adaylığı başvurusunda bulunduğu bildirildi.
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun aldığı karar gereği, 7-14 Mart tarihleri arasında il başkanlıkları ile parti genel merkezine yapılan aday adaylığı başvuruları gece yarısına kadar devam edecek.
AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda saat 17.30 itibariyle resmi kayıt yaptıran aday adaylarının sayısı 106 olarak bildirilirken, başvuruların sürdüğü, AK Parti Genel Merkezi’nden başvuru yapan mevcut 13 Konya Milletvekili ile bazı aday adaylarının bu rakama dahil olmadığı öğrenildi.
AK Parti Konya İl Başkanlığı’ndan aday adaylığı başvurusu yapan isimleri şöyle;
Kiraz Tülen Şimşek (Esnaf), Tülay Çakır (Öğretmen), Ziya Özboyacı (İşadamı), Ahmet Vejdi Çınar (İktisatçı), Faruk Dügen (Mali Müşavir), Ahmet Uykusuz (Mali Müşavir), Rahim Türk (İşadamı), Ahmet Çamdere (İşçi), Recep Öncel (Müteahhit), Mehtap Sezer (Eczacı), Kasım Çakır (Eczacı), Ali Osman Sadetaş (Doktor), Abdi Parlak (İşadamı), Hasan Kaşıkara (Avukat), Şadi Kamış (Çiftçi), İsmail Altunkalem (Kimya Mühendisi), Filiz Kara (Mimar), Hüseyin Üzülmez (İşadamı), Hülya Tuğyan (Eczacı), Nazım Yadigar Gökmenoğlu (Avukat), Mustafa Akbel (Sanayici), Serdar Göktaş (Doktor), Özkan Özgüven (Ziraat Mühendisi), Ahmet Kesik (Bürokrat), Osman Gürbüz (İktisatçı), Şakir Kızılkaya (İşadamı), Eyüp Özpınar (Avukat), Ali Ergün (Veteriner Hekim), Muzaffer Hatipoğlu (Emekli Yargıç), Ertan Elmalı (Doktor), Süleyman Dönmez (Emekli Yarbay), Pembe Pervin Akın (Ziraat Mühendisi), Mustafa Ay (İnşaat Mühendisi), Şaban Topal (Harita Mühendisi), Suat Altınsoy (Avukat), Abdurrahman Hakan Başaran (Akademisyen), Yusuf Engin Öksüz (Doğalgaz Mühendisi), Mevlüt Karataş (Müteahhit), Sadık Sefer (Doktor), Ünal Ömer Güçlü (Bürokrat), Ahmet Yanaroğlu (Elektrik Mühendisi), Hatice Mendi (Mimar- Yönetici), Ayşe Yeşim Cepni (Siyaset Bilimci), Abdulkadir Arslan (Ziraat Mühendisi), Mustafa Çağlayan (Ziraat Mühendisi), Ercan Uslu (Makina Mühendisi), Mehmet Emin Uyanık (Avukat), Rıfkı Biber (Yüksek Uçak Mühendisi), Latif Selvi (Sendikacı), Hasan Yel (Avukat), İsa Koca (Avukat), Cem Zorlu (İlahiyatçı), Cemile Biçer (Eğitimci), Cemil Dönmez (Mali Müşavir), Gülay Samancı (Avukat), Harun Sönmez (Eğitimci), Ahmet Özdoğan (Mühendis), Nasır Ersöz (Memur), Leyla Erdal (Emekli), Salih Yılmaz (Akademisyen), Mustafa Kavuş (Bürokrat), İmdat Zeytinci (Yazar), Ahmet Akman (Yönetici), Mehmet Fevzi Mutlu (Mali Müşavir), Osman Tüzün (Öğretmen), Evren Ulaşan (İşadamı), Haydar Koçaker (Bürokrat), Hasan Hüseyin Akıncı (Emekli), Hatice Mola (Engelli Sporcu) , Betül Yetiş Silay (Kimyager), Mehmet Cengiz Çolakoğlu (Doktor) , İdris Doğan (Eğitimci), Recep Yurdagül (Serbest), Mahmut Sami Topbaş (Müteahhit), Abdullah Ağralı (Doktor), Osman Dur (Yönetici), Adem Serbes (Emekli), Paşa Yaşar (Yönetici), Yılmaz Çelik (Serbest), Muammer Alpaslan Şahin (Kamu Yöneticisi), Mehmet Fatih Küçük (Doktor), Mustafa Kır (İşletmeci), Hürriyet Ersoy (Ekonomist), Ahmet Özdemir (Avukat), Abdullah Eken (Mühendis), Mehmet Odabaşı (Mimar), Semra Şahin (İktisatçı), Osman Akkuş (Makine Mühendisi), Ahmet Şükrü Kılıç (Basın Danışmanı), Recep Konuk (Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı), Recep Büyüktaşkapu (Emekli), Mithat Koyuncu (Avukat), Aslı Cemile Özatan (Doktor), Suzan Uysal (İmalatçı), Mustafa Sağbili (Makine Mühendisi), Rabiye Akıncı (Ev Hanımı), Mustafa Sarıoğlu (Mali Müşavir), Oral Cumbul (Eczacı), Mehmet Emin Parlaktürk (Emekli), Mustafa Meral (İşletmeci), Mehmet Peksemerci (Sanayici), Hicran Özel (Heykeltıraş), Ramazan Akdeniz (Kuyumcu), Cemal Zeray (Memur), İlhan Yerlikaya (Yönetici), Ceylan Yalçın (Kamu Yöneticisi).

AK PARTİ MERSİN ESKİ İL BAŞKANI FATİH KISA DA ADAY

AK Parti Mersin eski il başkanlarından Fatih Kısa, 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekilliği için aday adayı oldu.
Kısa, bugün AK Parti Mersin İl Başkanlığı'na aday adaylığı müracaatını yaptıktan sonra toplantı salonunda partililerine hitap etti. Ülkenin çok partili demokratik sisteme geçmesinin ardından yapılan bütün seçimlerin kendi içinde ve döneminde anlamlı ve önemli olduğunu ifade eden Kısa, ancak 12 Haziran'da yapılacak olan seçimin, ülke demokrasisinde yeni bir sayfa açacağını söyledi. Milletin yıllardır özlemle beklediği 'sivil ve tam demokratik anayasa'nın, bu seçimlerden sonra seçilecek olan vekiller eliyle TBMM tarafından yapılacağını hatırlatan Kısa, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti, girdiği seçimlerde milletimiz tarafından baş tacı edilmiştir. Avrupa'dan Amerika'ya, Balkanlardan Kafkaslara, Ortadoğu'dan Afrika'ya kadar dünya coğrafyasında ezilen, sömürülen, haksızlığa uğrayan insanların dikkat ve takdirleri AK Parti iktidarında Türkiye üzerinde toplanmıştır. Tam demokratik ve hayat standartları yüksek bir ülke olmak amacıyla yapılan hizmetlerle ülkemiz, ekonomiden siyasete, sağlıktan eğitime, yargıdan demokratik standartlara kadar birçok alanda büyük değişime şahit olmuştur" dedi.
Milletvekilliğinin hizmet, sadakat ve sorumluluk makamı olduğunu vurgulayan Fatih Kısa, şöyle devam etti; "Milletin gerçek vekili olabilmek büyük bir manevi emanettir. Çıktığım bu yolun, bir hizmet yarışı anlamına geldiği bilinci ile çalışacağımı belirtmek isterim. Ankara'ya tekrar Mersin'e dönmek, Mersin'de başı dik ve halkına hizmet etmiş bir milletvekilinin neşesi ve onuruyla yaşamak için gitmek istiyorum. Yıllardır Mersin'de açık olan dost kapımızın Ankara'da da tecellisi için çalışacağım."

KARABÜK'TE 1 SAATTE 14 ADAY ADAYI BAŞVURU YAPTI

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Karabük milletvekili olabilmek için 14 aday adayı başvuruda bulundu.
Sabah saatlerinde başlayan ve 1 saatte 11 aday adayı başvuru belgelerini AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar'a teslim etti. Mevcut milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal'ın ardından Orman Genel Müdürü Osman Kahveci başta olmak üzere 11 kişi Karabük AK Parti milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. Mevcut milletvekili adayları ve bir bayan ile birlikte Karabük'te 2'si engelli 14 kişi başvuru yaptı. AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen aday adaylığı başvurusunda ilk başvuru Karabük Üniversitesi'nde görevli Yardımcı Doç. Dr. Muharrem Düğenci yaptı. Düğenci, "Ülkemizin kalkınması için var gücüyle çalışan bir siyasi hareketten, yani gönül verdiğim Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili aday adayı oluyorum. Edindiğim tecrübeleri, yapmak istediklerimi ortaya koydum ve daha fazla hizmet edebilmek adına böyle bir karar aldım. Tabi kararı vermemde dünya lideri Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın da hizmet aşkı bu yola girmem de büyük bir ışık oldu" dedi.
Geçtiğimiz hafta 8 yıldır sürdürdüğü Orman Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Osman Kahveci, yoğun bir kabalık ile geldiği aday adaylığı başvurusunda, "Karabüklünün bana ihtiyacı olduğunu düşünerek ve siyasette sayın başbakanımızın yanında bürokraside yapmış olduğum görevleri ve hizmetleri bilgi ve tecrübemi de siyasi sahaya çekeyim diye aday adayı oldum" diye konuştu. Yoğun tezahürat ve alkışlarla sık sık konuşması kesilen Osman Kahveci, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bugün benim için de hayati dönüm noktası olan bir kararı burada sizlerin huzurunda açıklamak için hazır bulunuyorum. Hem bir köylü çocuğu hem de bir işçi çocuğu olarak liseye kadarki tahsilimi Karabük'te bitirdim.1974 yılında yüksek mühendis olarak orman fakültesinden mezun oldum.Meslek hayatımın bir çok aşamasında Karabük'ün ilçelerinde görev yaptım ve Karabük'ten hiç kopmadım. 37 yıllık memur hayatımda bana verilen her görevi başarıyla yaptım ve bana bu görevi verenlerin başını asla yere düşürmedim. 2002 yılında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük Türkiye hedefiyle başlatmış olduğu harekette ben de varım dedim. Çünkü talebelikten bu yana aynı felsefe ve aynı inançla yoğrulmuştum. Ancak bu süreçte bana sen bürokraside kalacaksın dedi ve bana Türkiye'nin en büyük kurumunu binlerce çalışanı 7 milyon orman köylüsüne iş ve aş veren Türkiye'nin 1/3 üne hükmeden büyük bir kurumu bana teslim etti. Bu kurumu 10.03.2011 tarihine kadar 2002 yılı aralığından aldığım bu görevimi aralıksız ve fasılasız 9 yılı aşkın bir süre içerisinde yürüttüm. Bu süre içerisinde sizlerle ilçelerimizle illerimizle köylerimizle köylülerimizle sıcak temasımız oldu zaman zaman bir çok açılışlarda da sizlerle beraber olduk. Bu görevimin bir noktasına kadar 10 Mart 2011'e kadar memuriyetten Karabük'ün bana ihtiyacı olduğunu Karabük'lünün bana ihtiyacı olduğunu düşünerek ve siyasette sayın Başbakanımızın yanında bürokraside yapmış olduğum görevleri ve hizmetleri bilgi ve tecrübemi de siyasi sahaya çekeyim diye sayın başbakanımızın yanında siyasetten de yanında olmak için sizlerin desteğiyle sizlerin teveccühüne güvenerek bütün bürokratik unvanlarımdan sıyrılarak sade bir Karabüklü sade bir vatandaş olarak huzurunuzdayım. Bir köy çocuğu olduğumu bir işçi evladı olduğumu asla unutmadım. Makamın verdiği kibirle onurla asla yaşamadım. Köydeki Mehmet amcamdan Fatma teyzeme kadar çalıştırdığım işçimden yangın işçisine odacısına kadar herkesle başımı aşağı eğerek herkesle konuştum herkesle kaynaşmaya çalıştım. Onun için bürokratik unvanlarımla erişilmez ulaşılmaz burnu bir karış yukarıda dedirtmemek en büyük hedefimdi ve bunu da dedirtmediğime inanıyorum. Karabük il teşkilatımızın bir ferdi olarak onların gücüne güç katmaya geldim.Karabük il başkanının emrindeki bir takımda bir takım olarak o takıma eğer bir güç verebilirsem benim en büyük kazancım o olacaktır. Gol kralı olmak istemiyoruz takım şampiyon olacak. Takım ak parti takımı. Karabükteki takım da yine AK Parti Karabük teşkilatıdır. Bana bu takımda hangi görevi verirlerse, isterlerse kale arkasında top tutsunlar isterlerse bekte çalıştırsınlar isterlerse santraforda çalıştırsınlar bundan sonra AK Parti teşkilatının emrinde bir neferim. Bundan sonraki bürokrasi birikimimi tecrübelerimi öncelikle Karabük için tabi ki aziz milletimiz için Başbakanımızın yanında olma kararıyla bugün huzurunuzdayım. Ama asla bir Karabüklü olduğumu unutmayacağım. Benim için Karabüklü Karabük'te yaşayan herkestir. Karabük'te kim varsa o benim komşum kadar benim amcam kadar bana yakındır. Önümüzde bir aday adaylığı süreci var. Ben şu anda huzurlarınızda AK Parti Karabük milletvekili aday adayıyım."
Kahveci'nin ardından aday adaylığı başvurusunda bulunan Eğitim-Bir Sen Karabük Şube Başkanı Mustafa Cünük ise, değişim şart olduğunu söyleyerek, "Hayat çok hızlı değişiyor. Teknolojinin hızına yetişmek mümkün değil. Türkiye 10 yıl önceki Türkiye değil. 5 yıl önceki Türkiye değil. Karabük değişiyor" dedi.
Karabük esnaflarından Barış Köroğlu ise, "Karabük'te gıda sektöründe hizmet veren biriyim. Yaklaşan genel seçimlerde ülkemizin en iyi şartlar düzeyinde muhafaza edilmesi ve ilerlemesi için Karabük'ten milletvekili aday adayı oldum. Gelecek nesillerimize geri kalmış değil ilerleyen bir ülke ve memleket bırakmak adına hizmet yarışında yer almak istiyorum" diye konuştu.
Karabük Vatan Hastanesi Müdürü Okan Aslan da, milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunarak, "Karabük'e hizmet etmek adına AK Parti'den aday adayı oldum" dedi.
Karabük iş, siyaset ve sanat camiasının önemli isimlerinden Makine Mühendisi Enver Malkoç da, AK Parti Genel Merkez'e başvuru yaptığını söyleyerek yarışta kendisinin de yer aldığını söyledi. Öte yandan iş adamı Emin Demir, Tumuçin Saylar, Pınar Baylan Özcan ve engelli olan Hasan Sertkaya ile Selçuk Ak da, AK Parti Karabük milletvekili aday adayı oldu.
AK Parti Karabük milletvekili aday adaylığında tek bayan aday ise Pınar Baylan Özcan oldu. 2008 yılı AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları kongresinde MKYK Üyesi seçilen Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Yardımcılığı, Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapan Pınar Baylan Özcan, bir önceki yerel seçim döneminde Genel Merkez Gençlik Kolları seçim çalışmalarında aktif görev alırken, halen Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi olarak görevime devam ediyor. 24. dönem milletvekilliği aday adaylığı için memleketi Karabük'ten aday adayı olam için AK Parti Genel Merkezine başvuruda bulundu.

ADIYAMAN'DAN 68 ADAY ADAYI

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil İbrahim Fırat, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için 9'u bayan olmak üzere toplam 68 kişinin müracaatta bulunduğunu açıkladı.
7 mart tarihinde başlayan AK Parti'den milletvekilliği aday adayı süreci 14 Mart tarihinde son buldu. AK Parti'nin 5 kişilik milletvekili adayı listesine girebilmek için aday adayları partiye akın etti. Gecen seçim 34 olan aday adayı sayısı bu yıl ikiye katlanarak 68 oldu.
İl Başkanı Av. Halil İbrahim Fırat, 13'ü genel merkeze, 55'i Adıyaman teşkilatına olmak üzere toplam 68 müracaatın olduğunu söyledi.
Müracaat süresinin dolduğunu belirten Fırat, "Partimize müracaat eden aday adayı sayısının bu yıl ikiye katlanmış olması bizim için sevindiricidir. 68 aday adayımızın 9'u bayandır. Bayanlarında partimizde aday adayı sırasına girmek istemesi güzel bir olaydır. Tüm aday adayı arkadaşlara teşkilatım adına başarılar diliyorum" dedi.

AK PARTİ ESKİ İL BAŞKANI ERCOŞKUN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

AK Parti eski İl Başkanı Ali Ercoşkun, milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.
AK Parti İl Başkanlığı yaptıktan sonra görevinden istifa ederek milletvekilliği için aday adayı olan Ali Ercoşkun, resmi başvurusunu yaptı. Partisinin il başkanlığına gelen Ercoşkun, İl Başkanı Ömer Sayın ve partililerle bir araya geldi. Resmi başvurusunu il başkanı Sayın'a veren Ali Ercoşkun, diğer aday adaylarına da başarılar diledi. Kurulduğu günden bu yana hizmet ettiği partisinden milletvekili aday adayı olduğunu söyleyen Ercoşkun, "Bildiğiniz üzere ben AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana hizmetkarıyım. Bugüne kadar birçok hizmetimiz oldu. Hem Bolu hem de ülkemiz adına elimizden geleni yapmaya çalıştık. Şuan da da partimden milletvekilliğine aday adayıyım. AK Parti'den 30'a yakın aday adayı var. Bu da partimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Geçen yıl 17 kişiden oluşan liste bu yıl 30'lara yükseldi. Ben diğer aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

SELDA TANDOĞAN DEMİREL, ADAY ADAYLIK MÜRACAATINDA BULUNDU

Eczacı Selda Tandoğan Demirel, AK Parti'ye milletvekilliği aday adaylığı için müracaatta bulundu.
AK Parti İl Başkanı Av. Halil Fırat'a müracaat formunu teslim eden Selda Tandoğan Demirel, İl Başkanı Av. Halil Fırat, Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin ve Kadın Kolları Bedriye Akgün'e çiçek takdim etti. Selda Tandoğan Demirel, çok sayıda kişinin katılımı ile partide basın açıklaması yaptı.
Selda Tandoğan Demirel, kendisinin eczacılık kimliğinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldığını ve Adıyaman'da hizmet etmek için çalıştığını söyledi.
Tandoğan Demirel, "Adıyamanımız için yaptığımız çalışmaları bir adım daha ileriye götürmeye ve daha büyük projeleri hayata geçirip daha kuvvetli adımlarla Adıyaman'ı geleceğe taşıyabilmek için doğru zeminin siyaset olduğuna karar verdik. Hayat ve hizmet anlayışımız ile örtüşen doğru zemin siyaset, doğru partide AK Parti'dir. Gelişmeye, kalkınmaya, eşitliğe ve değerlerimize en fazla önemi veren, bu doğrultuda en çok hizmeti üreten partimiz ile güç birliği içerisinde Adıyaman'a daha fazla hizmet, daha
fazla proje ve daha fazla refah getireceğimize inanıyoruz" dedi.
İl Başkanı Av. Halil Fırat, Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin ve Kadın Kolları Bedriye Akgün konuşmalarında Selda Tandoğan Demirel'e başarılar dilediler.

BAKANIN ÖZEL KALEMİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Özel Kalem Müdürü Dr. Ercan Şimşek, AK Parti Isparta İl Başkanlığı'na müracaat ederek milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz'ün de katıldığı basın toplantısında aday adaylığını açıklayan Dr. Ercan Şimşek, yıllarca hekim ve sağlık yöneticisi olarak Isparta'da görev yaptığını belirtti. Şimşek, “Son üç yıldır Ankara'dayım. Doğup büyüdüğüm, güzel Isparta'mıza hizmet noktasında yeni bir aşamaya geçmek niyetiyle karşınızdayım.AK Parti Isparta milletvekili aday adaylığımı açıklamak için huzurlarınızdayım.Bürokrasi kulvarında verdiğim hizmeti bundan sonra siyaset kulvarında vermek arzusundayım. Ancak AK Parti'de siyaset yapanların hassas olduğu bir üslupla siyaset yapacağım. Çünkü biz, siyaseti makam ve kişisel çıkarlarımız için yapmıyoruz. Siyaseti ülkemize ve halkımıza daha iyi hizmet için yapıyoruz” dedi.
AK Parti'nin her seçimde halktan aldığı oyları artırdığını ifade eden Şimşek, “İcraatlarıyla vatandaşı mutlu etti, sağlıktaki hamleleriyle halkımızdan çokça dua aldı, dış politikadaki duruşuyla göğsümüzü kabartıp mazlumların umudu oldu” diye konuştu. Hizmet ve siyaset kalitesinde çıtayı yükseltmek için 'ben' değil, 'biz' anlayışıyla hareket edeceğini kaydeden Şimşek, “Devlet kademelerinde edindiğim tecrübeyi, bürokrasi birikimimi doğduğum büyüdüğüm, sokaklarında gezdiğim bu ile kazandırmak istiyorum” şeklinde konuştu. 

PROF. DR. UĞURBAŞ AK PARTİ’DEN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş, AK Partiden Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
AK Parti binasında açıklama yapan Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş milletvekili aday adaylığını açıklayarak dosyasını AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’a teslim etti.
Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş, Zonguldak’ta yaptığı çalışmaları ve iş hayatıyla alakalı bilgiler vererek, AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş, “AK Parti üzerinde vesayet olmayan bir partidir. Yolunu millet çizmiştir. Bu yol önümüzdeki dönemde de daha geniş bir katılımla kol kola engelleri aşarak daha ileriye gideceğimiz bir yol olmalıdır. Bu yolda bizler gibi bilimle uğraşan insanlar da bir katre bile olsa katkılarını esirgeyemezler. İnançla çıkılan bu yolun ülkemizin aydınlık geleceğine ulaşması için görevimizi tam yapacağız. Burası demokrat, ülke sevdalısı, aile bağlısı, yapıcı ve uzlaşmacı bir çatı için buluşma yeridir. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti çatısı altında hizmetlerin çıtasını daha da yükselteceğiz. Bir vatandaş olarak bugün sağlık, eğitim, ulaşım ve dış politika alanlarındaki gelişmeleri bir çırpıda sayabiliyoruz. Bölgemizde büyük yoğunluktaki SSK’lı nüfusun 2004 yılından itibaren üniversite hastanemizin faaliyetlerinden direkt olarak faydalanabilmesi, her öğrenciye okul kitaplarının ücretsiz olarak ulaştırılması, çalışmaların devam etmesine rağmen karayolu mesafemizin kısalması artık alıştığımız değişimlerdir. Dış politikadaki kararlı duruş halkımızı gururlandırmaktadır. Birlikte hareket bereket getirecektir. Üç il ve üç üniversite çıkaran Büyük Zonguldak’ın yeniden cazibe merkezi olması için var gücümüzle çalışacağız“ dedi.
Daha sonra Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş, aday adayı dosyasını AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’a teslim etti. AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise “14 Mart tıp bayramı olması sebebiyle anlamlı bir günde dosyasını bize teslim ediyor. Tıp camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Tıp açısından verdiği çalışma hizmetleri herkes biliyor. 2011 yılı seçimlerinde resmi olarak aday adayı olduğunu söyleyerek dosyasını bize teslim etti. Kendisine bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

 DÜZCE ESKİ MİLLETVEKİLİ ÇAKIR, AK PARTİ'ODEN ADAY ADAYI OLDU

Düzce eski milletvekili Fahri Çakır, AK Parti'den aday adaylığı müracaatında bulundu.
Çakır, kalabalık bir toplulukla AK Parti Düzce il merkezine geldi ve aday adaylığı dilekçesini İl başkanı Mustafa Yılmaz'a verdi.
Çakır, yaptığı açıklamada, 2001'de AK Parti'nin Düzce'deki kurucu il başkanı olduğunu ve ardından yapılan genel seçimlerde milletvekili seçildiğini hatırlatarak, "Şimdi yeniden ilk günkü gibi heyecanla ve şevkle, halkımıza, ülkemize ve Düzce'mize hizmet etmek için yola çıkıyoruz. Partiler, teşkilatsız olamaz. Biz, bugüne kadar teşkilatımızla hep beraber halkımıza hizmet etmek için çalıştık, çabaladık. Bundan sonra yine elbirliği ile birlik ve beraberlik içinde siyaset yapmak, milletimizin rızasını kazanmak ve hayır dualarını almak için aday adayı olduk. Allah nasip ederde, aday olup milletvekili seçilirsek hiçbir ayırım yapmadan halkımızı kucaklayacağız" dedi.
İl başkanı Mustafa Yılmaz da, Çakır'ın dilekçesini kabul etti ve başarılar diledi. 

EĞİTİMCİ HASAN AKTÜRK AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU 

Düzce'de özel eğitim kurumları sahibi Hasan Aktürk, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.
2007 yılı seçimlerinde de AK parti'den Düzce milletvekili aday adayı olan Aktürk, başvurusunu AK Parti Düzce il merkezinde yaptı.
Aday adaylığı dilekçesini il başkanı Mustafa Yılmaz'a sunan Aktürk, "Türkiye, yeni kadrolarla ve yeni hedeflerle üçüncü kez AK Parti iktidarını yaşamaya hazırlanıyor. Yeni Meclis'in en önemli görevlerinden birisi de yeni bir Anayasa yapmak olacaktır. Bende partimizin bu yeni kadrolarında görev alabilmek, Düzce'mize ve ülkemize elimden geldiğince hizmet edebilmek için aday adayı oldum" dedi.
Aktürk, aday olup milletvekili seçilmesi halinde Düzce'nin ve bölge insanının sorunlarını ve sıkıntılarını çözme yolunda çalışmalar yapacağını sözlerine ekledi.
İl Başkanı Yılmaz, Aktürk'ün başvurusunu kabul edip, parti rozetini taktı. 

ESP BAŞKANI ATALAY, AK PARTİDEN ADAY ADAYI 

Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı M.Şakir Atalay, Ak Parti'den milletvekili aday adayı oldu.
Şehrin ve Bölgenin mevcut sorunlarını çözmek, ekonomik büyüme ile birlikte sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda ilerlemesini sağlayarak diğer bölgelerimizin hayat standartlarına ulaşmasına katkı sağlamak ve hizmet etme aşkı ile Adalet ve Kalkınma Partisinde 24. ci Dönem Milletvekilliği için Aday Adayı olduğunu söyleyen Atalay, “İlimizin ve Bölgemizin sorunlarını ve çözümlerini biliyorum. STK’lar ve diğer yerel dinamiklerle birlikte hareket ederek, Şehrimize eski cazibeliğini ve hareketliliğini kazandırmak hedefim olacaktır. Seçim sunucunun şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve güzel yarınlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
M.ŞAKİR ATALAY KİMDİR?
1961 Erzurum Karayazı doğumlu, Karayazı YİBO, Erzurum Lisesi ve KTÜ -İİBF İşletme Bölümünü (1984) bitirdi.
Değişik ticari sektörlerde yöneticilik yaptı/yapıyor. ( çok ortaklı şirketler Saydam Kimya A.Ş, Birlik A.Ş. ve EGES A.Ş. Kurucu Y.K. Başkanlığı ve Proje Koordinasyonluğu, PalandökenSu ve DesniSu Danışmanı) “Stratejik Perakendecilik ve Planlı İmalat” projesi ile Türkiye’nin dünyada iktisaden söz sahibi olmasına yönelik 2006 yılından beri yaptığı çalışmalarını ve KUDAB’ın ekonomik can simidi olan hayvancılığın bölgede verimli ve sürekliliği için yaptığı çalışma ve araştırmalarını proje haline getirdi. Strateji Belirleme ve Organizasyon konularında, Tarım, turizm ve Gıda Sektörü ile ilgili bir çok araştırma ve çalışmaları vardır.
2004 yılında MÜSİAD Erzurum Şube kurucu yönetim kurulu üyesi ve hala yönetim kurulu şube başkan yardımcıdır. 44 STK üyeli “Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu” (ESP ) Başkanlığı devam etmektedir. Kısmi anayasa değişikliği ve Yeni Anayasa çalışmaları için çeşitli tarihlerdeki çalışma, panel ve konferansların organizasyon sorumluluğunu üstlendi.
İki yıl İstanbul ve bir yıl yabancı dil eğitimi için Kahire ikameti dışında, 1990 yılından beri Erzurum’da ikamet etmektedir. Orta derecede İngilizce ve Arapça bilir. Evli ve dört çocuk babasıdır. 

AYDIN'DA AK PARTİ'DEN 31 MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI YARIŞACAK 

Aydın'da Adalet ev Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Milletvekili aday aday olarak şuana kadar 31 kişi başvuru yaptı. 31 başvurudan 5'ni bayan 2'sini ise engelli bireyler oluşturuyor.
Erkek aday adaylarından 3 Bin, bayanlardan bin 500 TL ücret alınan AK Parti'de engellilerden ücret alınmıyor. Bugün başvuruların son günü olan AK Parti'de şuana kadar 31 aday adayı milletvekilliği başvurusunu yaptı.
AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, aday adaylığı sürecinde bütün adaylara eşit mesafede olacaklarını söyledi. Genel başkanlığın kendilerine sorduğunda ise Aydın'a hizmet edeceğine inandıkları kişiler hakkında olumlu referans vereceklerini kaydeden Atay, bütün aday adaylarını başarılar diledi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BAŞVURUSU YAPANLAR

Atilla Koç (Aydın Milletvekili)

Ahmet Ertürk (Aydın Milletvekili)

Mehmet Erdem (Aydın Milletvekili)

Semiha Öğüş (Eski Aydın Milletvekili, Avukat)

Abdurrahman Öz (Avukat)

Ahmet Karakaşlı (Öğretmen)

Ali Gültekin Kılınç (Nazilli Ticaret Odası Başkanı)

Ali Narin (Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı)

Ali Acar (Emekli)

Muharrem Uçmaklıoğlu (Veterinerhekim)

Bahadır Yeloğlu (Görme engelli)

Berna Öden (Kuyucak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü)

Cengiz Altıntaş (Dershane İşletmecisi)

Çiğdem İlhanoğlu (Sözleşmeli öğretmen)

Harun Reşit Tayyar (Serbest Meslek)

Haydar Kotan (İşadamı)

Hilmi Yıldırım (Diş Hekimi)

Mehmet Kırlıoğlu (İnşaat Mühendisi)

Mehmet Koyuncu (Çiftçi)

Mine Odabaşı (Mali Müşavir)

Mustafa Savaş (Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı)

Niyazi Aykut (Emekli öğretmen)

Nurettin Yıldız (Emekli Daire Başkanı)

Rıdvan Eşin (Avukat, İş Adamı)

Sebahattin Akkın (Serbest Meslek)

Serpil Şahbudak (Nazilli Kız Meslek Lisesi Müdürü)

Şerafettin Coşkun (Esnaf)

Şerafettin Yapıcı (Avukat)

Tanju Karaçancı (Ziraatçı)

Ufuk Keçeci (Avukat)

Zeynel Abidin Göksu (Emekli müfettiş)

OP.DR. ÇIKMAN AK PARTİ'YE ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI

Eski Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Öztekin Çıkman, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) resmi aday adaylık başvurusunu yaptı.
Öğle saatlerinde beraberinde bulunan Erçek Belde Belediye Başkanı Orhan Bağlayıcı ile birlikte AK Parti Van İl Başkanlığı'na gelen Op. Dr. Çıkman, aday adaylık resmi başvurusunu İl Başkanı Abdullah Aras'a yaptı. Burada kısa bir açıklama yapan Op. Dr. Çıkman, büyük bir bölümü yöneticilik olmak üzere 18 yıldır bölgede hizmet ettiğini belirtti. AK Parti'nin 8 yıllık kısa bir sürede büyük hizmetlere imza attığını ifade eden Op. Dr. Çıkman, kendisinin de bu hizmetlerde yer almak için aday olduğunu belirtti.
AK Parti Van İl Başkanı Aras ise bir kitle partisi olan AK Parti'ye her dinden, milletten ve ırktan insanların başvurduğunu ifade etti. Aras, kesin aday sürecinin başlamasıyla dışarıda kalan ağabeyleri ve arkadaşları ile birlikte bu mücadeleyi sürdüreceklerine inandığını anlattı.
.DR. ÇIKMAN AK PARTİ'YE ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI

 

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 20:08

İLGİLİ HABERLER